Bekijk volle/desktop versie : Ado Den Haag - Feyenoord15-02-2004, 20:44
Hehe, kwil nie veel zegge hoor, maar ADO heeft Kankergoed gespeeld!
Feyenoord is echt minder geworden...wij hebben nu dan wel een puntje te pakken en feyenoord ook, alleen zijn wij tog blijven staan op nr. 15 en feyenoord op 4..zit voorlopig niet bij de top 3! Ohja, is 2-2 geworden!
Enuhh het "Haags Kwartiertje" heeft blijkbaar een invloed gehad op de wedstrijd wantuh daar werd de gelijkmaker gemaakt!

Maar goed, was een goede wedstrijd voor Ado! Ik voorspelde een overwinning, maar een gelijk spel is ook nie erg( )!


:boogie:AdO DeN HaAg!:boogie:

Kan de foto´s nie plaaten helaas, alleen het wedstrijdverslag, komt trouwens van http://www.adodenhaag.nl:

Wedstrijdverslag

Het Zuiderpark zag zondagmiddag een zinderende wedstrijd. ADO Den Haag ontwikkelde een ware furie en perste uit het zelfvertrouwen grote delen van de wedstrijd zelfs ook nog een technisch overwicht. En Feyenoord mocht blij zijn met de eindscore van 2-2 en daardoor nog een punt in de bagage mee mocht nemen naar Rotterdam.

ADO Den Haag streed in de meest letterlijke zin, kreeg met de twee treffers daarvoor de terechte beloning. Echter, het gaf ook letterlijk ruimte weg waardoor Feyenoord tweemaal kon scoren en de Haagse voorsprong in de laatste acht minuten van de eerste helft transformeerde in een achterstand. En daarmee in de pauze de aanhang op de tribune beduusd achterliet. Na rust leek ADO Den Haag de subtopper in plaats van de Rotterdammers. Weliswaar waren de bezoekers in de 39e minuut Christian Gyan kwijt geraakt door een rode kaart. De Ghanees Romeo Castelen tackelde Romeo Castelen van achteren op de achillespees, waardoor scheidsrechter Jack van Hulten formeel geheel in zijn recht stond rood te trekken. Wel een situatie waar vele andere scheidsrechters volstaan met geel of enkel een vrije trap voor de geslachtofferde partij. Direct was de numerieke minderheid van Feyenoord niet zicht- of voelbaar, want het kwam zelfs vlak voor de rust op voorsprong.

Juist die voorsprong was voor Feyenoord kennelijk aanleiding om na de rust een puur afwachtende houding aan te nemen. ADO Den Haag maakte gretig gebruik van die ‘uitnodiging’. Het ging op een meeslepende fanatieke – Engels aandoende – wijze op jacht naar de gelijkmaker. En wat nadrukkelijk een rol ging spelen was het technische en taktische overwicht, waarmee de thuisclub veel respect en waardering afdwong bij de aanhang en neutrale bezoekers. Het was volkomen logisch dat trainer Bert van Marwijk in de rust zijn maatregelen nam om zijn verdediging enigszins te versterken door aanvaller Ebi Smolarek te vervangen door verdediger Peter van den Berg, maar dat Feyenoord het initiatief volledig aan de gastheren overliet mocht verrassend heten. Juist, omdat ADO Den Haag in de eerste helft de Rotterdammers ook al zo fanatiek bestreed en regelmatig de aanval zocht. De thuisclub was daarvoor al in de 19e minuut beloond door een treffer van Romeo Castelen die door Alberto Saavedra op avontuur was gestuurd.

In het eerste bedrijf lukte het Feyenoord een korte periode ADO Den Haag terug te dringen op eigen helft. Passie en precisie ontbraken om de juist geestdriftige gastheren te ontmoedigen. Alleen bij vrije trappen die Robin van Persie fraaie curves meegaf moest de Haagse defensie uiterst alert zijn. Juist als ‘hoofd’ van de Haagse laatste lijn maakte Jan Paul Saeijs zijn debuut als eredivisiespeler. Zijn laatste competitieduel speelde hij op 31 mei, de dag waarop ADO Den Haag met een zege van 1-0 op Haarlem afscheid nam van de Gouden Gids Divisie. Toen begon voor Saeijs slepend blessureleed. Met de Spanjaard Alberto Saavedra vormde hij een secuur optredend centraal verdedigingsduo. Alleen ontbrak bij de twee Rotterdamse treffers de regie, want Robin van Persie had alle vrijheid om de pass naar de verste doelpaal in ontvangst te nemen en de bal achter de van een knieblessure herstelde doelman Dorus de Vries te jagen. En vlak voor de rust verzuimde ADO Den Haag adequaat uit te verdedigen en stelde Roy Stroeve Feyenoorder Thomas Buffel in de gelegenheid 1-2 te scoren.


