Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Raadsleden Amsterdam willen van term allochtoon af



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

NakNok
07-12-2008, 12:57


Een meerderheid van de Amsterdamse raadsleden vindt dat de term 'allochtoon' officieel moet worden vervangen door termen als 'Turkse of Marokkaanse Amsterdammer'. Dat blijkt uit een onderzoek dat de nieuwssite Nieuwsuitamsterdam.nl zondag publiceert. Tweederde van de ondervraagde Amsterdamse (deel)raadsleden is er voorstander van om de term allochtoon af te schaffen. Een kwart is er op tegen. Tegenstanders stellen dat het invoeren van andere termen geen problemen oplost en dat de nieuwe termen na een tijdje ook een negatieve bijklank zullen krijgen. bron (http://www.depers.nl/binnenland/267622/Raadsleden-Amsterdam-willen-van-term-allochtoon-af.html)

NakNok
07-12-2008, 12:59
7 december 2008 - Een meerderheid van de respondenten in een peiling onder 92 raadsleden vindt dat de term ‘allochtoon’ moet worden vervangen door termen als 'Turkse Amsterdammer’. Verder zijn allochtone raadsleden net zo vaak voor een harde aanpak als hun autochtone collega's. Tweederde is er voorstander van om de term 'allochtoon’ af te schaffen; een kwart is hier op tegen. Tegenstanders zeggen dat het invoeren van nieuwe termen geen problemen oplost en dat de nieuwe termen na een tijdje toch een negatieve bijklank zullen krijgen. Een voorstander voert aan: "Veel mensen hebben tegenwoordig een gemengde achtergrond, het is erg zwart wit om alleen in allochtoon / autochtoon te denken. Het is beter te denken in economische en sociaal-culturele achterstanden en verschillen". Sommigen zeggen dat termen als 'Turkse Amsterdammer’ ook niet moeten worden gebruikt en dat er helemaal geen onderscheid moet worden gemaakt tussen Amsterdammers met verschillende achtergronden. Achtendertig procent van de respondenten vindt dat vrouwen hun hoofddoek af moeten doen als deze hun loopbaan schaadt; 44% vindt dat buitenlandse jongeren die zich misdragen sneller het land uit moeten worden gezet (zoals bepleit door stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart) en 48% wil meer nadruk op de Nederlandse normen en waarden. Op basis van de antwoorden op deze drie vragen is een harde-aanpakindex geconstrueerd waarbij de score +1 impliceert dat respondenten het helemaal eens zijn met alle stellingen en -1 helemaal oneens. Gemiddeld neigen respondenten naar een licht negatieve score. VVD'ers zijn het vaker eens met een harde aanpak (+0,6); leden van GroenLinks vaker oneens (-0,5). Leden van de PvdA scoren gemiddeld, maar verschillen onderling sterker van mening. Allochtone respondenten zijn net zo vaak voor een harde aanpak als autochtone respondenten. Meer dan negentig procent van de respondenten vindt dat de angst van autochtone bewoners over veranderingen in de buurt serieus moet worden genomen. Sommigen voegen hieraan toe dat de angsten van allochtone bewoners net zo serieus moeten worden genomen. http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/index.htm

HELL
07-12-2008, 13:00
:haha: wou m net plaatse

_______________
07-12-2008, 13:01
Een meerderheid van de Amsterdamse raadsleden vindt dat de term 'allochtoon' officieel moet worden vervangen door termen als 'Turkse of Marokkaanse Amsterdammer'. Dat blijkt uit een onderzoek dat de nieuwssite Nieuwsuitamsterdam.nl zondag publiceert. Tweederde van de ondervraagde Amsterdamse (deel)raadsleden is er voorstander van om de term allochtoon af te schaffen. Een kwart is er op tegen. Tegenstanders stellen dat het invoeren van andere termen geen problemen oplost en dat de nieuwe termen na een tijdje ook een negatieve bijklank zullen krijgen. bron (http://www.depers.nl/binnenland/267622/Raadsleden-Amsterdam-willen-van-term-allochtoon-af.html) was het niet een a'damse wethouder die de term kutmarokkanen in de wereld hielp..?

