Bekijk volle/desktop versie : Demonstratie Palestina Den Haag



30-12-2008, 23:08
Israel bombardeert Ghaza
De Israelische bombardementen die op zaterdag 27 december begonnen, hebben het Palestijnse volk al meer dan 350 (NOS) doden gekost. Dit aantal loopt verder op omdat Israel naar eigen zeggen ''een langdurige actie'' heeft ingezet.

Dries van Acht sprak in Nova, za 27 dec. 2008 over een oorlogsmisdaad en de gebeurtenissen worden door Arabische autoriteiten zelfs als een 'massacre' beschreven.

De Nederlandse overheid moet weten dat het hier om burgers gaat, waarvan de rechten in zeer ernstige en grove mate worden geschonden. Zij moet internationaal de stem van Nederland laten horen. Deze verachtelijke schending van mensenrechten moet nu stoppen!

Demonstratie 31 december 2008
Wij moeten demonstreren om de Nederlandse overheid aan te zetten tot internationale actie.
En, om medeleven met onze mede-wereldburgers in Palestina te betuigen.

Samen staan we sterker, kom ook demonstreren op 31 december!

Zie:
http://www.wijgaanhier.nl/?e=167


Demonstratie GAZA
Organisator:
Datum & Tijd:
Adres:
Verscheidene organisaties
31 December 2008 om 14:00
Tweede Kamer, Plein 2
2500 AE Den Haag
Naar aanleiding van de aanval gister op Palestijns gebied door Israel, wordt er een demonstratie georganiseerd in het kader van 'schending van mensenrechten'. Dodenaantal is inmiddels opgelopen tot 300 mensen. Ter onderstreping van de gebeurtenis organiseren wij een demonstratie vol diversiteit, waarin organisaties worden betrokken van verschillende religies en/of etniciteit. De schending van mensenrechten raakt ons allen.

Doel demonstratie
- In het daglicht brengen van de 'schending van mensenrechten' en de apartheid
- Een platform opzetten voor toekomstige acties tegen de Israëlische agressie. Wij zijn van mening dat er een opstap nodig is naar een grootschallige aanpak (b.v. komend zaterdag of na de kerstvakantie)
- Een demonstratie op korte termijn is ook noodzakelijk voor de gefrustreerde jongeren onder ons. Die een uitlaatklep nodig hebben. Een stem die gehoord moet worden. Een demonstratie kan zorgen voor een vredig verloop.


Thema
Stille Mars (m.b.t herdenking slachtoffers. er zal uiteraard wel wat geluid gemaakt worden)
- Voor de Israelische ambassade worden er rode rozen geplaatst, ter herdenking van de Palestijnse slachtoffers

Gepaste slogan

'STOP DE AANSLAGEN, STOP DE APARTHEID, SOLIDAIR MET GAZA'


Programma
Datum: 31 december 2008
Tijd: 14:00
Verzamel locatie: Voor de Tweede Kamer

Vanuit de Tweede Kamer zullen wij massaal richting de Amerikaanse ambassade marcheren en vervolgens eindigen bij de Israelische ambassade.
- Bij elke locatie zal er een speech gehouden worden. (De gastsprekers worden spoedig bekend gemaakt)
- Zaterdag zullen wij een grootschaliger demonstratie organiseren en zal er een brief aan de pers overhandigd worden, gericht aan minister Verhagen. Waarin Mr. Verhagen ter verantwoording wordt geroepen (dinsdag zullen we intern de brief voorleggen. strict persoonlijk)

Betrokkenen
Gister en vandaag is het ons gelukt de volgende partijen bijeen te brengen: SECEUR, SMVA, PPMS, IQRAA, MASHRIQ, Olive tree campaign, Haags Vredesplatform, Talliq

meer info bij Omar: 06 29596997

Zouden jullie svp zo veel mogelijk sympatisanten op de hoogte willen stellen? Hoe meer individuen, organisaties, kerken, moskeen en stichtingen voor de rechten van de Palestijen opkomen, hoe beter. Stuur deze mail dus svp door en stel iedereen op de hoogte!

Tot morgen!