Bekijk volle/desktop versie : Rellen rond Feyenoord - Poznan



19-12-2008, 14:08

Citaat:


Tijdens en na de UEFA Cupwedstrijd van Feyenoord tegen het Poolse Lech Poznan in de Kuip in Rotterdam hebben voetbalsupporters woensdagavond voor onrust gezorgd. Nadat Feyenoord op 0-1 achterstand kwam, ontstonden er vechtpartijen op de tribunes.

Daarbij is een Pool in de stadiongracht gegooid of gevallen. De man moest met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

De chaos op de tribunes werd volgens een politiewoordvoerder mede veroorzaakt doordat Polen tussen de Feyenoordsupporters zaten. Vermoedelijk hebben ze op de zwarte markt kaarten gekocht.

Na de wedstrijd, die eindigde met een 0-1 nederlaag, de derde op rij voor Feyenoord in de UEFA Cup, bleef het onrustig. Een groep supporters hield zich op bij het Maasgebouw, omdat ze boos waren op het bestuur. Daar stuurde de politie ze weg, waarna de groep alleen maar groter werd. De supporters gooiden met stenen en vuurwerk. Om de boze Feyenoordfans uiteen te drijven, voerden agenten enkele charges uit.

In totaal hield de politie negentien mensen aan. De opgepakte aanhangers van de Rotterdamse club hadden zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging, vernieling en belediging. Zeven van hen werden al voor de wedstrijd gearresteerd.

Ook zaterdag na de wedstrijd tegen AZ was het onrustig rond de Kuip en voerde de politie eveneens enkele charges uit. Toen lieten de supporters een spoor van vernielingen na. Ook woensdag waren er vernielingen.
Juist gisteren maakte Feyenoord bekend op zoek te zijn naar enkele hooligans. De foto's van de supporters werden online gezet.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/sport/2008/12/rellen_rond_feyenoordpoznan.html
Als het Marokkanen waren geweest of Moslims zou het nationaal 100 keer in het nieuws komen. Paar jaar geleden hadden wat Marokkanen het Willem II stadion gesloopt, dat kwam over al in het nieuws. Feyenoorders en andere supporters doen dit zo vaak maar zo erg is het niet als het geen moslim of Marokkaan is.