Bekijk volle/desktop versie : antwerpse advocaat voor rechtbank verkrachting minderjarig marokkaanse meisje



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8

01-11-2008, 20:01
maandag is de Antwerpse advocaat R.Q samen met zijn moeder en 2 marokkanen R.voor de correctionele rechtbank verschenen voor verkrachting en opsluiting van een 13-jarig marokkaans meisje Kadija,deze werd maanden opgesloten en verkracht door de antwerpse advocaat ,deze wist te ontsnappen en werd door een marokkanse familie opgevangen ,het meisje is ondertussen doodgereden ,het parket eist 5jaar voor deze advocaat,vandaag is in de morgen een heel pagina 25 geweid aan kadija met fotos van advocaat en minderjaige in zwembad met arm om haar ,en ook foto van haar op haar sterfbed nadat ze stekker hadden uitgetrokken


http://www.gva.be/vindzoek/archief/Artikel_detail.asp?id={70F8312C-761B-4179-9DF4-064BEEAC9D51}&check=archief

01-11-2008, 20:03



Citaat:
Datum : 14/10/2005
Titel : Antwerpse advocaat aangehouden voor mensenhandel
De Antwerpse advocaat Renaat Q. zit sinds dinsdag in de cel op verdenking van verkrachting van een minderjarige en mensenhandel.

Hij zou een 15-jarige meisje hebben weggekocht bij haar familie in Marokko en naar ons land hebben gesmokkeld. Hier sloot hij ze op en buitte hij haar uit als huis- en seksslavin. Dat wordt bevestigd door het Antwerpse parket.

Het onderzoek naar de advocaat ging in 2004 van start nadat het meisje naar de politie was gestapt. Het gerecht ging na of ze via een netwerk van mensenhandelaars België was binnengekomen en stuurde een rogatoire commissie naar Marokko. Nu ziet het er eerder naar uit dat de advocaat op eigen houtje heeft gehandeld.

Terug naar resultatenlijst.


beetje gedateerd vind je niet?

01-11-2008, 20:08
komt maandag3 november terug voor en er zijn video opnames in beslag genomen van ander minderjarige meisjes samen met deze advocaat en jij spreekt over data ,schande

01-11-2008, 20:12
Echt erg dat mensen zo iets kunnen doen

01-11-2008, 20:16



Citaat door t33:
komt maandag3 november terug voor en er zijn video opnames in beslag genomen van ander minderjarige meisjes samen met deze advocaat en jij spreekt over data ,schande



Doe dan maar een link naar een bericht at dit maandag voorkomt want het lijkt mij rijkelijk laat voor iets dat al uit 2005 is.

01-11-2008, 20:16

Citaat door t33:
maandag is de Antwerpse advocaat R.Q samen met zijn moeder en 2 marokkanen R.voor de correctionele rechtbank verschenen voor verkrachting en opsluiting van een 13-jarig marokkaans meisje Kadija,deze werd maanden opgesloten en verkracht door de antwerpse advocaat ,deze wist te ontsnappen en werd door een marokkanse familie opgevangen ,het meisje is ondertussen doodgereden,het parket eist 5jaar voor deze advocaat,vandaag is in de morgen een heel pagina 25 geweid aan kadija met fotos van advocaat en minderjaige in zwembad met arm om haar ,en ook foto van haar op haar sterfbed nadat ze stekker hadden uitgetrokken

http://www.gva.be/vindzoek/archief/Artikel_detail.asp?id={70F8312C-761B-4179-9DF4-064BEEAC9D51}&check=archief


5 jaar

01-11-2008, 20:17
Antwerpse advocaat beschuldigd van verkrachting 14-jarige
Voor de rechtbank van Antwerpen staat de 41-jarige advocaat Renaat Q. terecht. Hij wordt verdacht van ontvoering, mensenhandel, slagen en verwondingen en verkrachting van een minderjarig meisje en riskeert voor die aantijgingen een celstraf van vijf jaar. De advocaat ontkent alle beschuldigingen met klem.


Drie andere betrokkenen werden eveneens aangehouden en verschijnen voor de rechtbank: Renata G., de moeder van de advocaat, Belkacem R., een cliënt en vriend van Q., en Mimoun T.

De feiten waarvan Renaat Q. verdacht wordt, dateren van augustus 2004 toen Renaat Q. met Belkacem R. naar Marokko reisde. Daar zou hij een minderjarig meisje hebben uitgekozen waarmee hij in België zou kunnen trouwen. Q. zou de 14-jarige Khadija hebben uitgekozen. Belkacem R. kreeg het meisje de grens over dankzij Mimoun T. die daarvoor het paspoort van zijn eigen dochter uitleende.

Verkeersongeval
Nadien zou de jonge Khadija bij Q. en zijn moeder zijn ingetrokken, waar zij mishandeld en meermaals verkracht werd en huishoudelijke taken moest verrichten voor de advocaat en zijn moeder. Een tijd later zou de advocaat haar aan de deur hebben gezet, omdat ze te lastig werd. Daarop werd ze opgevangen door een Marokkaanse familie en stapte ze naar de politie. Khadija overleed echter in april 2005 bij een zwaar verkeersongeval.

Q. ontkent echter alle aantijgingen en vraagt de vrijspraak. Khadija zou heel even bij hem en zijn moeder hebben ingewoond omdat een familie in Brussel die te krap behuisd was, hem dat had gevraagd. Q. zette haar aan de deur omdat hij inzag dat ze enkel uit was op een schijnhuwelijk.

01-11-2008, 20:22
Gevonden artikel

Datum : 15/10/2005
Titel : Advocaat had seksslavinnetje
Renaat Q., een Antwerps advocaat, zit sinds dinsdag in de cel. Hij wordt ervan verdacht een 14-jarig Marokkaans meisje illegaal het land te hebben binnengebracht en ze te hebben gebruikt als huis- en seksslavin. Het meisje is intussen overleden, een maand na een dramatisch ongeval in april van dit jaar.

Half november 2004 werd N.H., een Antwerpse van Marokkaanse origine, op de Rooseveltplaats in Antwerpen aangesproken door Khadija B., een jong Marokkaans meisje. Ondanks de kou was Khadija blootsvoets, ze had amper één euro op zak en ze vroeg in gebrekkig Frans hoe ze in Hoboken moest geraken. N.H. ontfermde zich over het meisje en nam haar mee naar huis. Daar deed Khadija, toen amper 14, haar verhaal. Ze was in haar dorpje in Marokko in contact gekomen met Renaat Q. Die had haar meegenomen naar België, onder meer onder het voorwendsel dat hij haar hier zou laten studeren.

Maar van studeren kwam niets in huis. Khadija werd ondergebracht in de ouderlijke woning van Q. in de Oudestraat in Hoboken en moest daar meid voor alle werk spelen. Het meisje vertelde vol schaamte dat ze ook als seksobject werd gebruikt en werd mishandeld. Er werd een gerechtelijk dossier geopend, en advocaat Q. werd opgepakt maar door de onderzoeksrechter na verhoor weer vrijgelaten. Een huiszoeking leverde weinig tastbaar bewijsmateriaal op. Bovendien werd er getwijfeld aan de verklaringen van het meisje. Een botscan wees uit dat Khadija meerderjarig zou zijn, en geen 14, zoals ze zelf zei.

Mensen die zich het lot van Khadija aantrokken, zorgden voor een officieel geboorteattest. Dat document was duidelijk: Khadija was wel degelijk minderjarig. Een tandonderzoek bevestigde dat. Het meisje werd geplaatst, en het onderzoek liep verder. Maar in april van dit jaar werd Khadija in Antwerpen op de fiets aangereden door een auto. Ze raakte in een coma en overleed bijna een maand later. "Iedereen dacht nochtans dat zij veilig ver weg van Antwerpen zat", zegt een insider. "Je moet weten dat Q. in contact kwam met Khadija's moeder via een lid van de familie R., mensen uit Deurne die bekend staan bij de gerechtelijke diensten. En waar werd Khadija opgevangen? Bij de familie R.!" Q. liep intussen gewoon vrij rond. In juni trok een rogatoire commissie naar Marokko om daar de zaak verder te onderzoeken. Over de resultaten hiervan werd op bevel van de onderzoeksrechter niets meegedeeld: het was allemaal veel te delicaat, er moest worden gewacht op vertalingen van bewijsstukken, enzovoort. Tijdens de zomervakantie leek er niet veel gebeurd te zijn. Tot Q. vorige dinsdag werd opgepakt, nog eens voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden. De raadkamer moest zich vrijdag over het dossier buigen, maar op verzoek van de raadsman van Q. werd dat uitgesteld tot volgende week vrijdag. Dan is het bijna een jaar geleden dat het meisje door meester Q. op straat werd gezet.

De Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen trok zich het lot van Khadija meteen aan. Het feit dat Q. niet werd aangehouden en dat het onderzoek aansleepte, leidde tot veel onbegrip. Zowat een maand voor de rogatoire commissie naar Marokko vertrok, had Gazet van Antwerpen een gesprek met een man die het onderzoek van zeer nabij volgde en anoniem wil blijven. "Pas twee weken nadat N.H. Khadija had 'gevonden', kwamen speurders haar verklaring noteren", zegt de man. "Onbegrijpelijk! Terwijl die vrouw zelfs al met Khadija naar de woning van Q. was getrokken en daar alles bevestigd had gekregen. De moeder van Q. gaf gewoon toe dat Khadija daar had gezeten. Ze zei dat het meisje niet deugde. Khadija kreeg wel de toestemming om haar kleren op te halen." "Omdat er een advocaat bij betrokken is, vreesden we al dat dit een vreemd dossier zou worden. Die man werd niet aangehouden, stel je voor. Wat als jij of ik zulke feiten zouden plegen? Wedden dat we meteen achter de tralies waren gevlogen? Alles sleepte ook heel lang aan. Maar de politie schoot wél snel in actie toen er binnen de Marokkaanse gemeenschap een pamflet werd rondgedeeld met de vraag om het meisje te steunen. Q. had weet gekregen van dat pamflet en een klacht wegens laster en eerroof ingediend. De lokale recherche verdacht de familie H., en dat kon niet snel genoeg worden onderzocht. Terwijl die Q. gewoon een vrij man bleef." Khadija was ongeveer een halfjaar bij Q. in huis. Heeft de man enig idee waarom de advocaat het meisje plots dumpte?

"Volgens Khadija was Q. niet gelukkig met haar. Ze was niet braaf genoeg en te slim. Q. zou naar R. zijn gestapt om een ander meisje te vragen, maar R. moet hebben gezegd dat Khadija zijn probleem niet meer was, dat Q. zijn plan maar moest trekken."

01-11-2008, 20:25

Citaat door -Tamazight-:
5 jaar


Daar zakt je broek toch vanaf he.
Verdomme een advocaat ook nog die een voorbeeldfunctie zou moeten hebben.
De straffen in ons land maar ook in oa België zijn om te janken.

01-11-2008, 20:27

Citaat door Aislin:
Daar zakt je broek toch vanaf he.
Verdomme een advocaat ook nog die een voorbeeldfunctie zou moeten hebben.
De straffen in ons land maar ook in oa België zijn om te janken.



Inderdaad, juist omdat hij een voorbeeldfunctie heeft zou hij eigenlijk dubbel gestraft moeten worden!

Belachelijk gewoon

01-11-2008, 20:36

Citaat door Aislin:
Gevonden artikel

Datum : 15/10/2005
Titel : Advocaat had seksslavinnetje
Renaat Q., een Antwerps advocaat, zit sinds dinsdag in de cel. Hij wordt ervan verdacht een 14-jarig Marokkaans meisje illegaal het land te hebben binnengebracht en ze te hebben gebruikt als huis- en seksslavin. Het meisje is intussen overleden, een maand na een dramatisch ongeval in april van dit jaar.

Half november 2004 werd N.H., een Antwerpse van Marokkaanse origine, op de Rooseveltplaats in Antwerpen aangesproken door Khadija B., een jong Marokkaans meisje. Ondanks de kou was Khadija blootsvoets, ze had amper één euro op zak en ze vroeg in gebrekkig Frans hoe ze in Hoboken moest geraken. N.H. ontfermde zich over het meisje en nam haar mee naar huis. Daar deed Khadija, toen amper 14, haar verhaal. Ze was in haar dorpje in Marokko in contact gekomen met Renaat Q. Die had haar meegenomen naar België, onder meer onder het voorwendsel dat hij haar hier zou laten studeren.

Maar van studeren kwam niets in huis. Khadija werd ondergebracht in de ouderlijke woning van Q. in de Oudestraat in Hoboken en moest daar meid voor alle werk spelen. Het meisje vertelde vol schaamte dat ze ook als seksobject werd gebruikt en werd mishandeld. Er werd een gerechtelijk dossier geopend, en advocaat Q. werd opgepakt maar door de onderzoeksrechter na verhoor weer vrijgelaten. Een huiszoeking leverde weinig tastbaar bewijsmateriaal op. Bovendien werd er getwijfeld aan de verklaringen van het meisje. Een botscan wees uit dat Khadija meerderjarig zou zijn, en geen 14, zoals ze zelf zei.

