Bekijk volle/desktop versie : Huwelijks kado



08-11-2008, 12:03
As salaam oe alaikoem warahmatollaah,

Lieve zusters,

InshaAllaah gaat binnekort een dierbare zuster trouwen.
Wij, als zusters/vriendinnen van haar, willen haar een orgineel, gezamelijk kado geven.
NU is alles vaak zo afgezaagd, een mand met allerlei spullen hebben we nu al zo vaak gezien/gehoord bij andere zusters.
Mischien dat jullie iets leuks, origineels, liefs, schattigs noem maar op weten, wat we haar kunnen geven als aandenken.

Alvast bedankt voor jullie hulp, alle ideetjes zijn welkom!!

Barak allah oe fiekoem!!


08-11-2008, 17:39


upper de pup!
any oneeeee

09-11-2008, 15:50
1. Een boekje maken! Iedere vriendin zou een A4 in Word kunnen maken met een persoonlijke tekst (en foto's/ plaatjes). Tussen iedere tekst kun je het boekje aanvullen met teksten over bijvoorbeeld 'huwelijk in de islam', 'zusterschap' etc. Ik heb dit al voor een aantal vriendinnen gedaan, de reacties waren super (en emotioneel).

2. Een grote fotolijst met teksten, herinneringswoorden, foto's en dergelijken.

3. Een verassingsfeestje waarop al haar dierbare vriendinnen aanwezig zijn. Inhoud: haar ontvangen met bendir en zang, uitgebreid voor haar koken, een quiz/spel (bij ieder goed antwoord een cadeautje).
Een uitstapje kan ook onderdeel van het feestje zijn: haar blinddoeken en meenemen naar desbetreffende locatie, je kunt denken aan: uit eten, karten, schoonheidsspecialiste, sumo worstelen.

4. Een cadeaubon voor een prive-sauna voor haar en haar man: http://www.aquatis.be / http://www.templeofbeauty.nl

5. Een mand is inderdaad afgezaagd. Je kunt wel iets anders nemen wat je ook kunt vullen en waar zij iets aan heeft voor haar nieuwe huisje: een grote fruitschaal, Marokkaanse borden, een slel (dat ding waar je je handen mee kunt wassen), Marokkaanse dienblad, wasmand etc.
Dit kun je vullen met van alles en nog wat, maar het beste is iets waar zij daadwerkelijk iets aan heeft: gebedskleding, gebedskleden, Marokkaanse theeglazen, keukenpakket, handdoeken/badjassen met zijn en haar naam.
Het inpakken is natuurlijk ook belangrijk, probeer er iets origineels van te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld een mini-luchtballon van maken.

Ik hoop dat je er iets aan hebt!