Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk Wallen onder je ogen, donkere kringen, lijntjes of rimpels.



19-12-2008, 20:35
Wallen onder je ogen, donkere kringen, lijntjes of rimpels. Wat kan je er aan doen of hoe camoufleer je ze?

De oorzaak van wallen is helaas geen slaapgebrek of vermoeidheid. Wel is er sprake van erfelijke aanleg. Zorgen dat de wallen helemaal verdwijnen zal zonder operatieve ingrepen moeilijk worden, maar je kunt er wel iets aan doen.






Vetophoping

Als je het wallen probleem ook hebt opgemerkt bij oma, moeders of zussen, dan kan je behalve de plastische chirurg alleen de camouflage trucs toepassen. Wallen kunnen vochtophopingen of vetophopingen zijn. Het zijn dan waarschijnlijk vetophopingen.



Vochtophoping

Zijn je wallen vochtophopingen dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Van binnenuit

Zorg voor een goede nierafscheiding door voldoende water te drinken. Dat kan namelijk ook de oorzaak van wallen onder de ogen zijn... echt waar....

Sommige voedingproducten als suiker, vlees, vis, wit brood, kaas, boter en eieren laten na de vertering een zuurvormend restant over. Groenten en fruit hebben het tegengestelde effect. Teveel zuren hebben een negatief effect op wallenvorming.

Zorg voor voldoende mineralen als kalium. Kalium helpt de de vochthuishouding in het lichaam te reguleren. Kalium komt veel voor in b.v. aardappelen, gedroogde vruchten, sinaasappelen, bananen en yoghurt.

Massage

Heb je alleen af en toe last van wallen, na een nachtje doorzakken met iets te veel drank, te veel en te vet eten, dan heb je wat aan de volgende massage:

Plaats je ringvingers van beide handen aan de binnenkant onder je ogen. Druk drie tellen en laat dan los. Werk zo de hele onderkant van je oogkas af door je vingers steeds een centimeter te verplaatsen, tot je het kleine kuiltje aan de buitenkant van je oogkas voelt. Op dat moment worden de afvalstoffen weer in je bloedstroom opgenomen.



Donkere kringen

Donkere kringen rond de ogen zijn ook erfelijk. Er zijn oog geen middeltjes te koop die helpen tegen donkere kringen. Vooral als je een goudachtige beige huidstint hebt zie je onder de ogen, waar de huid op zijn dunst is, de weerspiegeling van het bloed.

Tips voor camouflage

Gebruik een camouflagestick, in de kleur van je huid of een tint lichter dan je huidskleur. Voor blauwige kringen gebruik je een oranjeachtige kleur om het blauw enigszins te neutraliseren. Voorkom een korrelig effect. Er zijn speciale make-up/verzorgingsproducten voor het camoufleren van kringen deze zijn heel dun en goed op te brengen voor een mooi glad resultaat.

Leg verder het accent ergens anders, door bijvoorbeeld je bovenste ooglid met kleur te

accentueren. Gebruik mascara vooral op de bovenste wimpers.

Rimpels rond de ogen

De huid rond de ogen kan je veel vertellen over de leeftijd van een vrouw. De huid rond de ogen is een actief gebied door de vele uitdrukkingen van het gezicht, en heeft daardoor ook veel te lijden. Zou iedereen vanaf de puberteit een oogcrème gebruiken, zou je daar op latere leeftijd van kunnen profiteren.

Deze lijntjes en rimpels kunnen niet meer verdwijnen hoogstens minder diep worden door het gebruik van goede oogproducten.

Speciaal voor de ogen
Veel onderzoek is en wordt gedaan om de veroudering van de huid tegen te gaan. Gebruik voor de huid rond de ogen producten speciaal voor de ogen. Helaas kan je vaak zeggen dat dure producten in dit geval ook vaak de beste zijn.

Er zijn oogcrèmes voor de versteviging van de huid, om het uitdrogen tegen te gaan voor het camoufleren van kringen en om rimpels te vervagen.

Redelijk betaalbare producten zijn:

Diadermine Lift & Oogcontour en Biodermal Essentials Oogcrème. De laatste beschermt ook tegen UV stralen.

19-12-2008, 20:37


ik heb veel topics gezien over wallen, donkere kringen etc...
dus heb ik info gehaald uit een andere site.
ik hoop dat de mensen die hier last van hebben genoeg heb geholpen.
het is niet mijn eigen info

19-12-2008, 21:17
Bedankt meid(K)

18-01-2010, 12:26
graag gedaan(K)

18-01-2010, 13:42


thanks meid

komkommer op je ogen helpt ook

of theezakjes

18-01-2010, 13:46
2 lepeltjes in de vriezer
helpt

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=2997396

18-01-2010, 14:01
Up !

18-01-2010, 19:23

Citaat door pearl_A:
thanks meid

komkommer op je ogen helpt ook

of theezakjes




ja dat helpt natuurlijk ook...