Bekijk volle/desktop versie : besboussa



28-10-2008, 11:00
wie heeft er recept van???
wil het graag maken???

28-10-2008, 11:04


upp dames wie kan me helpen

28-10-2008, 11:34
kijk naar recepten van kitchenprinces, die kun je downloaden!

28-10-2008, 15:21
hier is het recept van Kp


Benodigdheden:
3 eieren
325 gr suiker
3,25 dl olie
1 Bakpoeder
1Vanillesuiker
Half liter magere yoghurt
1 Pak Koopmans tarwe griesmeel
Amandelschaafsel
Abrikozenjam

Je neemt een bakvorm en vet die in en bestuift het met paneermeel. Verwarm de oven op 225 graden, ga de eieren met de suiker mixen, daarna doe je de olie erbij. En dan de yoghurt, en vanillesuiker. Nog even mixen, dan doe je de tarwegriesmeel en de bakpoeder erbij, dan weer eventjes mixen tot je een gladde beslag hebt. Dan giet je het beslag in de bakvorm, en bak je het mooi bruin. Intussen verwarm je de abrikozenjam, ongeveer 4 eetlepels. En die mix je fijn met de staafmixer. Als de cake gaar is giet je er de abrikozenjam overheen. En die strijk je glad. Rooster de amandelschaafsel en snij de cake in mooie vierkantjes. En doe er amandelschaafsel op.

28-10-2008, 15:23


Hier nog 1tje


Citaat door goudlokje:
SHAMIYA



dit lijkt op besbousa maar is niet zo vast en is heeerlijk bij de soep samen met shbakia.Het word met een lepeltje gegeten.

voor een grote bakvorm heb je nodig
250 g boter gesmolten
250 cl melk
250 g germalen amandelen
250 gr volle joughourt
150 g suiker
half flesje mazhar
2 pakjes vanille
1 pakje bakpoeder
6 glazen gries grove
lepeltje kaneel,lepeltje gember,half lepeltje muskaat

voor de suikersiroop laat je 1kilo suiker met 3/4 l water op een zacht vuurtje koken tot de suiker opgelost is en het wat dikker is voeg na je de suiker van het vuur hebt gehaald ook een pot honing toe en roer tot die ook opgelost is niet op het vuur.

verwarm de oven op 200°.meng dan alle ingredienten samen en doe ze onmiddelijk in een ingevette bakvorm vierkant of rond.onmiddelijk de oven in en laat bakken tot die goudbruin is.
haal uit de oven giet er 1/3 van de suikersiroop op,tot je ziet dat het overal nat is. doe de cake terug in de oven en laat nog 10 à 15 min verder bakken.
giet de rest van de siroop op de cake en laat intrekken en koud worden.
wanneer je het uit de vorm haalt zal de eerste stuk altijd een beetje uiteen vallen

28-10-2008, 15:26
recept van een _Rotterdamse


BASBOUSA

300 g griesmeel

200 g suiker

75 g bloem

1 theelepel bakpoeder

75 g geraspte kokos

125 g boter

1½ dl melk


SIROOP

275 g suiker (of honing, maar wat minder)

¾ dl water

2 eetlepels citroensap


Doe de ingrediënten voor de siroop in een pan en verwarm alles al roerend tot de suiker is opgelost en de siroop dikker wordt. Laat de siroop afkoelen.

Zeef griesmeel, suiker, bloem en bakpoeder samen. Schep de kokos erdoor. Laat de boter smelten in een pan. Voeg de melk en de droge ingrediënten toe. Roer alles goed. Schenk het mengsel uit in een ingevette bakplaat. Bak de koek 40 minuten in een op 190 ºC voorverwarmde oven. Schenk de siroop erover uit.

28-10-2008, 15:27

Citaat door Flamenca:
Basbosa

Ingrediёnten:

Voor de deeg:
1 glas griesmeel
1 glas tarwebloem
1 glas zonnebloemolie
1 glas suiker (volgens de origele recept dan, maar ik neem halve glas, ik vind het anders te zoet)
1 glas turkse yoghurt
1 glas geraspte kokoosnoot
2 zakjes bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 ei

Voor de stroop:
2/3 glas suiker
halve glas water
2/3 glas citroensap

Alle ingredienten voor de deeg goed in een schaal mengen, in de taartvorm doen en mooi met amandelen decoreren zodat als je het in stukjes snijd dan heb je een amandel op ieder stukje. In de voorverwarmde oven goudbruin bakken.

De ingredienten voor de stroop mengen en koken totdat de suiker opgelost is.

Als basbosa klaar is, voorzichtig snijden en voorzichtig stroop erop gieten. Let op, het gebak moet een beetje vochtig zijn maar niet te vochtig.



En deze is zonder amandelen:

.

28-10-2008, 15:28
van Yara

6 eieren
250 ml zonnebloemolie
250 gram yochurt
250 gram griesmeel
250 gram meel
250 gram suiker
1 zakje bakpoeder
1 snuifje zout

Dit is een recept van yara, heb ik gemaakt en is heel lekker
Je kan bovenkant met opgewarmde abrikozenjam aangelengd met water insmeren, en bestrooien met amandelschilfers
bakken op 170 a 180 graden voor 40 minuten in voorverwarmde oven en als gebakken is de oven niet in een keer open doen.

11-06-2010, 21:10

Citaat door noha_tanger:
hier is het recept van Kp


Benodigdheden:
3 eieren
325 gr suiker
3,25 dl olie
1 Bakpoeder
1Vanillesuiker
Half liter magere yoghurt
1 Pak Koopmans tarwe griesmeel
Amandelschaafsel
Abrikozenjam

Je neemt een bakvorm en vet die in en bestuift het met paneermeel. Verwarm de oven op 225 graden, ga de eieren met de suiker mixen, daarna doe je de olie erbij. En dan de yoghurt, en vanillesuiker. Nog even mixen, dan doe je de tarwegriesmeel en de bakpoeder erbij, dan weer eventjes mixen tot je een gladde beslag hebt. Dan giet je het beslag in de bakvorm, en bak je het mooi bruin. Intussen verwarm je de abrikozenjam, ongeveer 4 eetlepels. En die mix je fijn met de staafmixer. Als de cake gaar is giet je er de abrikozenjam overheen. En die strijk je glad. Rooster de amandelschaafsel en snij de cake in mooie vierkantjes. En doe er amandelschaafsel op.



Mag ik je vragen hoeveel gram er in dit pakje is?

12-06-2010, 11:21
Die Besboussa cake van flemenca noem ik dus echt geen cake. die is zwaar mislukt. zit er nattig uit. Je kunt beter die recept gebruiken van Ellouisa 1 van de beste recept.

12-06-2010, 12:37
besbousa met walnoten en geraspte citroen erdoor heen is zooooooooo lekkerr