Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Dilemma omtrent het gebedSel
29-02-2004, 01:23


Omdat ik het nogal moeilijk vind mijn concentratie erbij te houden tijdens het gebed, wat natuurlijk nogal fout is en Allah(swt) vergeef mij, zoek ik naar manieren om dat probleem te verhelpen en mezelf tijdens het gebed volledig toe te wijden aan Allah(swt)....ik las laatst wat op marokko.nl over een manier om dat te kunnen doen. Je kon je inbeelden dat je voor de Kollosale deuren(wat dan uiteraard dicht is) van de Djennah bidt, met de Djennah aan je RECHTERKANT en de hel aan je LINKERKANT...en de engel des doods achter je....hierdoor wordt dan inshallah je imaam versterkt waarop je beter je best zou doen om Allah te lofprijzen. Maar vreemd genoeg las ik zo'n soortgelijk iets waarin de hel en de djennah aan tegengestelde kanten wordt ingebeeld....hier volgt dan dat stuk wat ik las.. Sadam al-Asam, een grote islamitisch geleerde, moge Allah Subhana Wata’Ala tevreden met hem zijn, werd ooit gevraagd: “Hoe bidt jij?” Hij antwoordde: “Ik bid alsof de Ka’ba voor mij staat, en de siraat (lijn) waar we op de Dag des Oordeels overheen zullen gaan, hangend boven het vuur (van de hel) onder mijn voeten, en het paradijs aan mij LINKERKANT, en het vuur aan mijn RECHTERKANT, en alsof de engels des doods voor mij staat, en de boodschapper (SAWS) achter mij staat. Als ik Allahu Akbar zeg, dan weet ik dat er niemand groter is dan Allah Subhana Wata’Ala, en de Qor’aan lees ik uit het diepste van mijn hart. Ik buig verkleind, en doe mijn soejoed vernederd tegenover Hem, en richt me volledig tot Allah Subhana Wata’Ala, en groet daarna. En ik weet niet of mijn gebed is aanvaard of niet…” Ik weet nu niet wat juist is...als er iemand is die wel kennis heeft omtrent mijn vraag, zou de broeder of zuster het dan aub willen plaatsen. Alvast bedankt sel :)

Dida
29-02-2004, 01:27
Hier ben ik ook wel naar benieuwd ..:)

FaCciNo
29-02-2004, 02:21
Wa 3alaikum Asalaam wa Ra7matulahi wa Barakatuhu Misschien heb je insha Allah hier iets aan :confused: Tips om je Salaat te verbeteren (http://forums.marokko.nl/showthread.php?s=&threadid=212142) Concentratie tijdens het Gebed (http://islaam.nl/iforum/forum_posts.asp?TID=986&PN=1&TPN=1) (van Dr. Amr Khalid) Onze innerlijke houding tijdens de Salaah (http://******************/assiraat/lezingen/houdingsalaah.htm) een ander tipje kijk uit naar het boek van Sheik Mohammed Saalih Al-Moenaddjied genaamd De weg naar het paradijs.. daar staat in blz 95 hoe je khoeshoo3 in het gebed ontwikkelt prachtig boek.. is onder andere verkrijgbaar in Islaam boekenhandelaren http://www.al-islaam.com/al-islaam/boeken/kaftkl/dewegnaarparadijs.jpg (http://www.al-islaam.com/al-islaam/boeken/1.htm)

Sel
29-02-2004, 14:30
Origineel gepost door FaCciNo Wa 3alaikum Asalaam wa Ra7matulahi wa Barakatuhu Misschien heb je insha Allah hier iets aan :confused: Tips om je Salaat te verbeteren (http://forums.marokko.nl/showthread.php?s=&threadid=212142) Concentratie tijdens het Gebed (http://islaam.nl/iforum/forum_posts.asp?TID=986&PN=1&TPN=1) (van Dr. Amr Khalid) Onze innerlijke houding tijdens de Salaah (http://******************/assiraat/lezingen/houdingsalaah.htm) een ander tipje kijk uit naar het boek van Sheik Mohammed Saalih Al-Moenaddjied genaamd De weg naar het paradijs.. daar staat in blz 95 hoe je khoeshoo3 in het gebed ontwikkelt prachtig boek.. is onder andere verkrijgbaar in Islaam boekenhandelaren heel erg bedankt broeder!! ma3a salama http://www.al-islaam.com/al-islaam/boeken/kaftkl/dewegnaarparadijs.jpg (http://www.al-islaam.com/al-islaam/boeken/1.htm)

Sel
29-02-2004, 15:33


foutje bij de citaat maar dus bedankt... ma3a salama

FaCciNo
29-02-2004, 16:02
Alhmadulilahi wa ShukruLilah Het gebed - Khoeshoo’’ tijdens het gebed (http://www.al-islaam.com/al-islaam/maandblad/WijMoslims/2002/dec/artikel3.html) Kwam dat nog tegen Ma3a Salama

Sel
29-02-2004, 16:24
nogmaals shoekran voor de moeite faccino ma3a salama