06-12345678
01-11-2008, 21:18
Ik wil graag weten waar ik een broodblik kan kopen ik wil graag dit recept maken.
POMPOEN- WALNOTENBROOD recept voor 1 brood.
500 G POMPOEN, GESCHILD, ZONDER ZAADJES EN IN BLOKJES
80 G BASTERDSUIKER
1 TL NOOTMUSKAAT
50 G BOTER, GESMOLTEN
3 EIEREN, LICHT GEKLOPT
350 G ONGEBLEEKT MEEL VAN HARDE TARWE
2 TL BAKPOEDER
1/2 TL ZOUT
80 G WALNOTEN
1. VET EEN BROODBLIK VAN 21,5X11 CM IN EN BEKLEED DAT MET BAKPAPIER.
VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GRADEN
2. DOE EEN LAGE WATER VAN 5 CM IN EEN STEELPAN, VOEG DE POMPOEN TOE EN BRENG HET WATER AAN DE KOOK. LAAT DE POMPOEN AFGEDEKT 20 MIN. SUDDEREN TOT HIJ ZACHT IS. GIET DE POMPOEN AF EN PUREER HEM IN EEN KEUKENMACHINE OF BLENDER. LAAT DE PUREE AFKOELEN.
3. DOE 280 G VAN DE PUREE IN EEN GROTE KOM EN ROER DE SUIKER, NOOTMUSKAAT, BOTER EN EIEREN ERDOOR. ZEEF MEEL, BAKPOEDER EN ZOUT IN EEN GROTE KOM EN MAAK EEN KUILTJE IN HET MIDDEN.
4, SCHEP DE POMPOENPUREE IN HET KUILTJE EN ROER ALLES GLAD. ROER DAN DE WALNOTEN ERDOOR.
5. SCHEP HET MENGSEL IN HET BROODBLIK EN BAK HET BROOD 1 UUR, TOT HET GOUDGEEL IS EN VAN DE RANDEN LOSLAAT. LAAT HET OP EEN ROOSTER AFKOELEN.
POMPOEN- WALNOTENBROOD recept voor 1 brood.
500 G POMPOEN, GESCHILD, ZONDER ZAADJES EN IN BLOKJES
80 G BASTERDSUIKER
1 TL NOOTMUSKAAT
50 G BOTER, GESMOLTEN
3 EIEREN, LICHT GEKLOPT
350 G ONGEBLEEKT MEEL VAN HARDE TARWE
2 TL BAKPOEDER
1/2 TL ZOUT
80 G WALNOTEN
1. VET EEN BROODBLIK VAN 21,5X11 CM IN EN BEKLEED DAT MET BAKPAPIER.
VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GRADEN
2. DOE EEN LAGE WATER VAN 5 CM IN EEN STEELPAN, VOEG DE POMPOEN TOE EN BRENG HET WATER AAN DE KOOK. LAAT DE POMPOEN AFGEDEKT 20 MIN. SUDDEREN TOT HIJ ZACHT IS. GIET DE POMPOEN AF EN PUREER HEM IN EEN KEUKENMACHINE OF BLENDER. LAAT DE PUREE AFKOELEN.
3. DOE 280 G VAN DE PUREE IN EEN GROTE KOM EN ROER DE SUIKER, NOOTMUSKAAT, BOTER EN EIEREN ERDOOR. ZEEF MEEL, BAKPOEDER EN ZOUT IN EEN GROTE KOM EN MAAK EEN KUILTJE IN HET MIDDEN.
4, SCHEP DE POMPOENPUREE IN HET KUILTJE EN ROER ALLES GLAD. ROER DAN DE WALNOTEN ERDOOR.
5. SCHEP HET MENGSEL IN HET BROODBLIK EN BAK HET BROOD 1 UUR, TOT HET GOUDGEEL IS EN VAN DE RANDEN LOSLAAT. LAAT HET OP EEN ROOSTER AFKOELEN.