Bekijk volle/desktop versie : Salades zo als ik ze maak!



Pagina's : [1] 2 3 4 5

25-02-2004, 11:48

Citaat door mmu:
Aardappelsalade



6 Aardappels
1 Ui
2 Tomaten
Mehdnouz
Olijfolie
Zonnebloemolie
Peper
Komijn
Zout
Azijn


Aardappels schillen, wassen en in vierkante blokjes snijden (niet te groot!) en 15-18 min koken
Ui in snipperen
Tomaat met schil in blokjes.

Als de aardappels koud zijn dan doe je de tomaten en ui erbij.

DRESSING

3 Eetlepels Zonnebloemolie
1 Eetlepels Olijfolie
2 Eetlepels Azijn
klein Theelepel komijn
klein Theelepel peper
4 takjes Mehdnouz heel fijn hakken.
Deze ingredienten samen door elkaar roeren.

Dressing over de aardappels en in bordjes opdienen.
.

25-02-2004, 13:03


hmm die laatste is heerlijk me liefe moeder maakt die ook altijd..
en by the way trek je nix aan van sommige mense..
er zijn inderdaad mense die het waardere en ik snap niet wat er dom is aan een recept dat iemand hier plaatst..
moehim ga vooral door hoor...

25-02-2004, 16:38

Citaat:
Origineel gepost door mmu
QUOTE]Origineel gepost door sarah_moslima
[B]NOU JA WAAROM ZO DOM
Jij kan het dom vinden, mevrouw die zich een moslima noemt.
Maar dom noem ik mensen die geen respect hebben voor een ander.
Misschien dat jij niks aan dit recept hebt, maar een ander misschien weer wel!
Ik ga gewoon door met mijn recpten hier neer te zetten, ik hoop dat er anderen zijn die het wel waarderen.

En als jij geen "DOMME" recepten hebt, zet ze dan hier neer, ik ben erg benieuwd!!!!!!! [/B][/QUOTE]



Wallahila ... wat een domme reactie van sarah_moslima .... doet iemand eens een keer moeite om recepten hier neer te zetten, is het weer niet goed!!! MMU ga zo door en ik stuur je wel effe een pm!

beslama a hbiba!

26-02-2004, 12:49
ga door meid tbarkalah alik klinkt goede ga ze zekers uitprobeeren sommige maak ik zelf ook altijd!!

27-02-2004, 09:55



Citaat:
Origineel gepost door mmu
3 rode paprika's
1 groene paprika
4 tomaten
Zonnebloem olie
theelepel paprikapoeder
halve theelepel komijn
zout
klein beetje peper
sambal


De paprika's boven een gasvuur grillen, velletje eraf halen en goed wassen.

In kleine, platte blokjes snijden en in een koekepan/of pannetje, doen olie erbij en heel zachtjes aan de kook brengen.
Tomaten schillen en in kleine blokjes snijden, toevoegen aan de paprika's.
Paprikapoeder, komijn zout en sambal toevoegen.
Nog 15 min laten pruttelen en koud opdienen.

Lekker bij visgerechten en bij Swa: vleesstokjes of kefta
Salaam sis,

vervang de zonnebloem olie eens door olijfolie en voeg een teentje knoflook toe (of 2) ligt aan de hoeveelheid. Probeer en laat me weten wat je ervan vond.

27-02-2004, 09:56

Citaat:
Origineel gepost door mmu
Komkommersalade


1 komkommer
2 tomaten
azijn
olie
zout
of suiker, zoet of zuur wat je zelf lekker vindt.


Komkommer schillen en in met een hand vasthouden en met een mesje in heel fijne blokjes snijden.
In een kom doen en daarbij de heel fijn gesneden tomaten doen.
Azijn, Olie, zout erbij doen en in kommetjes opdienen.

Is in Marokko in de zomer heel lekker, hier ook eigenlijk..
Ik eet het altijd, weer of geen weer, altijd salade weer!! hihihihi

27-02-2004, 10:02

Citaat:
Origineel gepost door mmu
Macaroni Salade


500 gram macaroni (ik neem altijd van die spiraalmacaroni)
blikje tonijn (of 2)
blikje mais
2 gekookte eieren
olie
azijn
zout

Macaroni 12 minuuten koken in ruim water met zout.
eieren hard laten koken.
Macaroni uitlaten lekken en als ze nog warm zijn , beetje besmeren met boter.
Macaroni goed koud laten worden, blikje tonijn erbij doen, het tonijnwater is ook lekker..
eieren in stuksje snijden, mais erbij.
Olie, Azijn, Zout erbij en klaar.
Je kan hiermee varieren, je kan er ook andere ingredienten doorheen gooien.
Ik weet niet waarom maar ik vindt persoonlijk dat pasta gewoon warm gegeten moet worden, in een koude salade vind ik pasta misplaatst, kan er gewoon niet aan wennen!! Ligt dit aan mij of denken meer mensen er zo over?

29-02-2004, 15:00
meid ga vooral door met recepten opschrijven want ik en nog vele andere zijn er blij mee

03-03-2004, 22:37

Citaat:
Origineel gepost door mmu
QUOTE]Origineel gepost door sarah_moslima
[B]NOU JA WAAROM ZO DOM
Jij kan het dom vinden, mevrouw die zich een moslima noemt.
Maar dom noem ik mensen die geen respect hebben voor een ander.
Misschien dat jij niks aan dit recept hebt, maar een ander misschien weer wel!
Ik ga gewoon door met mijn recpten hier neer te zetten, ik hoop dat er anderen zijn die het wel waarderen.

En als jij geen "DOMME" recepten hebt, zet ze dan hier neer, ik ben erg benieuwd!!!!!!! [/B][/QUOTE]


ollahilah

ga door met je LEKKERE recepten ik vind salade's LEKKER :verliefd:

12-03-2004, 22:53

Citaat:
Origineel gepost door toety
Jij kan het dom vinden, mevrouw die zich een moslima noemt.
Maar dom noem ik mensen die geen respect hebben voor een ander.
Misschien dat jij niks aan dit recept hebt, maar een ander misschien weer wel!
Ik ga gewoon door met mijn recpten hier neer te zetten, ik hoop dat er anderen zijn die het wel waarderen.

En als jij geen "DOMME" recepten hebt, zet ze dan hier neer, ik ben erg benieuwd!!!!!!!
ollahilah

ga door met je LEKKERE recepten ik vind salade's LEKKER :verliefd: [/B][/QUOTE]


Mmu je vindt het vast niet erg al ik er ook een op jou afdeling plaats

3 Aardappels
3 wortels
4 eieren
1 blikje mais

Aardappels snijden in blokjes van 1 bij 1 cm ongeveer
doe het zelfde met de wortels.
kook ze in ruim water elk appart.
kook de eieren hard, na dat de eieren gekookt zijn verwijder je het gele gedeelte en snijd je de eiwit in blokjes van 1 bij 1 net als de aardappels en de wortels.

meng in een kom de aardappels de wortels en de eiwit met het blikje mais er bij.
Je kunt zo veel maken als je wilt het is zeker een week te bewaren in de koelkast en dressing mag je zelf weten mooi is als er beetje me3ednous bij zit fijn gesneden.

De gele gedeelte van de eieren heb je niet nodig bij deze salade.
je kunt voor het zicht een bord eerst bekleden met sla en dan de salade er op staat leuk/mooi.
O trouwens je moet als je veel maakt voor in de koelkast niet gelijk dressing er op doen maar alleen voor het gedeelte dat je binnen een half uur wilt gaan serveren anders wordt het groente slap en hou het geen smaak meer aan.

eetsmakkelijk.


19-03-2004, 12:12
leuk deze saladerecepten..ik moet ook maar eens leren koken..zal dus hiermee beginnen

mmu ik laat je wel weten hoe het is geworden insha allah..alvast bedankt voor de recepten..ik zie dat je er veel hebt geplaatst...

liefs
qamar

05-04-2004, 09:50
Deze was ik vergeten......


Bakje champignons.
2 rode paprika's
3 tomaten
kesbour/mahdnouz
theelepel paprikapoeder
komijn
saffraan
klein beetje peper
klein beetje gember.
zout.
eventueel knoflook.


Olie in een klein pannetje.
champignon in kleine plakjes.
rode paparika's, grillen op gasvuur. schillen, wassen en in kleine blokjes.
tomaten schillen en in blokjes.


Als je dit hebt voorbereid:
Alles in bovenstaande volgorde in de pan doen.
Vuur heel zacht !
zout, saffraan, peper, gember, paprikapoeder toevoegen.
20 minuutjes zachtjes koken.

Lekker bij vis of gehakt.


TIP: ROOSTER PAPRIKA'S NIET IN DE OVEN , MAAR OP GAS.
DAN BLIJFT DE SMAAK BETER EN WORDEN ZE NIET SLAP.

STOP ZE NA HET ROOSTEREN IN EEN DCIHTE PLASTICE ZAK EN LAAT ZE EVEN 5 MINUUTJES DAN KOMT HET VELLETJE ER MAKKELIJKER AF!!



06-04-2004, 10:06


DRESSING
mehdnous hakken, olie, azijn, zout, thee lepel peper.
door elkaar roeren.



wat voor olie gebruik je voor de dressing??

shoekran!!

je recepten zijn trouwens top

07-04-2004, 17:29
mmmmmmh het water loopt me in de mond zo lekker zijn die recepten!

07-04-2004, 17:37
Ik gebruik zonnebloemolie of slaolie voor koude salades

Heb je een milde zoete olijfolie dan kan je de helft met zonnebloemolie doen.


Voor een aardappelsalade is olijfolie heel lekker met een klein beetje komijn door de dressing



Pagina's : [1] 2 3 4 5