Bekijk volle/desktop versie : recepten voor in de ramadan



Pagina's : 1 2 [3] 4

19-11-2002, 10:12
hoi hoi iedereen!!!
zeg, ik wou ff reageren op die rijstsalade!

ingredienten:
xrijst
x1 blikje mais
x1 blikje wortels (of je kookt ze zelf en snijdt ze dan in kleine blokjes)
x1 blikje doperwten (of je koopt ze gevroren en kookt ze zelf)
xaugurken, deze snijd je ook in blokjes
xaardappelen, die snijdt je ook in blokjes
x (ieder zijn eigen smaak, maar: tomaat,in kleine blokjes gesneden, kan er ook bij)
xenne, als je wil kun je ook mayonais saus, ook andere soorten sausen, erin doen, of erop doen.

-voor garnering:
je neemt sla blaadjes, en legt ze op een bord (ze moeten wel gewassen zijn natuurlijk!!)
- je doet de rijst in een kommtje, drukt even aan, en dan leg je het bord onderste boven op het kommtje (wel opletten met de sla), dan draai je het om, en haalt voorzichtig het kommtje van de sla vandaan.
-zo krijg je een bolltje van rijst op je bord boven de sla blaadjesen verder garneer je het met olijfen, zwarte en witte, zonder pit
-en met eiren in partjes gesneden,ook pet hele dunne schijfjes van augurken


heeeeee, sorry voor de rommelige uitleg, maar ik heb niet zo heel veel tijd om alles op volgorde te typen,
hoop voor jullie dat het lukt

ps. je kunt er ook tonijn in doen!!

25-11-2002, 21:22


nou hier een recept niet moeilijk maar wel maklijk
benodig heden zijn :

-SMIEDA VOOR 4 PERSONEN 3 SOEPKOMMEN ONGEVEER
-2 EIEREN
-6 EETLEPELS SUIKER
-50 GRAM GESMOLTEBOTER OF ZELFDE HOEVEELHEID OLIE (MAAR MET BOTER IS LEKKERDER WAT KRUIMELIGER)
-MELK HOEVEELHEID LIGT ERAAN TYDENS HET KNEDEN MERK JE HET WEL
-ZOUT NAAR HOEVEEL HEID
-OLIE OM ER IN TE BAKKEN VEEL OLIE EN DIEPE KOEKEPAN

JE DOET DE SMIEDA IN EEN KOM WEL EEN GROTE KNEED MAKLIJKER
EN DOET EERST DE SUIKER EN ZOUT ERDOORHEEN ENDAT GOED MENGEN
EN DAN DOE JE DE EIEREN ER BIJ EN MENGEN
DAN DE BOTER(WAT HANDIG IS DE VLEOIBARE BOTER INEEN FLES VAN BLEUBAND )
GOED DOOR MENGEN
EN DAN DE MELK SCHEUTJE BIJ SCHEUTJE
TOT DAT JE EEN BAL KUNT MAKEN DAT NIET UITELKAAR VALT
DESNOODS NOG WAT SMIEDA ERBIJ
DAN DOE JE HET BOLLETJE DEEG OP EEN GROTE PLANK OF DIENBLAD BESTROOID MET WAT SMIEDA ZODAT HET NIET PLAKT
EN MAAK JE ER EEN PLAT RONDJE VAN NET ALS FTIRA EN IETS VAN 2 CM DIK EN NETJES ROND MAKEN
DAN SNIJD JE HEM AAN IN PUNTJES NET ALS EEN TAART MAG OOK VIERKANTJES ZIJN
DOE ER BOVEN OP NOG WAT SMIEDA OP
VERWARM DE OLIE HEEL GOED OP EN BAK ZE DAAR NA MOOI BRUIN
LET WEL OP GAAT HEEL SNEL VANWEGE DE SUIKER DIE ERIN ZIT
LEG WAT KEUKENPAPIER OP EEN BORD EN LEG ZE EROP
JE KUNT ZE LEKKER ETEN MET KRUIDEN KAAS SMEERKAAS HONING OF WAT JE OOK LEKKER VINDT
NOU SUCCES EN MAG HET SMAKEN

26-11-2002, 14:52

Citaat:
Origineel gepost door al_hamka
Ik zou kiezen vooruhhh

x Elraif (of Melwi zoals anderen het ookwel noemen)
x Mijn vader maakt wel eens pitabroodjes alleen dan iets groter en dan met honing.. HMMMMMMM
x Shebekkiya standaard
x Harcha
x Beghrir

Etcccccccccceteraaaaaaaaaa

xx SouSou xx
Kan je mij dat recept van die pita broodjes vertellen. Klinkt echt lekker

26-11-2002, 19:17
hee jehna
mischien heb je het te dik gemaakt
probeer het wat dunner en de gas wat lager ok
nou succes

27-11-2002, 10:16



Citaat:
Origineel gepost door sisa81
Dit is mijn rijst salade:

1 pak langkorrelrijst van uncle ben's
2 blikjes tonijn op water
1 zakje geraspte wortel
1 blikje doperwtjes
1 blikje mais
zout
olie
azijn

Kook de rijst in +/- tien minuten gaar, spoel het af en laat het afkoelen.
Dan de uitgelekte tonijn, de wortels de mais en doperwtjes (ook beiden uitgelekt) toevoegen en goed mengen. Voeg er naar smaak olie en azijn aan toe en als je het nodig vind zout.

