Bekijk volle/desktop versie : fantacake mislukt..



15-11-2008, 12:36
Ik heb de beroemde cake gemaakt? en hij is mislukt hij is van buiten gaar en binnen een beetje rauw nog zeg maar, en plat, buiten zie je ook gaten op het deeg door suiker dnk ik??


Heb me strikt aan het recept gehouden

Hij kwam wel om hoog in de oven maar raar aan de ene kant hoog en de andere kant niet??

Heb meelgoed vermengd met bakpeoder en erboven gezeefd

verse fanta gebruikt??


wat kan een oorzaak zijn..

15-11-2008, 15:36


Hmm wat vreemd, ik maak mijn fantacake zo en zo lukt het 100% zeker insha allah


4 eieren
300gram bloem
200 gram suiker
125 ml zonnebloemolie
150 ml fanta of 7up
1 zakje vanille suiker
half zakje bakpoeder

Eerst zet ik de oven aan op 200 graden.

Ik mix de eieren + olie met een garde, dan doe ik er de suiker bij, mixen en dan de fanta erbij, mixen, vanillesuiker, mixen, dan de bakpoeder bij de de bloem doen en mix ik de bloem en bakpoeder erdoor door een zeef.

Vet een springvorm in met olie en bestrooi het met bloem zodat het niet plakt en giet dan het beslag erin. Even paar keer op de aanrecht kloppen met de vorm zodat alle luchtbellen eruit komen.
In de oven zetten (2e richel van beneden) en draai de oven op 180 graden en bak ik het 45 minuten. Van tevoren de oven NIET open maken! Pas als de tijd om is de oven rustig openen (op een kier) en dan even wat zo laten afkoelen, dan eruit halen. Succes gegarandeerd!

Ik doe er soms jam op met cocos of je kunt het ook anders decoreren...

Tip: steeds rustig roeren, niet te stevig mixen!

Succes meid

15-11-2008, 22:16
Asalaam mou3alaykhoum
Ziet er een goed recept uit maar moet de bruis van de fanta eruit of niet?

16-11-2008, 12:56

Citaat door Sharifa__:
Hmm wat vreemd, ik maak mijn fantacake zo en zo lukt het 100% zeker insha allah


4 eieren
300gram bloem
200 gram suiker
125 ml zonnebloemolie
150 ml fanta of 7up
1 zakje vanille suiker
half zakje bakpoeder

Eerst zet ik de oven aan op 200 graden.

Ik mix de eieren + olie met een garde, dan doe ik er de suiker bij, mixen en dan de fanta erbij, mixen, vanillesuiker, mixen, dan de bakpoeder bij de de bloem doen en mix ik de bloem en bakpoeder erdoor door een zeef.

Vet een springvorm in met olie en bestrooi het met bloem zodat het niet plakt en giet dan het beslag erin. Even paar keer op de aanrecht kloppen met de vorm zodat alle luchtbellen eruit komen.
In de oven zetten (2e richel van beneden) en draai de oven op 180 graden en bak ik het 45 minuten. Van tevoren de oven NIET open maken! Pas als de tijd om is de oven rustig openen (op een kier) en dan even wat zo laten afkoelen, dan eruit halen. Succes gegarandeerd!

Ik doe er soms jam op met cocos of je kunt het ook anders decoreren...

Tip: steeds rustig roeren, niet te stevig mixen!

Succes meid




Thank you

ik heb het denk ik te lang doorgemixt elke keer op stand 2 d8 ik...


ik probeer next time op jou manier maybe 2day thank you!

16-11-2008, 13:22


die fanta cake wil ik ook nog maken
maar ben bang dat het bij mij ook mislukt
ik heb al 5 of 6 keer recepten van koekjes geprobeert
voornamelijk van louisa maar alles gaat mis
gister heb ik die roze mayzena koekjes gemaakt met witte chocola ga ik zo in de vuilnis bak doen

16-11-2008, 13:32

Citaat door koekje21:
die fanta cake wil ik ook nog maken
maar ben bang dat het bij mij ook mislukt
ik heb al 5 of 6 keer recepten van koekjes geprobeert
voornamelijk van louisa maar alles gaat mis
gister heb ik die roze mayzena koekjes gemaakt met witte chocola ga ik zo in de vuilnis bak doen


Je moet eerst beginnen met een gewone cake maar welke hoeveelheden heb je gebruikt voor die cake

16-11-2008, 13:40
de cake moet ik nog maken
deze koekjes zijn gister mislukt
[/IMG]
[/IMG]

16-11-2008, 13:43
die bovenste is zeker cake met caramel en chocola of niet

16-11-2008, 13:49
Deze is van MMU

Toen ik dit recept las, dacht ik ja, ja krijg je daar een normale cake van?? Geen olie, Geen Gist?, alleen maar boter, is toch heel VET??

FOUT GEDACHT DUS!!

Ik heb deze cake nu ongeveer 5 keer gemaakt, voor familie en op de bruiloft van mijn zus, gegarandeerd SUCCES!!

175 gram BONA (VOOR OP BROOD..)
175 gram WITTE BASTERDSUIKER.
225 gram ZELFRIJZEND BAKMEEL
3 EIEREN
40 gram pure Chocolade. (gesmolten AU BAIN MARIE)


BOTER MET EEN GARDE BLIJVEN ROEREN, TOT HET ROMIG/GLANZEND IS.

WITTE BASTERDSUIKER ZEVEN EN BIJ DE BOTER DOEN, ROEREN.

EEN VOOR EEN DE EIEREN ERBIJ, EERST ROEREN DAN HET TWEEDE EI EN DAN ROEREN EN DE HET DERDE EI.

ZELFRIJZEND BAKMEEL ERBIJ. ROEREN.

SCHEP EEN PAAR LEPELS DEEG IN EEN INGEVETTE TULBAND, STRIJK HET GLAD.

SCHEP EEN PAAR LEPELS NAAR EEN ANDERE KOM, EN VERMENG HET DEEG MET DE GESMOLTEN CHOCOLADE.

16-11-2008, 13:52
ja was met chocola en die ene blikje boerenmeisje ofzo hahah
met stroop en boter

16-11-2008, 13:53
ben je daar mee bezig moet je nu nog allen cake zeker

16-11-2008, 14:25
ik ben egt zo hopeloos met cake en koekjes
en al die geld die ik verspil om ze te maken
pfffffffffffffffff

16-11-2008, 15:14



Citaat door missrespectrdam:
Thank you

ik heb het denk ik te lang doorgemixt elke keer op stand 2 d8 ik...


ik probeer next time op jou manier maybe 2day thank you!


Nee je moet gewoon met je hand mixen met zo een garde, niet met de mixer die van electriciteit zeg maar...

17-11-2008, 11:13
Ik gebruik de fantacake van Ellouissa en die lukt bij mij altijd!!
Alleen mijn probleem is nadat ik t uit de oven heb gehaald zakt die een beetje in hoe kan dit?!