Bekijk volle/desktop versie : Afellay lijkt op tijd fit voor Ajax



15-11-2008, 19:49
PSV-trainer Huub Stevens kan zondag in de topper tegen Ajax waarschijnlijk toch beschikken over zijn spelmaker Ibrahim Afellay.

De middenvelder trainde zaterdag weer met de groep mee.Afellay ontbrak vrijdag nog op het trainingsveld van sportpark De Herdgang. De international kreeg woensdag in de verloren bekerwedstrijd tegen AZ (1-0) een tik op zijn enkel. Stevens sprak vrijdag de hoop uit dat Afellay de afsluitende training mee zou kunnen maken. „Zo ja, dan gaan we het tegen Ajax misschien wel proberen”, zei Stevens.

Afellay is met vijf doelpunten topscorer van de Eindhovenaren, aldus de Telegraaf. De blessuregevoelige middenvelder ontbrak eerder tegen FC Volendam en Roda JC vanwege fysieke problemen.

Ook Otman Bakkal en Jérémie Bréchet lijken klaar voor de krachtmeting met Ajax. Bakkal ontbrak de afgelopen twee duels vanwege een hamstringblessure. De dynamische middenvelder trainde vrijdag en zaterdag echter zonder problemen mee met de selectie van Stevens. De Franse verdediger Bréchet is hersteld van een spierblessure in zijn bovenbeen.

Jan Kromkamp en Nordin Amrabat zijn door blessures nog niet inzetbaar in de Amsterdam ArenA.