Mensen die zich het lot van Khadija aantrokken, zorgden voor een officieel geboorteattest. Dat document was duidelijk: Khadija was wel degelijk minderjarig. Een tandonderzoek bevestigde dat. Het meisje werd geplaatst, en het onderzoek liep verder. Maar in april van dit jaar werd Khadija in Antwerpen op de fiets aangereden door een auto. Ze raakte in een coma en overleed bijna een maand later. "Iedereen dacht nochtans dat zij veilig ver weg van Antwerpen zat", zegt een insider. "Je moet weten dat Q. in contact kwam met Khadija's moeder via een lid van de familie R., mensen uit Deurne die bekend staan bij de gerechtelijke diensten. En waar werd Khadija opgevangen? Bij de familie R.!" Q. liep intussen gewoon vrij rond. In juni trok een rogatoire commissie naar Marokko om daar de zaak verder te onderzoeken. Over de resultaten hiervan werd op bevel van de onderzoeksrechter niets meegedeeld: het was allemaal veel te delicaat, er moest worden gewacht op vertalingen van bewijsstukken, enzovoort. Tijdens de zomervakantie leek er niet veel gebeurd te zijn. Tot Q. vorige dinsdag werd opgepakt, nog eens voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden. De raadkamer moest zich vrijdag over het dossier buigen, maar op verzoek van de raadsman van Q. werd dat uitgesteld tot volgende week vrijdag. Dan is het bijna een jaar geleden dat het meisje door meester Q. op straat werd gezet.

De Marokkaanse gemeenschap in Antwerpen trok zich het lot van Khadija meteen aan. Het feit dat Q. niet werd aangehouden en dat het onderzoek aansleepte, leidde tot veel onbegrip. Zowat een maand voor de rogatoire commissie naar Marokko vertrok, had Gazet van Antwerpen een gesprek met een man die het onderzoek van zeer nabij volgde en anoniem wil blijven. "Pas twee weken nadat N.H. Khadija had 'gevonden', kwamen speurders haar verklaring noteren", zegt de man. "Onbegrijpelijk! Terwijl die vrouw zelfs al met Khadija naar de woning van Q. was getrokken en daar alles bevestigd had gekregen. De moeder van Q. gaf gewoon toe dat Khadija daar had gezeten. Ze zei dat het meisje niet deugde. Khadija kreeg wel de toestemming om haar kleren op te halen." "Omdat er een advocaat bij betrokken is, vreesden we al dat dit een vreemd dossier zou worden. Die man werd niet aangehouden, stel je voor. Wat als jij of ik zulke feiten zouden plegen? Wedden dat we meteen achter de tralies waren gevlogen? Alles sleepte ook heel lang aan. Maar de politie schoot wél snel in actie toen er binnen de Marokkaanse gemeenschap een pamflet werd rondgedeeld met de vraag om het meisje te steunen. Q. had weet gekregen van dat pamflet en een klacht wegens laster en eerroof ingediend. De lokale recherche verdacht de familie H., en dat kon niet snel genoeg worden onderzocht. Terwijl die Q. gewoon een vrij man bleef." Khadija was ongeveer een halfjaar bij Q. in huis. Heeft de man enig idee waarom de advocaat het meisje plots dumpte?

"Volgens Khadija was Q. niet gelukkig met haar. Ze was niet braaf genoeg en te slim. Q. zou naar R. zijn gestapt om een ander meisje te vragen, maar R. moet hebben gezegd dat Khadija zijn probleem niet meer was, dat Q. zijn plan maar moest trekken."

heb het meisje zelf bezocht toen ze in coma zat, na een maand kregen we telefoon van vriend journalist die ons verteldde dat ze de stekker hadden uitgezet, we hebben er alles aangedaan om deze criminelen voor de rechtbank te brengen

01-11-2008, 20:40

Citaat door t33:
heb het meisje zelf bezocht toen ze in coma zat, na een maand kregen we telefoon van vriend journalist die ons verteldde dat ze de stekker hadden uitgezet, we hebben er alles aangedaan om deze criminelen voor de rechtbank te brengen


Ik kan me heel goed de frustraties, boosheid, verdriet, onmacht, kortom alle emoties voorstellen, wanneer iemand die hebt gekent zo'n genadeloze trap na heeft gekregen.
Schrijnend om dan te moeten constateren dat dit monster slechts 5 jaar heeft gekregen.

01-11-2008, 20:42


het marokkaanse consulaat heeft ons de deur gewezen

01-11-2008, 20:56
Je zou haast gaan denken dat ze denken: 't is maar een meisje

01-11-2008, 21:14
gisteren heeft de krant de morgen een heel pagina gewijd aan dit proces met fotos advocaat samen met minderjarige in bikini hij met onderbroek enfotos van kadi op sterfbed pagina 25

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8