Bekijk volle/desktop versie : Nieuwe kledingsvoorschriften voor jonge moslima's.



15-11-2008, 19:31
RIYAD - In de zuidelijke Saudische provincie Asir is ophef ontstaan over de nieuwe kledingvoorschriften voor meisjes op de basisschool. Vanaf hun achtste jaar moeten de jonge moslima's zich voortaan zo kleden dat lichaam, haren en gezicht niet zichtbaar zijn.

Leerlingen die zich niet aan de kledingvoorschriften houden, worden door het schoolbestuur gestraft met een slechter cijfer voor gedrag. Sommige ouders begrijpen niet waarom de schoolbesturen de strengere kledingvoorschriften stellen. Volgens hen gaan deze regels verder dan de voorschriften uit de islam.

‘Kinderen moeten kind kunnen zijn en zouden niet als volwassenen behandeld moeten worden’, zei een van de moeders woensdag in de Saudische krant Arab News. Ouders vinden de regeling vreemd omdat de meisjes tot vorig jaar op school alleen een hoofddoek moesten dragen nadat zij de puberteit hadden bereikt. De hoofddoek hoefde toen niet het hoofd en het gezicht te bedekken.

De schoolbesturen willen met de kledingvoorschriften meisjes al vroeg laten wennen aan de sluier zodat zij deze later als normaal kledingstuk zullen zien.

BRON: