Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk halal of haramPagina's : [1] 2

muslimgirl
04-03-2004, 17:00


mag je je haren tot je schouders knippen? en je doet het niet om een niet-moslim na te doen, maar omdat je je je lange haar moeilijk kan verzorgen. in de klit enzo want ik heb namelijk hele rge krullen. kan iemand hier een antwoord op geven. beslama P.S en als je je haren al tot je schouders hebt geknipt en het is haram hoe kun je het dan goedmaken met allah? behalve het weer laten groeien?

Hasna_real
04-03-2004, 17:05
Voor zover ik weet is het helemaal niet Haram om je haren te knippen, hoe kort je het ook doet! Dit geldt natuurlijk alleen als je een hoofddoek draagt! Je moet namelijk een hoofddoek dragen volgens de koran.

LHBIBAA
04-03-2004, 17:07
voor zover ik weet is het niet haram ,wat wel haram is het zo kort knippen als een jongen want allah vervloekt vrouwen die op mannen (willen) lijken en mannen die op een vrouw (willen) lijken! hoop dat je er wat aan hebt

muslimgirl
04-03-2004, 17:25
hoe kort bedoel je tot je oren of helemaal kort met stekeltjes je weet wel

BentDagilia
04-03-2004, 17:29


euhmm ik heb het zo vaak tot me schouders geknipt??? en als je om je heen kijkt zie je dat veel moslim meiden hun haar tot hun schouders hebben geknipt?? ik heb er persoonlijk nooit bij stil gestaan maar je hebt me wel aan het denken gezet??? succes

muslimgirl
04-03-2004, 17:32
ik heb het nu ook tot mijn schouders maar ik doe het niet om op een niet-moslim te lijken ik draag toch een hoofddoek. als het haram zou zijn zou ik het zeker weer laten groeien en alleen bijknippen(de puntjes) want dat mag wel

Moraliste
04-03-2004, 18:49
Lijken op een niet-moslim :confused: als je je haar knipt tot je schouders ? Behalve dat je je haar niet al te kort mag knippen ivm dat mannen en vrouwen onderscheidend van elkaar behoren te zijn is er niets op haar knippen tegen. Haar knippen is niet een religieus-niet islm fenomeen :confused:

BentFes
04-03-2004, 23:00
Volgens mij is het niet haram hoor. :confused: Maar Allahu A3lam ;) Ma3a Salama :zwaai:

misstomaatje
05-03-2004, 10:40
Origineel gepost door muslimgirl mag je je haren tot je schouders knippen? en je doet het niet om een niet-moslim na te doen, maar omdat je je je lange haar moeilijk kan verzorgen. in de klit enzo want ik heb namelijk hele rge krullen. kan iemand hier een antwoord op geven. beslama P.S en als je je haren al tot je schouders hebt geknipt en het is haram hoe kun je het dan goedmaken met allah? behalve het weer laten groeien? je mag je haar zelfs helemaal kaal scheren,als je maar je hoofd bedekt. (hijab dragen)

M00nlight
05-03-2004, 15:37
Origineel gepost door Bent Dagilia euhmm ik heb het zo vaak tot me schouders geknipt??? en als je om je heen kijkt zie je dat veel moslim meiden hun haar tot hun schouders hebben geknipt?? ik heb er persoonlijk nooit bij stil gestaan maar je hebt me wel aan het denken gezet??? succes Veel moslimmeidden doen ook veel verkeerd. (Ik zelf ook) Kijk niet naar anderen, want wie zegt dat zij het goed doen. Hoop dat jullie eruit komen :) Salaam ou3alikoum, N.

Glimlachje
05-03-2004, 15:44
Tot de schouder mag wel, als je maar een hoofdoek draagt.En dat doe je... :goedzo: Want je moet sowiezo hijaab dragen.... ;)

00Meknessia00
05-03-2004, 16:25
Origineel gepost door muslimgirl mag je je haren tot je schouders knippen? en je doet het niet om een niet-moslim na te doen, maar omdat je je je lange haar moeilijk kan verzorgen. in de klit enzo want ik heb namelijk hele rge krullen. kan iemand hier een antwoord op geven. beslama P.S en als je je haren al tot je schouders hebt geknipt en het is haram hoe kun je het dan goedmaken met allah? behalve het weer laten groeien? Wat ik weet is dat je je haren wel mag knippen als dat voor jouw fijner i.v.m je hijaab. Maar je nek mag niet te zien zijn. Het haar moet dus nog wel je nek bedekken.

00Meknessia00
05-03-2004, 16:28


Origineel gepost door misstomaatje je mag je haar zelfs helemaal kaal scheren,als je maar je hoofd bedekt. (hijab dragen) Volgens mij mag je haren echt niet helemaal kaal scheren, ook al draag je hijaab. Het mag wel geknipt worden, maar je nek mmag niet te zien zijn. En een man hoort zijn haren niet tot onder zijn nek te laten groeien

bidauia
06-03-2004, 18:26
Je moet sowiezo een hoofdoek dragen, maar als je je haar knipt moet het gelijk geknipt zijn dus niet in laagjes en dat soort dingen. Tenminste dat heb ik gehoord. :zwaai:

00Meknessia00
06-03-2004, 19:18
Origineel gepost door bidauia Je moet sowiezo een hoofdoek dragen, maar als je je haar knipt moet het gelijk geknipt zijn dus niet in laagjes en dat soort dingen. Tenminste dat heb ik gehoord. :zwaai: Je hebt gelijk, je moet sowieso een hoofddoek dragen. Maar dan mag je je haren wel in laagjes knippen, hoor. Verven mag ook gewoon. Waarom niet?? Als je het bijvoorbeeld voor je man doet,o mdat hij het mooi vind. Maar zoals ik al eerder zei: je nek mag niet zichtbaar zijn. Allah a3lam. Verbeter me als ik het fout heb. :zwaai:


Pagina's : [1] 2