Bekijk volle/desktop versie : 'Latere betalingen door kredietcrisis'



27-10-2008, 16:08
Novum) - Rekeningen worden momenteel gemiddeld twaalf dagen later betaald door de financiële crisis. Hierdoor ligt voor tientallen miljarden euro's aan werkkapitaal stil. Dat blijkt maandag uit de Credit Management Trendmeter, uitgevoerd door Blauw Research in opdracht van softwareleverancier OnGuard. Volgens OnGuard heeft vooral het midden- en kleinbedrijf (MKB) last van het stagnerende betalingsverkeer.

Volgens de trendmeter is bijna 34 miljard euro aan werkkapitaal stil komen te liggen. "Met name grote bedrijven kunnen het zich permitteren een rekening pas na lange tijd te betalen, waardoor ze werkkapitaal kunnen vasthouden", stelt OnGuard. De organisatie wijst erop dat het MKB sterk afhankelijk is van betalingen van klanten. "Zij hebben minder reserves en merken als eerste de gevolgen van betalingsuitstel."

Het onderzoeksbureau ondervroeg 149 credit managers. Bijna driekwart van hen denkt dat het betaalgedrag in Nederland verder zal verslechteren. Bijna de helft, 46 procent, wil dat in de nabije toekomst de overheid een rol op zich nemet om te late betalingen te voorkomen. Zij zijn van mening dat de betalingstermijn wettelijk moet worden vastgelegd.

De Credit Management Trendmeter is een onderzoek naar ontwikkelingen op het gebied van credit management en wordt twee keer per jaar gehouden onder credit managers.

http://binnenland.nieuws.nl/532413/latere_betalingen_door_kredietcrisis

Een strak incassobeleid zal zijn vruchten afwerpen. Echter zal het voor een MKB'er moeilijk zijn, aangezien ze niet tegen de grote vissen op zijn gewassen.

27-10-2008, 16:32


De incassobureau's vinden dit maar al te goed! En zij genieten zeker van de economische crisis.