Bekijk volle/desktop versie : Recept pindakaas?



28-10-2008, 11:07
Salam 3alaykoum,

wie van jullie heeft het recept van pindakaas voor mij?

Alvast bedankt!

28-10-2008, 11:21


echt niemand?

28-10-2008, 15:17
googlen doet wonderen

Pindakaas


# Ingredienten Pindakaas uit eigen keuken
# voor ongeveer 300 gram (een kleine pot)
# Ingrediëntenlijst:
# 250 gram gedopte en geroosterde pinda's (zonder vlies)
# 1/2 tot 1 eetlepel arachide-olie (dat is pinda-olie)
# 1 theelepel zoutZout
# en voor wie er te veel aan gewend is om het te missen: 1/2 tot 1 eetlepel suikerSuiker

Bereiding
Voorbereiding:
Als je helemáál bij het begin wilt beginnen, dop je de pinda's en rooster je ze zelf. Dit kan op gematigd vuur in een koekepan zonder toevoeging van vet, terwijl je constant roert. Let op dat de pinda's niet verbranden. Het is beter om de pinda's in een oven op 115grC te roosteren op een bakplaat tot ze lichtbruin zijn en een knapperig korstje hebben. Beweeg de pinda's af en toe, zodat ze rondom egaal roosteren. Dit duurt wel een tijdje, ik heb ze ruim anderhalf uur geroosterd. Je kunt pindakaas ook wel van rauwe pinda's maken, maar die is minder lang houdbaar. Het simpelst is natuurlijk (ongezouten) pinda's van de notenboer te gebruiken. Die zijn meestal in olie gebakken, niet geroosterd.
Bereiding:
Doe pinda's en zout in de blender. Doe er om te beginnen een halve eetlepel olie bij. Sommige pinda's zijn rijker aan olie dan andere, dus de hoeveelheid olie die je erbij moet doen is niet altijd hetzelfde. Het resultaat moet in elk geval smeuïg zijn. Draai een pasta van de pinda's, helemaal glad, of 'chunky' (met stukjes noot). Als je grove pindakaas wilt kun je gewoon eerder ophouden met malen, maar je kunt ook gladde pindakaas maken en daar grofgehakte pinda's bijdoen. Als je blender niet glad genoeg maalt maar je wilt wel gladde pindakaas, dan kun je de pindakaas door een zeef wrijven.
Doe de pindakaas in een schone pot, en bewaar in de koelkast, roer voor ieder gebruik even om. Zelfgemaakte pindakaas blijft zeker twee weken goed.

bron: http://www.kookjij.nl/recept-pindakaas-1