Die in feite zo maar uit de lucht vallende en – door Haagse ogen gezien - onnodige Rotterdamse treffers vormden een vroegtijdige domper. Het in twijfel verkerende Feyenoord gaf ADO Den Haag alle tijd en ruimte om de schade te herstellen. In de jacht op de gelijkmaker groeide Tom van der Leegte als regisseur op het middenveld zowel bal veroverend als spel verdelend uit tot uitblinker. In zijn slipstream ging Youssef El Akchoui mee door onberekenbaar voor zijn opponenten wisselend binnen- en buitendoor te passeren, gave voorzetten rond te strooien en gevaarlijke vrije trappen uit de voeten te laten vloeien.

Romeo Castelen en Cedric van der Gun bestormden vanaf de flanken de Rotterdamse verdediging en Regillio Simons trachtte al kaatsend en penetrerend de jacht naar succes vaste vorm te geven. De doelpogingen (12, tegen Feyenoord 1!) en het aantal hoekschoppen (11 tegen Feyenoord 2!) illustreerden het Haagse overwicht in de tweede helft. Toch duurde het nog lang eer de Rotterdamse verdediging bezweek onder de alsmaar toenemende druk. Na een voorzet van de voor Regillio Simons ingevallen Leonardo verscheen Cedric van der Gun voor doelman Edwin Zoetebier (al in de 33e ingevallen voor de geblesseerde Patrick Lodewijks), passeerde hem beheerst en bezorgde ADO Den Haag de al lang verdiende gelijkmaker. De formatie van trainer Lex Schoenmaker verdiende eigenlijk meer en had daarvoor ook de mogelijkheden. Zoals Romeo Castelen en Leonardo, die misschien wel te zeer verrast waren door de perspectieven die zich voordeden en daardoor de vereiste koelbloedigheid bezaten. Dat zou ADO Den Haag aan twee punten meer hebben geholpen dan dat ene in de strijd tegen de degradatie. Dit, hoewel de Haagse ploeg zich tegen Feyenoord manifesteerde als een lekker in de Eredivisie meedraaiende ploeg. Die indruk mag het bevestigen in het eerstkomende karwei, op woensdag 25 februari, weer in het Zuiderpark, tegen Roda JC.

15-02-2004, 20:46


DE FEITEN

Bondscoach (en oud-speler van ADO en FC Den Haag) Dick Advocaat zit op de tribune.

Ferrie Bodde ontbreekt bij ADO Den Haag wegens een schorsing. Tarek Oulida is afwezig wegens een blessure. Peter Hofstede is niet beschikbaar door familieomstandigheden.

Bij Feyenoord ontbreken de geblesseerden Ramon van Haaren, Gérard de Nooyer, Shinji Ono en Leonardo. Verder is Chong-Guy Song absent. Hij bereidt zich voor met het nationale team van Korea op de interland tegen Libanon van komende woensdag.

5. Youssef El Akchaoui geeft een hoekschop weg om te voorkomen dat Ebi Smolarek gevaarlijk kan worden.

7. Kazuyuki Toda geeft uit een vrije trap de bal mee aan Cedric van der Gun. Deze kan gevaarlijk worden, maar door te draaien neutraliseert hij de mogelijkheden.

9. Steekpass van Kazuyuki Toda, Cedric van der Gun breekt door. Deze stuit op doelman Patrick Lodewijks, die bij deze actie geblesseerd raakt.

12. Gele kaart voor Alberto Saavedra na een overtreding op Dirk Kuyt.

15. Roy Stroeve dreigt door te breken na samenspel met Regillio Simons. Stroeve wordt teruggefloten wegens buitenspel.

19. Alberto Saavedra passt over de rechtervleugel op Romeo Castelen die zich ontdoet van Christian Gyan en vrij kan oprukken naar het Rotterdamse doel. Hij passeert doelman Patrick Lodewijks en brengt de stand op 1-0.

28. Regillio Simons strandt op Patrick Lodewijks na een pass van Tom van der Leegte.

30. Romeo Castelen loopt zich vast op Christian Gyan. De bal komt in bezit van Tom van der Leegte die passt op de oprukkende Roy Stroeve. Deze kan niet optimaal bij de bal komen, waardoor een zacht rollertje op Lodewijks het resultaat is.

