Bekijk volle/desktop versie : Het celibaat heeft niets van doen met de leer



12-11-2008, 01:19
De prominente Britse bisschop Malcolm McMahon, die hoge ogen gooit naar de voorzitterschap van de katholieke kerk in Engeland en Wales, ziet geen enkele dogmatische belemmering om priesters in staat te stellen in het huwelijk te treden.

Mijns inziens is dit een roep naar de natuurlijke aanleg waarmee Allah ieder mens heeft begiftigd. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“En het behoort tot Zijn Tekenen dat Hij voor jullie van jullie eigen soort echtgenotes heeft geschapen, opdat jullie rust bij hen vinden en Hij bracht tussen jullie liefde en barmhartigheid. Voorwaar, daarin bevinden zich zeker Tekenen voor een volk dat nadenkt.”
(Soerat ar-Roem: 30)

Met het op de vrije loop laten van deze natuurlijke predispositie wordt er bescherming geboden tegen iedere vorm van zedenloosheid en ethisch verval. Alsmede wordt hierdoor het menselijk voortbestaan op aarde gewaarborgd. Vandaar dat wij zien dat de voorname profeten en boodschappers van Allah plachten te huwen. Zou het celibaat werkelijk een daad van devotie zijn, dan zouden zij ons hierin voor zijn gegaan. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“En waarlijk, Wij hebben de Boodschappers vóór jou gezonden. En Wij maakten voor hen echtgenoten en nakomelingen.”
(Soerat ar-Racd: 38)

Vreemd genoeg vinden we overigens geen enkele Bijbelse passage waarin Jezus het celibaat aanprijst, laat staan deze verplicht stelt. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“En het celibaat dat hebben zij (zelf) toegevoegd; Wij hebben het hun niet voorgeschreven.”
(Soerat al-Hadied: 27)

De katholieken zouden een voorbeeld moeten nemen aan de moslimgeleerden die geen gebod of verbod aannemen, behalve als dit terug te voeren is op teksten die afkomstig zijn van Allah of Zijn Profeet (vrede zij met hem). Het zich eeuwenlang laten beroven van deze grote gunst, genaamd huwelijk, is te wijten aan het feit dat christelijke dogma’s worden aangenomen zonder deze kritisch aan schrift te toetsen.

Het argument dat Jezus zelf niet in het huwelijk is getreden is te weerleggen door te wijzen op de moeilijke positie waarin hij verkeerde en zijn korte verblijf op aarde. Voeg daaraan toe dat volgens de Islam Jezus aan het einde van de tijd zal terugkeren om de moslimgemeenschap aan een overwinning te helpen op de Dadjaal (antichrist) en misschien ook wel om te trouwen.

Wat als vreemd is aan het geloof van de katholieken, is dat zij het niet kunnen uitstaan wanneer hun schriftgeleerden in verband worden gebracht met een vrouw en kinderen, want zij beschouwen dit als een onvolkomenheid. Echter deinzen zij er niet voor terug een kind aan Allah, de Verhevene, toe te schrijven. Vrij is Hij van deze onvolkomenheden die zij aan hem toeschrijven!

Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“En zij zeiden: ,,De Barmhartige heeft Zich een zoon genomen.” Voorzeker, jullie zijn met iets verwerpelijks gekomen. De hemelen staan daardoor op het punt te barsten en de aarde om open te splijten en de bergen om uiteen te vallen! Omdat zij een zoon toeschrijven aan de Barmhartige. Het is niet passend voor de Barmhartige om Zich een zoon te nemen. Er is niemand in de hemelen of (op) aarde of hij zal als een dienaar naar de Barmhartige komen.”
(Soerat Maryam: 88-93)

Sheich Fawaz Jneid
12 november 2008