Bekijk volle/desktop versie : Marokkanen op de 2e plaats van straatrovers in RotterdamPagina's : [1] 2

23-01-2002, 07:10
Beste allemaal,

Vanochtend kwam ik onderstaand berichtje tegen in het Algemeen Dagblad. Marokkanen staan nog niet op de eerste plaats, maar wat zou nu eigenlijk de oorzaak zijn dat er toch de tweede plaats wordt gehaald? Misschien tijd om elkaar wat meer op het gedrag aantespreken? Of is er meer aan de hand? Iemand een idee?


Straatrover bijna altijd allochtoon

Van een onzer verslaggevers

Rotterdam - Straatrovers die in Rotterdam worden opgepakt, zijn bijna uitsluitend allochtone jongeren. Van alle verdachten die de politie aanhoudt in het centrum van de stad, is 99 procent van buitenlandse afkomst.

Antillianen en Marokkanen spannen de kroon, blijkt uit de nieuwste cijfers van de politie in de Rijnmond.

Ongeveer 45 procent van de vorig jaar gearresteerde verdachten is van Antilliaanse afkomst, 38 procent is geboren in Marokko of heeft Marokkaanse ouders, 16 procent heeft zijn wortels in Turkije of in Oost-Europese landen en 1 procent is van Nederlandse origine.

Rotterdam kampt nog altijd met een forse toename van het aantal berovingen op straat. In het district centrum kwamen vorig jaar 1166 aangiften binnen, ruim dertig procent meer dan in 2000 (743).

Van de zaken in 2001 werd 16 procent opgelost. De politie zegt moeilijk greep te kunnen krijgen op de straatrovers. Ondanks de inzet van een speciaal team heeft het korps zijn doelstelling om het aantal berovingen met 25 procent te laten afnemen, moeten afzwakken.

Opvallend is dat de verdachten steeds jonger worden. Vrijwel elke keer worden 15- tot 25-jarigen aangehouden, aldus de politie in het rapport dat aan de gemeenteraad is gestuurd. De daders zouden in groepen werken. Portemonnees, geld, sieraden, waardepapieren en gsm's vormen het voornaamste doelwit voor de bendes, die vaak gebruik maken van een scooter.

De politie noemt het bijzonder verontrustend dat elke keer dat het korps een groep ontmaskert, er `even snel' een nieuwe bij komt. De politie wilde gisteren geen toelichting op haar bevindingen geven. Donderdag bespreekt de Rotterdamse gemeenteraad het onderwerp.

Uitbreiding van cameratoezicht in de binnenstad moet de situatie snel verbeteren. Ook wil de politie in navolging van Amsterdam het `gsm-bombardement' introduceren. Door een groot aantal sms-berichten te versturen, kan de politie gestolen toestellen onbruikbaar maken.

24-01-2002, 00:01


allemaal domme sukkels.ze denken dat ze hier marokko zijn..daarom wil ik niet met marokkanen omgaan.ze denken dat ze ermee iets berijken...

24-01-2002, 00:30
Het zijn niet 38% van de marokkanen die het doen.

HET WAS: VAN DE BOOSDOENERS WAREN 38% VAN MAROKKAANSE AFKOMST!!!!!!!!

Ze doen het niet uit verveling maar uit geldgebrek en niet de motivatie om ervoor te werken.

Waarom ze die motivatie niet hebben dat is de vraag????????????????????????

24-01-2002, 07:44
Beste Mounir,

Zou misschien het feit dat die jongens aan famillie in Marokko willen laten zien dat ze "het hebben gemaakt" een reden kunnen zijn dat ze deze kant op gaan, omdat deze groep vaak laag opgeleid is, weinig toekomstperspectieven hebben en dus nooit de rijkdom kan behalen die misschien van hen verwacht wordt?

NB. Ik denk trouwens dat bovenstaande vaker een reden kan zijn dat mensen het verkeerde pad opgaan. Dit is echter niet alleen bij Marokkanen het geval, maar bij elke andere bevolkingsgroep.

24-01-2002, 09:28


hai mensen,

ik wil even onder de aandacht brengen dat de politie meestal het woord naffer gebruikt.
dit staat voor noord afrikaan.
ik woon zelf in amsterdam en weet dat een heleboel algerijnen zich voor marokkaan uitgeven.
en wat de reden is, tja ik denk toch het geld.
de meeste marokkaanse gezinnen zijn groot en de salarissen van de vaders zijn niet top.
de kinderen willen op straat en op school niet buiten de boot vallen, dus om de zelfde luxe te hebben als hun leeftijdsgenoten blijft er 1 keuze over.
de oplossing is om jezelf te aanvaarden zoals je bent.
jongeren die stelen om erbij te horen zijn gewoon zielig en hebben geen karakter.
dat zijn gewoon kuddedieren.

bslamma

24-01-2002, 10:55
laat dat toch allemaal zolang jij maar die relaxe jongen bent en je hoef je neus niet in andersman zaken te steken of het nou marokkaan turk joegooslaaf of een somalier is criminelen komen overal voor kijk maar uit dat jij straks een gedupeerde wordt. je hebt echt niks te doen he kom je met zo`n topic aankakken. tzzzzzz. we weten allemaal wat er gaande is tzzzzz

24-01-2002, 12:01
Hicham,

1 woord: Struisvogelpolitiek?

24-01-2002, 12:25
zo iets ja maar dan niet te diep , want wij marokkanen zijn medogenloos en benaderen elk systeem zie ben laden

24-01-2002, 12:36
Vindt het een beetje een erg rare reactie. Iets wat gebaseerd is op feiten zou juist moeten betekenen dat iedereen die er niets mee te maken wil hebben er ook afstand van zou moeten doen, door de "rotte appels" erop aan te spreken. Op die manier kan je iets verminderen of vindt jij het een "eer" dan om zo'n vermelding te hebben?

24-01-2002, 12:40
maar juist jij (the one moet rieeel blijven)want die rotte appels laten het niet zomaar zitten, want er zitten ook nog pitten.

denk maar daar is goed over na .........

24-01-2002, 13:08
salam iedereen

maar wat verwachten jullie/ze van een illegaal die geen recht voor een baan heeft, zeker gaat hij stelen, en dat zou bijna iedereen doen,
marokkaaan , nederlander, of ......;

volgens mij is het geen 38% meer. want deze mensen hebben wel recht om te eten of ni.

salam
said24-01-2002, 13:14
Als ze illegaal zijn horen ze hier niet. Punt.

24-01-2002, 13:51


salam
the One: ze moeten dat aan hun rapport toevoegen.
punt uit.

said

24-01-2002, 14:00
salam
ichamrah aicha
weten jullie wat het is met die marokkaanse meisjes ten eerste zijn ze te actieve om te dansen ten tweede willen ze snel geld verdienen en dat gaat niet met een baantje via het uizendbureau!!!

dat geldt alleen voor mensen om jou omgeving,
salam
said

24-01-2002, 14:44
The One,

Op de eerste plaats zou zo een resultaat niet eens zo gek zijn gezien het overgrote aandeel allochtonen wat in Rotterdam woont.

Ten tweede is er in Rotterdam sprake van selectieve opsporing wat resulteert in zo een dergelijke onrealistisch resultaat.

Ten derde waarom ga je niet naar een Antilliaanse site om dit probleem aan de kaak te stellen. Of hebben negers eeuwige gratie vanwege jullie koloniaal verleden?

Al met al durf ik niet te beweren dat er geen Marokkaans jongerenprobleem bestaat. Het blijft een feit dat nog steeds te veel Marokkaanse jongeren in de criminaliteitscircus belanden.

Pagina's : [1] 2