Bekijk volle/desktop versie : wil je wat recepten?????



24-10-2002, 11:34
marokkaans koken (Bericht #)

wil je recepten hebben????

ga dan naar marokko algemeen scrol naar beneden en kijk bij cuisine onder maroc sisters


Dames veel succes met deze recepten zal je de liefde van je man weten te winnen spreek uit ervaring


En de ongetrouwde dames ga oefenen voor als je trouwt, is altijd goed!!
en/of verras je ouders met een lekkere maaltijd (is voor je moeder ook eens leuk)
Dus niet winkelen maar koken

En de heren die getrouwd zijn KOM OP!! verras je vrouwtje met een heerlijke maaltijd en de ongetrouwde jongens daar heb ik de hoop van opgegeven

Dag duifjes kook ze!!

25-10-2002, 01:38


Ik kan al heel goed koken. Kan alles klaarmaken van patat tot kreeft etc. Maar zal toch eens kijken of er wat voor mij bij zit.
Van het weekend ga ik trouwens chocolate fudge brownies of blueberry muffins maken. Ook heel lekker.

25-10-2002, 23:37
nou zou leuk zijn meer resepten zo vlak voor de ramadan nou kom op allemaal
ik ken alleen de standaard hapjes
en af entoe wat doorelkaar frutsellen is ook lekker
volgens mijn man

25-10-2002, 23:38
he hajet75 heb even een vraagje aan je!van welke boeken of sites haal je die recepten??kan me haast niet voorstellen dat je ze allemaal uit je hoofd weet

26-10-2002, 13:16


iwa zeed recepten

27-10-2002, 03:33
Hee, ik heb die kip gemaakt en het is gelukt! Ik heb alleen alles gehalveerd, ik ben maar in mijn eentje.
Maar het was erg lekker.

27-10-2002, 16:01
ZOOOOOOOOO IK KAN WEL LEKKER KOKEN
VAN TAMARAKT TOT IBAWEN EN NOG LEKKERE BATATA.

28-10-2002, 13:14
Loempia kip

Benodigheden:

1 pond spercie bonen
1 blikje maïs
1 pond kipfilet
1/2 pond taugeh
1 kool
tomaten ketchup
1 peper
2 teentjes knoflook
1 ui
zwarte peper aromat
2 tomaten
1 pakje loempiavellen (40 stuks)
Bereiding:
Snij de spercieboontjes in fijne stukjes, en ook de kool en taugeh. Kook de kipfilet uit met een beetje water, zout en zwarte peper. Laat het afkoelen en pluis het uit.

Snij de ui in fijne stukjes en bak het in een pan met een beetje olie en voeg dan je kip en je tomaten erbij. Laat het 3 min doorbakken en voeg dan alle groenten samen in de pan. Laat het niet te lang door bakken (3 min.). Zet dit in een vergiet zodat het kan uitlekken, als het is afgekoeld kun je de loempia's rollen.

Voor het serveren moeten de loempia's gebakken worden in een pan met hete olie. Haal eerst de loempia's door een geklutst ei dat een beetje is aangelengd met water. Bak het in hete olie.

Surinaamse kippastei

Ingrediënten (4 personen):

400 gram kipfilet
100 gram margarine
1 teentje knoflook
1 theelepel vetsin (smaakversterker)
2 grote tomaten
2 uien
3 takjes selderij
1 ½ bouillonblokje
2 eetlepels tomatenpuree
½liter blik doperwten
¼ liter blik wortelen
1 ½ eetlepel kappers
4 augurken
2 eetlepels zilveruitjes
2 pakjes diepvries roomboterbladerdeeg (bevroren laten tot gebruik)
De kip in kleine stukjes snijden. De kip tien minuten (gaar)braden in 100 gram margarine met bouillonblokje, peper, zout, uien en selderij. De kip uit de pan halen en in hele kleine stukjes snijden of de kip uit elkaar trekken met twee vorken. Bak in 25 gram margarine de fijngesneden tomaten en knoflook en voeg vervolgens de fijngesneden kip toe samen met de tomatenpuree. Laat dit alles vijf minuten sudderen.

Snij ondertussen de augurken, zilveruitjes en wortelen fijn (het vocht niet gebruiken) en voeg de kappers en doperwten (vocht niet gebruiken) toe. Dit geheel mengen met elkaar en voeg de bereide kip toe met vetsin.

De ovenschaal insmeren met boter en bedek de bodem en zijkanten met het bladerdeeg. Doe de vulling hierin (zonder vocht) en bedek alles met bladerdeeg. Nu moet het nog in een voorverwarmde oven totdat de pastei goudbruin is.

31-10-2002, 07:52
Hallo Tngija19,
Ze heeft toch niet verteld dat ze het uit haar hoofd weet,
het gaat erom dat de recepten hier staan zodat iedereen wat van leert, en maak niet uit van waar ze het haalt!