Dan was je wat slabladen legt ze op een bord, doet het rijstmengsel in een diepe kom (even aandrukken) en keert het ondersteboven op de slabladen zodat je een mooie bol krijgt.
Ik doe er altijd koude bietjes, perzikjes, en augurkjes omheen en maak het bovenop af met ananas en kwartjes hardgekookt ei.

Besa3ha Feytje

27-11-2002, 12:40
Errug lekker en makkelijk:

Gevulde omelet:

x 6 eieren
x halve liter melk
x roerbakgroenten
x 1 kipfilet
x omelet kruiden

Eerst eieren, melk en kruiden mengen. Helft van het mengsel in een koekepan bakken (gewoon als gebakken ei).
Ondertussen een wok verwarmen met een beetje olie erin. Gesneden kipfilet erin en aanbakken. Groente toevoegen en op hoog vuur roerbakken. Na bakken op klein vuur verwarmen.
Tweede ei bakken.

Opdienen: Eerste ei op een groot bord leggen. Groente erop en dan het tweede ei erover heen.

Vult ontzettend en is zowel lekker met brood als met rijst.

Eet smakelijk

03-12-2002, 11:52
Emsoem,

nou moet je niet denken dat je alles weet!!

want ik had er bij geschreven, dat het een basis was..
en de majo+bieslook en alle andere slasausjussss heb ik er dus ook niet bij gezet.

Voor het zelfde geld was niemand geïnteresseerd!.

NOENJA

03-12-2002, 12:23

Citaat:
Origineel gepost door NOENJA18
Emsoem,

nou moet je niet denken dat je alles weet!!

want ik had er bij geschreven, dat het een basis was..
en de majo+bieslook en alle andere slasausjussss heb ik er dus ook niet bij gezet.

Voor het zelfde geld was niemand geïnteresseerd!.

NOENJA
duuh tuurlijk weet ik niet alles jij???


blablablablabla

ZEIK WIJF...


=emsoem=

01-11-2003, 12:19

Citaat:
Origineel gepost door emsoem
duuh tuurlijk weet ik niet alles jij???


blablablablabla

ZEIK WIJF...


=emsoem=
wat zijn we vrolijk..en liefdevol tegen elkaar

maar anderzijds, kloppen jou toevoegingen wel

01-11-2003, 12:56
IK HEB HEEL VEEL RECEPTEN .
B.v Krislat, Beghrir,kip met gebakken bloemkool uit oven, kip met olijven en citroen,pastila,gestoomde rijst met kaneel en suiker,gevulde dadels,vruchtenshake.
Als iemand een recept dan ik het graag .
Gr maro

01-11-2003, 13:24
hoi maro,

wat is krislat? en mag ik het recept van de gevulde dadels??

alvast bedankt, beslama

01-11-2003, 14:58
Kent er ook nog iemand recepten met vis.....

Zoals paela of zo....

Ik ben gek op vis

(lasagna mag ook)

01-11-2003, 15:47



Citaat:
Origineel gepost door miss_casagurl
aaaaaaight dang...tips hebben voor de ramadan vraag je moeder
k bedoel 3alach moeten we hier discusieren wat je gaat eten tijdens el ftour het is elk jaar hetzelfde.
xharcha beghrir chebakia meloui en nog meer
so what da xxxx??
Rustig dame, jij hebt blijkbaar serieuze honger

01-11-2003, 16:33
OOOh komt er een achter dat Emsoem een man is, pffft nadat ik een privemailtje had gestuurd, denkend dat het een vrouw is, lees ik deze topic nader door en lees dat het een man is... oops...maar wel eerlijk,
er zitten goeie recepten tussen,
een aanrader, die gehaktenbroodje, heb ze net gemaakt, maar nog niet gegeten, maar ze zijn er goed uitgekomen, erg makkelijk te maken!

mensen eet ze nog dalek! ma3a salama samira

03-11-2003, 23:01
als of ik het recept van de gehakt broodje's heb gegeven..


=emsoem=

Pagina's : 1 2 [3] 4