Er1k
07-12-2008, 13:01


Een meerderheid van de Amsterdamse raadsleden vindt dat de term 'allochtoon' officieel moet worden vervangen door termen als 'Turkse of Marokkaanse Amsterdammer'. Dat blijkt uit een onderzoek dat de nieuwssite Nieuwsuitamsterdam.nl zondag publiceert. Tweederde van de ondervraagde Amsterdamse (deel)raadsleden is er voorstander van om de term allochtoon af te schaffen. Een kwart is er op tegen. Tegenstanders stellen dat het invoeren van andere termen geen problemen oplost en dat de nieuwe termen na een tijdje ook een negatieve bijklank zullen krijgen. bron (http://www.depers.nl/binnenland/267622/Raadsleden-Amsterdam-willen-van-term-allochtoon-af.html) "Marokkaanse Nederlander' is het grootste schandwoord van Nederland. Als je zo wordt aangesproken, ben je het laagste van het laagste.

LaPoekel
07-12-2008, 13:02
Wat? Ben ik na al die jaren geen allochtoon meer?? Hebben ze daar niets beters te doen in A'dam :moe:

melkisgoed
07-12-2008, 13:13
zelfs in het rascistsiche amerika is het not done om denigrerende woorden als nigger te gebruiken terwijl politici hier vol plezier kutmarokanen schreeuwen

Evenblij
07-12-2008, 13:17
"Marokkaanse Nederlander' is het grootste schandwoord van Nederland. Als je zo wordt aangesproken, ben je het laagste van het laagste. Voel jij je nu dan aangesproken als ik tegen je zeg... dag Marokkaanse Nederlander.

Der_Kanzler
07-12-2008, 13:22
Op zich vind ik het niet slecht om de problemen te leggen daar waar ze daadwerkelijk zijn. Het woord allochtoon heeft een negatieve naklank gekregen, terwijl slechts een kleine meerderheid van de allochtonen (hoofdzakelijk van marokkaanse afkomst) de problemen veroorzaken.

mocropipo
07-12-2008, 13:39
Op zich vind ik het niet slecht om de problemen te leggen daar waar ze daadwerkelijk zijn. Het woord allochtoon heeft een negatieve naklank gekregen, terwijl slechts een kleine meerderheid van de allochtonen (hoofdzakelijk van marokkaanse afkomst) de problemen veroorzaken. Pedofilie dat moet een hoofdzaak worden, wedden dat wij dan uit de media weg blijven. Alleen dat probeer jullie en de media nu juist onder het tapijt te vegen.:hadj:

mocropipo
07-12-2008, 13:41
Wij normaal denkende Amsterdammers willen van de Gemeenteraad af. Inclusief diens voorzitter! Ik hoop dat die nog eens verzuipt in de lauwe thee! Je bent zeker joods?, wat een debiel iemand zo maar de dood toe wensen dat doe je niet.:hadj:

mocropipo
07-12-2008, 13:46
Je zou alleen maar vaker in het nieuws komen Je hebt gelijk ik zou het aan moeten kaarten, gewoon elke dag journaal er over moeten maken. Maar dan zou ik vast en zeker wel vermoord worden door een Witte-man:hihi:

Madame_N
07-12-2008, 13:56


Ja dit gaat dus niet gebeuren. Het is niet de bedoeling dat 'allochtonen' betrokken worden bij de samenleving. Die term zal men dus gewoon officieel blijven gebruiken. Who cares..... -.-' Het is typisch Nederlands gemierenneuk. Dan hadden ze in het begin maar een betere vriendelijkere term moeten kiezen.

DjFrodo
07-12-2008, 13:58
het is beter het beest bij de naam te noemen: Turk, Marokkaan, Surinamer, Antilliaan.................:banana: :banana: Moet je ze wel van een sticker gaan voorzien . Niet bij iedereen is zo te zien waar de roots liggen ... Woord "allochtoon" is altijd nog beter , is gewoon algemeen , zonder weer een stempel te drukken op een bepaalde bevolkingsgroep, Die raadsleden zijn dus weer geheel verkeerd bezig

Der_Kanzler
07-12-2008, 14:00
Ja dit gaat dus niet gebeuren. Het is niet de bedoeling dat 'allochtonen' betrokken worden bij de samenleving. Waarom is dat voor jou niet de bedoeling dan? JDie term zal men dus gewoon officieel blijven gebruiken. Who cares..... -.-' Het is typisch Nederlands gemierenneuk. Dan hadden ze in het begin maar een betere vriendelijkere term moeten kiezen. Wat is er onvriendelijk aan de term allochtoon?


Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12