Bekijk volle/desktop versie : Forse winst PvdA in peiling



24-10-2008, 02:53
binnenland
Forse winst PvdA in peiling
DEN HAAG - De PvdA scoort 27 zetels in de Politieke Barometer van onderzoeksbureau Synovate. Dat zijn er vijf meer dan in de peiling van twee weken geleden, maar nog altijd zes minder dan de 33 zetels die de sociaal-democrate nu in de Tweede Kamer bezetten.

Wouter Bos

Foto: ANP

Het is meer dan een half jaar geleden dat de PvdA zo hoog stond in de barometer. De onderzoekers schrijven dat toe aan de manier waarop partijleider Wouter Bos als minister van Financiën de kredietcrisis aanpakt. Bijna driekwart van de Nederlanders is hier positief over. Veel kiezers zeggen dat dit bepalend is voor hun keuze.

In september scoorde Bos nog een onvoldoende toen mensen hun waardering in een rapportcijfer uitdrukten, maar nu krijgt hij een 6,2. Daarmee overtreft hij premier Jan Peter Balkenende (CDA) die blijft steken op 5,4.

De winst van de PvdA in de nieuwste peiling gaat gepaard met een daling van 2 zetels voor de SP en van 3 zetels voor de PVV van Geert Wilders. Verder zijn er geen verschuivingen van meer dan één zetel.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2272264/__Forse_winst_PvdA_in_peiling__.html?p=16,1