Bekijk volle/desktop versie : 'Baby heeft enige tijd geleefd'



07-12-2008, 17:40
ENSCHEDE - De baby die vorige week in een tas in Enschede werd aangetroffen, heeft enige tijd geleefd. Dat is gebleken uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut.

Het babylijkje werd bij een garagebox gevonden.
Mogelijk is het baby’tje, een jongetje, al geruime tijd geleden gestorven. Bij de vondst verkeerde het lichaampje in vergaande staat van ontbinding. De vinder had weliswaar het vermoeden dat het om een menselijk wezen ging, maar kon het niet als zodanig herkennen.

Het jongetje zal deze week door burgemeester Den Ouden van Enschede worden aangemeld bij de Burgerlijke Stand.Bij die gelegenheid krijgt hij ook een naam. Kort daarna zal de begrafenis plaatsvinden.

Door de vele emotionele reacties van het publiek, heeft de politie Twente even gedacht aan het aanmaken van een condoleanceregister op internet, in de hoop via die weg meer informatie over de moeder te verkrijgen. Maar om de zuiverheid van het onderzoek te betrachten, is daarvan in overleg met het Openbaar Ministerie afgezien.

De politie, die met achttien rechercheurs aan de zaak werkt, hoopt de moeder van het baby’tje niettemin spoedig te traceren. ,,Ze moet zo snel mogelijk hulp krijgen’’, zegt woordvoerster Chantal Westerhoff. ,,Want voor haar moet het een groot drama zijn.’’


http://www.ad.nl/binnenland/2829578/Baby_heeft_enige_tijd_geleefd.html

07-12-2008, 18:43


damn





















just damn