Bekijk volle/desktop versie : 18.45: Sparta - sc Heereveen.



20-12-2008, 18:10
Wedstrijd: Sparta Rotterdam- SC Heerenveen

Locatie: Het Kasteel

Tijdstip: Zaterdag, 20 december 2008, aanvang: 18.45 uur

Scheidsrechter: Van Sichem

Kaartverkoop: Wedstrijd is uitverkocht!

De klap van vorige week dreunt nog een klein beetje na op de vrijwilligersburelen van ITWM. We hadden vandaag graag een voorbeschouwing willen schrijven met de insteek: “de jacht op Utrecht en Willem II; de jacht naar het linkerrijtje!”. Deze voorbeschouwing kunt u echter lezen op de diverse Heracles websites. Op deze Sparta website moeten we het doen met: “punten halen in de strijd tegen nacompetitie play-offs”. Want zo is het helaas. Even zat de stijgende lijn, ook qua punten, erin, maar inmiddels lopen we weer 1 op 1 en staat de nummer 17 slechts 3 punten op ons achter. Vier clubs hijgen Sparta in de nek; er komt dus weer druk op de wedstrijden te staan. Het zou mooi zijn als Sparta deze druk weg zou kunnen nemen door te presteren tegen zowel Heerenveen als Willem II.


Eerst Heerenveen. De Friese club staat gewoon vijfde. Een gedeelde vierde plek zou de optimist zeggen. Trainer Trond Sollied zou volgens de pers onder grote druk staan. Hij heeft eigenlijk ook nooit veel krediet gehad van de Friese aanhang en het spel zou niet goed genoeg zijn. Veel negatieve geluiden dus, maar ach, het spel van Heerenveen was onder Foppe en Verbeek ook lang niet altijd geweldig en de prestaties gemiddeld gezien toch ook niet veel beter. Eigenlijk doet Heerenveen gewoon weer keurig mee, al zijn de verschillen in de subtop klein. Heerenveen zal er dus op gebrand zijn om een goed resultaat te halen op Het Kasteel.



Waar de critici over het Heerenveen van Sollied wel een punt hebben is Europa. Daar presteerde Heerenveen nagenoeg niets. Afgelopen woensdag werd kansloos met 3-0 van Portsmouth begonnen. Sollied spaarde ook enkele spelers voor het optreden tegen Sparta. En dan het aantal tegendoelpunten: 31 maar liefst voor Heerenveen! Zoveel tegendoelpunten voor een club uit de top 5 is vermoedelijk nooit voorgekomen. Dat Sparta 37 tegendoelpunten in de 15 wedstrijden mocht incasseren is vermoedelijk ook een clubrecord. Sowieso zal Sparta dit kalenderjaar een record aantal tegendoelpunten incasseren, sinds de invoering van het betaalde voetbal. Sparta (24 doelpunten voor) en Heerenveen (32 doelpunten voor) scoren er beide voor hun positie op de ranglijst wel lustig op los. De kans dat het 0-0 wordt is dus klein. Overigens heeft Sparta al 56 wedstrijden achter elkaar niet deelgenomen aan een wedstrijd die in 0-0 eindigde. Bij Sparta zie je dus veel doelpunten. Leuk voor de neutrale supporter zeggen ze dan; wat ons betreft mag het achterin soms wel een goaltje minder. Thuis doet onze club het zoals bekend zeer behoorlijk. 13 van de 15 punten werden op Het Kasteel gehaald. De laatste twee thuiswedstrijden eindigden in 4-0. Een weelde die ongetwijfeld niet herhaald zal worden vandaag. Maar met 2-1 nemen we ook genoegen!





Historie

Zelden een meer fantastische comeback gezien in een wedstrijd als vorig jaar tijdens Sparta – Heerenveen! Helemaal van het kastje naar de muur werden we gespeeld in de eerste helft. 0-2 stonden we achter bij rust, maar dat had ook wel 0-3 of 0-4 kunnen zijn. Westerveld keepte deze wedstrijd echter uitstekend. In de tweede helft werd alles anders. 25 doldwaze, briljante, geweldige minuten werd de wedstrijd omgedraaid naar 4-2. Winst en… met deze fantastische wedstrijd speelden we ons veilig! 1 van de mooiste wedstrijden van 2008, dat mag duidelijk zijn. Het jaar daarvoor werd het gelijk (2-2). De drie wedstrijden daarvoor op Het Kasteel verloor Sparta. Toch is de balans van de ontmoetingen op Het Kasteel positief. Sparta won van de in totaal 13 ontmoetingen in Rotterdam er 7, waarvan onder meer de eerste vier ontmoetingen die de clubs in Rotterdam tegen elkaar speelden. Heerenveen won 5 maal en er was dus eenmaal een gelijkspel. Weinig wedstrijden tussen beide clubs? Klopt! Heerenveen is Sparta sportief gezien radendsnel voorbij gestreefd. Met nadruk op razendsnel, want Heerenveen speelt pas relatief kort een rol van betekenis in de Eredivisie, maar ze zijn bezig aan een inhaalslag: de club is immers jaar in jaar uit in de subtop terug te vinden.





Feest eerder dit jaar; na de 4-2 tegen Heerenveen en lijfsbehoud!





Sparta

Touzani, Wilusz, Dissels, Van Bueren en N’Galula zullen niet bij de selectie zitten. Jaggy is weer inzetbaar, maar of hij bij de groep zal zitten is maar de vraag. Booy lijkt voorzichtig aan te willen doen en niet te willen forceren zo vlak voor de winterstop. Zo trainen een aantal van de andere genoemde heren (Touzani en Wilusz) ook alweer mee met de groep, maar Booy zal ze toch pas weer in het nieuwe jaar inzetten. Ook Dissels zien we vrijwel zeker niet in actie tegen zowel Heerenveen en Willem II. Van Bueren heeft een meer langdurige blessure en zijn rentree zal nog een tijdje duren. Rutjes is geschorst. Positief is dat Poepon, na de smerige overtreding van Looms afgelopen weekend, gewoon inzetbaar is.



Vermoedelijke opstelling Sparta

Wapenaar, Vermes, Knol, Van Gessel, Slijngard, Slot, Falkenburg, Strootman, Godee, Poepon, Duplan




Heerenveen

Heerenveen mist verdediger Breuer en keeper Steppe. Hierdoor zal oud-Spartaan Vandenbussche spelen. Pranjic had een blessure aan de enkel, maar zal weer kunnen spelen.



Vermoedelijke opstelling Heerenveen

Vandenbussche, Janmaat, Bak Nielsen, Dingsdag, Goran Popov, Grindheim, Svec, Väyrynen, Beerens, Pranjic, Paulo Henrinque

Tarik El Younoussi weer op bank!

I'm out. Op naar het Kasteel

20-12-2008, 18:38


mooie kraker

20-12-2008, 21:08
Mijn Sparta doet het weer!

Sparta 12e
Feyenoord 13e

Wie is er nu dé club van Rotterdam??