Bekijk volle/desktop versie : groenten



29-10-2008, 10:36
ik wil graag groenten eten ben er dol op alleen weet niet hoe ik het klaar moet maken. en is het zo dat als je ze stoomt dat alle vitamines erin blijven, en dat dat beter is dan in water koken.

en wat voor kruiden gebruik je dan bij bepaalde groenten.

ben benieuwd heb er nu al trek in

29-10-2008, 11:20


ik zou er eigenlijk geen kruiden aan toevoegen zoo eet je die puur natuur.

29-10-2008, 11:25
ik heb gister

gesneden
rode ui
brokoli
courgette
dun wortel
paprika geel
parika rood
prei

(of gewoon italaanse roerbak mix maar zelf vind ik lekkerder)

victoriabaars

rijst

aardappels

1 witte klein uitje
in blokjes gesneden en 3 uitgeperste knoflookjes in olijf olie en beetje gewoone olie gedaan
dan groente erij
1 blokje maggie groenten
gedroogd bieslook
tijm
peterselie
en italiaanse kruiden


klein beetje rijst gemaakt
daarin in het rijst met het water gedroogd bieslook en peterselie
en gegaart

aardappels met schil in partjes gesneden
een oven schaal bedekt met bakpapier
stukjes knoflook erin olijf olie en rozemarijn zout en peper
op 250 graden in oven

200 gram roomboter smelten in pan
en 4 teentjes knoflook in persen
dit zachtjes laten stoven

victoriabaars zouten en peperen
dan in de boter
elke zijde ong 5 min

dan bord maken met

rijst in een kommetje
pladrukken en omgekeerd opbord zetten
groente om rijst heen

aardappeltjes ernaast

de victoriabaars
op bord en een schijfje citroen

de boter die overblijft in pan
doe je maizene of bloem met beetje water mengen
in de pan doen
wat tijm er bij laten koken
en als saus serveren

met wat stokbrood

29-10-2008, 13:47

Citaat door tetouaniaa4life:
ik zou er eigenlijk geen kruiden aan toevoegen zoo eet je die puur natuur.


maar dan smaakt het toch niet?

29-10-2008, 13:51



Citaat door koekje21:
ik heb gister

gesneden
rode ui
brokoli
courgette
dun wortel
paprika geel
parika rood
prei

(of gewoon italaanse roerbak mix maar zelf vind ik lekkerder)

victoriabaars

rijst

aardappels

1 witte klein uitje
in blokjes gesneden en 3 uitgeperste knoflookjes in olijf olie en beetje gewoone olie gedaan
dan groente erij
1 blokje maggie groenten
gedroogd bieslook
tijm
peterselie
en italiaanse kruiden


klein beetje rijst gemaakt
daarin in het rijst met het water gedroogd bieslook en peterselie
en gegaart

aardappels met schil in partjes gesneden
een oven schaal bedekt met bakpapier
stukjes knoflook erin olijf olie en rozemarijn zout en peper
op 250 graden in oven

200 gram roomboter smelten in pan
en 4 teentjes knoflook in persen
dit zachtjes laten stoven

victoriabaars zouten en peperen
dan in de boter
elke zijde ong 5 min

dan bord maken met

rijst in een kommetje
pladrukken en omgekeerd opbord zetten
groente om rijst heen

aardappeltjes ernaast

de victoriabaars
op bord en een schijfje citroen

de boter die overblijft in pan
doe je maizene of bloem met beetje water mengen
in de pan doen
wat tijm er bij laten koken
en als saus serveren

met wat stokbrood


mmmmm ziet er heerlijk uit dit ga ik zeker morgen maken inshalah.

alleen die kruiden heb je denk ik niet in belgie weet niet zeker

29-10-2008, 14:05
je kan ertwten, wortels, aarappeltjes, broccollie, stomen..

Daarna maak je lekker spinazie met kruiden en een beetje knoflook en.

als de groenten klaar zijn doe je ze op een bord en daarnaast de spinazie


Wallah is heeeeerlijke combinatie, De groenten hoef je alleen een beetje zout te doen....

Vaak doe ik ook tuinbonen stomen tot ze heel zacht zijn, dan doe je olijfolie in een koekenpan vervolgens doe je bonen daarin en voeg je er zout, een beetje komijn bij en een klein beetje gemengde kruiden zoals paprikapoeder, kurkuma en zwarte bij en een kwatier laten koken en dan smullen maar, heeerlijk echt waar...

deze zijn ook heel gezond..

29-10-2008, 14:18

Citaat door sali7a25:
je kan ertwten, wortels, aarappeltjes, broccollie, stomen..

Daarna maak je lekker spinazie met kruiden en een beetje knoflook en.

als de groenten klaar zijn doe je ze op een bord en daarnaast de spinazie


Wallah is heeeeerlijke combinatie, De groenten hoef je alleen een beetje zout te doen....

Vaak doe ik ook tuinbonen stomen tot ze heel zacht zijn, dan doe je olijfolie in een koekenpan vervolgens doe je bonen daarin en voeg je er zout, een beetje komijn bij en een klein beetje gemengde kruiden zoals paprikapoeder, kurkuma en zwarte bij en een kwatier laten koken en dan smullen maar, heeerlijk echt waar...

deze zijn ook heel gezond..


ja vooral spinazie is heel goed voor mij omdat ik ijzer tekort heb.
wat ik deed toen ik werkte is diepvries spinazi in een pnnetje op zachtvuur totdat ie goed was. en dan die aardappelpuree zakjes waar je alleen kokend water moet toevoegen. en dat samen gemengd met de spinazi.

dat deedik wegens tijdgebrek,weet alleen niet ofdat ook zo gezond is

29-10-2008, 15:44
je kan natuurlijk ook gewoon eten maken hoe je dat altijd doet zonder groenten bv

en dan kleine bordjes maken met bv

op een bordje gekookte bloemkool en mengsel van
citroen mayonaise zout en beetje olie

bordje
gekookte spersiebonen
dan gebakken in beetje olie
kosber ma3dnoes zout peper en bietje knolook evt
en mengen met zelfde sausje

bieten salade
(uien tomaat kosber bieten en zelfdesausje)

gekookte artisjokken dan gevuld met tomaten komkommersalade



deze salades met brood vooraf
van bv marmita serveren

en dan je warme maaltijd

dit doe ik wel eens als ik er zin in heb
heel gezond

29-10-2008, 16:29

Citaat door koekje21:
je kan natuurlijk ook gewoon eten maken hoe je dat altijd doet zonder groenten bv

en dan kleine bordjes maken met bv

op een bordje gekookte bloemkool en mengsel van
citroen mayonaise zout en beetje olie
bordje
gekookte spersiebonen
dan gebakken in beetje olie
kosber ma3dnoes zout peper en bietje knolook evt
en mengen met zelfde sausje

bieten salade
(uien tomaat kosber bieten en zelfdesausje)

gekookte artisjokken dan gevuld met tomaten komkommersalade



deze salades met brood vooraf
van bv marmita serveren

en dan je warme maaltijd

dit doe ik wel eens als ik er zin in heb
heel gezond


dit heb ik nog nooit van gehoord maar is dat lekker dan mayo op bloemkool.

maar de rest is indd lekker gezond en ook makkelijk