Bekijk volle/desktop versie : Ruim duizend leraren leggen werk neer bij staking



27-10-2008, 16:15
(Novum) - Ruim duizend leraren uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland hebben zich maandag aangesloten bij de estafettestaking voor docenten in het voortgezet onderwijs. Dat zegt een woordvoerder van de Algemene Onderwijsbond (AOb). De leraren willen dat eerder gemaakte afspraken over loonsverhoging en verlaging van de werkdruk worden nagekomen.

Sinds 12 september ligt er een cao, maar over de uitleg daarvan verschillen de bonden en de schoolbesturen, vertegenwoordigd door de VO-raad, van mening. Volgens de achterban van de VO-raad wordt de overeenkomst te duur, en de cao werd naar de prullenbak verwezen. De werkgevers willen opnieuw overleggen over de cao, maar daarvoor voelen de onderwijsbonden niets.

Ongeveer achthonderd leraren zijn maandag naar Den Bosch gekomen om een manifestatie in de Brabanthallen bij te wonen. Een woordvoerder van de AOb meldt dat de leraren op de bijeenkomst vooral kritisch zijn. "Veel leraren zijn het echt zat en willen nu resultaat zien."

Dinsdag leggen leraren in de regio Zuidwest het werk voor een halve dag neer. Woensdag en donderdag zijn leraren in de rest van het land aan de beurt. Als de VO-raad na de estafettestaking van deze week niet tegemoetkomt aan de eisen van de vakbonden volgen begin november nieuwe acties, zegt de AOb-woordvoerder.

Geef de leraren eens ongelijk.