Bekijk volle/desktop versie : DONEER voor de slachtoffers van het noodweer in Marokko



27-10-2008, 18:29
DONEER voor de slachtoffers van het noodweer in Marokko


Marokko wordt op dit moment geteisterd door noodweer en overstromingen. Veel mensen zijn hun huis en bezittingen kwijt geraakt.
voor fotos en video bekijk de link
http://www.nadorcity.com/news/?c=117&a=3086

Het Marokko Fonds informeert u hoe u kunt helpen.


Ga direct naar het donatieformulier
http://www.marokkofonds.nl/index.php?nav=static&pagina=Doneer_nu_-_Actie_overstromingen_in_Marokko

Vooral het zuiden en noordoosten van het land heeft te kampen met de extreem zware regenval. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat zondag en maandag ten minste zeven mensen zijn omgekomen door noodweer en overstromingen. Vijf mensen verdronken nadat rivieren buiten hun oevers waren getreden door hevige regenval. Twee mensen werden getroffen door de bliksem. Begin oktober kwamen bij noodweer elf mensen om het leven en stortten twee bruggen en vijfhonderd huizen in, aldus het ministerie. Naar verwachting houdt het noodweer de komende weken aan en zijn de gevolgen van overstromingen, vooral voor mensen op het platteland, rampzalig. HELP met uw donatie: lees verder.

Het Marokko Fonds ontvangt e-mails en telefoontjes van verontruste mensen die willen weten op welke manier zij zelf hulp kunnen bieden en wat het Marokko Fonds doet. Via dit bericht informeren wij u over acties die het Fonds in geval van noodsituaties onderneemt.

In overleg met het internationale Rode Kruis en haar Marokkaanse counterpart, de Rode Halve Maan, doet het Marokko Fonds een oproep om een donatie over te maken. Het geld komt ten goede aan de meer dan 2.000 slachtoffers van het noodweer en de overstromingen die daarvan het gevolg zijn. Het Rode Kruis heeft de behoeftes die nu zijn ontstaan bij de plaatselijke bevolking van de getroffen gebieden geïnventariseerd en vastgesteld wat nodig is: voedselvoorraden (suiker, meel, olie, thee, melk, kaas, conserven e.d.), keukenkits, dekens, matrassen en kleding. De Rode Halve Maan heeft ons laten weten dat de eerste noodhulp reeds geboden is aan 750 families en zal haar vooraden aan moeten vullen om in de komende weken noodhulp en nazorg te kunnen bieden.
U kunt uw donatie overmaken op het bankrekeningnummer van het Marokko Fonds 118551329, t.n.v. actie overstroming Marokko. Wij zorgen dat uw donatie terecht komt bij het Rode Kruis en berichten u hierover via de website.

Als u vragen heeft, kunt u uiteraard contact opnemen met het Project Team via 020-471 50 77 of info@marokkofonds.nl


Ter informatie: Marokko Fonds en noodhulp in Marokko
Het Marokko Fonds steunt op haar beleidsplan 'Zorg in Afwezigheid', waarin het volgende is opgenomen ten aanzien van noodhulp:

'He t Marokko Fonds wil in overleg met de samenwerkende hulporganisaties de infrastructuur voor noodhulp aan Marokko verbeteren. Na de aardbeving in 2004 kwam de hulp aan Marokko van alle kanten en op veel verschillende manieren op gang. Er was echter geen sprake van gestructureerde samenwerking en er was een groot gebrek aan transparantie. Het Marokko Fonds acht het van belang de hulp bij een eventuele volgende ramp op voorhand te kanaliseren, bijvoorbeeld door middel van één onomstreden girorekeningnummer en goede samenwerking met het Rode Kruis.'

28-10-2008, 23:10


Eén van de belangrijkste post, maar 17 keer bekeken en nul reacties, volgens mij klopt hier iets niet?

31-10-2008, 21:05
Inderdaad, het is erg belangrijk.
Bedankt voor het delen van de informatie en Insha'Allah zullen velen een bijdrage leveren.