Bekijk volle/desktop versie : Dankbaarheid



11-11-2008, 22:47
Besef je eigenlijk wel wat een gunst het is om Moslim te zijn? Wat een eer het is om Moslim te zijn? Hoe speciaal het is dat Allah jou heeft uitgekozen om de Waarheid te zien?



Wij waren verdwaald, wij liepen op een donker pad en volgden onze lusten, maar Allah heeft ons geleid.



Wij waren vreemden maar de Islam heeft ons broeders en zusters gemaakt, die elkaar helpen en van elkaar houden, die elkaar steunen.

Wij waren als blinden, en Allah heeft ons de Waarheid laten zien.

Wij waren arm en niets was ooit genoeg, maar nu zijn wij rijk door de Islaam in ons hart, en eindelijk voelen we rust en tevredenheid.

Wij waren zwak, maar de Islam heeft ons sterk gemaakt.

Ben je Allah dan niet dankbaar?


Anderen storten in elkaar wanneer hen iets slechts overkomt. “Waarom, waarom?!” hoor je hen schreeuwen en huilen, “Waarom ik?!”



Een Moslim blijft rustig wanneer hem iets slechts overkomt. Wij weten dat het een test van Allah is, we worden beproefd; hebben we geduld, vertrouwen we op Allah, geloven we in Allah? En wanneer je deze beproeving goed doorstaat, weet je dat jou een grote beloning wacht insha’Allah.

Anderen zijn op zoek naar een plaats om thuis te komen, iemand om van te houden, een oase om tot rust te komen en een schouder om op te steunen. Maar wij, alhamdulillaah, hebben dit allemaal al gevonden in de Islam! Wat anderen zoeken hebben wij allemaal al gevonden.

Ben je Allah dan niet dankbaar?




Bakr Ibnoe 3Abdoellaah al-Mozzani zei: “O, zoon van Aadam, als jij de waarde van de Gunst van Allah wil leren kennen, dan hoef je slechts je ogen dicht te doen (zodat je voelt hoe het is om blind te zijn). ”



Een man klopte aan bij bij Sahl ibnoe 3Abdoellaah en zei: “Een dief is mijn huis binnengegaan en heeft alles meegenomen.”

Sahl Ibnoe 3Abdoellaah zei tegen hem: “Wees Allah dankbaar, want voor hetzelfde geld, was de andere dief (shaytaan) jouw hart binnengegaan om jouw Tawheed te stelen! Wat had je dan gedaan?”



Op Yawm al Qiyama zullen alle mensen verschrikkelijk bang zijn, ze voelen zich verlaten, ze begrijpen niet wat er gebeurt, ze zijn wanhopig en schamen zich voor hun daden. Wanneer jij hebt geleefd als een goede Moslim zal jij op die dag de veiligheid en bescherming van Allah voelen.

Op de Dag des Oordeels zullen mensen in elkaar storten, daar in de brandende hitte van de zon, maar de dienaren van Allah krijgen Zijn schaduw.

Op die dag dat jij mensen ziet verdwijnen in het Vuur… word jij insha’Allah geleid worden naar het Paradijs. Wanneer anderen horen dat zij voor eeuwig gestraft zullen worden, krijg jij insha’Allah te horen dat je voor altijd vol liefde en zachtheid verzorgd zal worden in Tuinen waarvan de schoonheid niet beschreven kan worden.


Zal je dan niet alles doen om Allah’s tevredenheid te verkrijgen? Jouw dankbaarheid tonen door vijf keer per dag op tijd klaar te staan voor jouw afspraak met de Schepper? Allah gedenken en leven volgens Zijn boek en de Sunnah van Allah’s geliefde Profeet (salallahu aleihi wasalam)?

Insha’Allah besef je hoe dankbaar je zou moeten zijn dat jij Moslim bent... dankbaar voor de gunst van ‘La ilaha ilAllah’.

13-11-2008, 22:40


Allahoe Akbar!

13-11-2008, 22:40

Citaat door Miss_Tahmiina:
Allahoe Akbar!


14-11-2008, 15:18
omhoog

14-11-2008, 16:32


masa'allah &nd ghair insa'allah!