31. Paniekerig wegwerken bij ADO Den Haag na een vrije trap van Robin van Persie.

33. Eerste wissel Feyenoord: Edwin Zoetebier vervangt in het doel van Feyenoord de geblesseerde Patrick Lodewijks.

37. Een voorzet van Dirk Kuyt vanaf de linkervleugel bereikt de bij de verste paal staande Robin van Persie die rustig voor de gelijkmaker kan zorgen: 1-1.

39. Christian Gyan zet te laat een sliding in en raakt Romeo Castelen van achtereen op de achillespees. Scheidsrechter Jack van Hulten trekt de rode kaart voor de Feyenoorder.

43. Gele kaart voor Kazuyuki Toda na een overtreding op Robin van Persie.

45. Schot van Robin van Persie, doelman Dorus de Vries pakt de bal in twee afleveringen.

45. Romeo Castelen speelt zich vrij na een goede beweging. Hij schiet vervolgens blindelings naast het Rotterdamse doel.

45 (+2.) Slecht wegwerken na een Rotterdamse hoekschop stelt Thomas Buffel onverwacht in de gelegenheid te scoren: 1-2.

In de pauze wordt officieel afscheid genomen van vier spelers: Dennis den Turk (nu Quick Boys), Gijs Cales (nu VVV), Arjan van der Laan (nu Dordrecht’90) en Maurice Verberne (nu MVV).

46. Tweede wissel Feyenoord: Peter van den Berg vervangt Ebi Smolarek.

50. Schot Roy Stroeve mist het Rotterdamse doel op een haar.

54. Doelman Edwin Zoetebier pakt de bal met één hand na een vrije trapvan Romeo Castelen.

62. Eerste wissel ADO Den Haag: Rik Platvoet vervangt Kazuyuki Toda.

62. Roy Stroeve staat oog in oog met de gelijkmaker na een vrije trap van Youssef El Akchaoui.

63. Derde wissel Feyenoord: Ferne Snoyl vervangt Kees van Wonderen.

64. Romeo Castelen strandt op doelman Edwin Zoetebier na een pass van Tom van der Leegte.

66. Een vrije trap van Romeo Castelen komt goed uit, maar geen Hagenaar weet de bal te toucheren.

70. Afstandsschot Jan Paul Saeijs na aangeven van Tom van der Leegte.

73. Gele kaart voor Thomas Buffel wegens te vroeg inlopen bij een vrije trap van Youssef El Akchaoui.

75. Gele kaart voor Robin van Persie na een overtreding op Jan Paul Saeijs.

76. Tweede wissel ADO Den Haag: Regillio Simons maakt plaats voor Leonardo.

80. De enige doelpoging van Feyenoord in de tweede helft. Robin van Persie tikt van dichtbij in, Dorus de Vries houdt de bal tegen.

83. Leonardo passt vanaf de linkervleugel op Cedric van der Gun die Zoetebier passeert: 2-2.

85. Alfred Schreuder dreigt namens Feyenoord gevaarlijk te worden. ADO Den Haag bezweert coöperatief het gevaar.

89. Romeo Castelen dribbelt, zet voor, Leonardo mist koppend.

90. Romeo Castelen loopt tweemaal vast op doelman Zoetebier.

90. Gele kaart voor Jan Paul Saeijs na gebakkelei met Kuyt en Van Persie.

90. Ferne Snoyl heeft zo veel last van zijn kort tevoren opgelopen schouderblessure na een botsing met Romeo Castelen, dat hij het veld moet verlaten. Feyenoord heeft al drie wissels toegepast en eindigt het duel met negen man.


KARAKTERISTIEK

ADO Den Haag-Feyenoord 2-2 (1-2).
Scoreverloop: 19. Castelen 1-0, 38. Van Persie 1-1, 45 (+2.). Buffel 1-2, 83. Van der Gun 2-2.
Scheidsrechter: Van Hulten.
Gele kaart: Saavedra, Toda en Saeijs (ADO Den Haag), Buffel en Van Persie (Feyenoord).
Rode kaart: Gyan (Feyenoord).
Toeschouwers: 8.083.
Opstelling ADO Den Haag: De Vries; Rijaard, Saeijs, Saavedra, El Akchaoui; Toda (62. Platvoet), Stroeve, Van der Leegte, Van der Gun; Castelen, Simons (76. Leonardo).

15-02-04 ADO Den Haag - Feyenoord 2-2

16-02-2004, 17:12

Citaat:
Origineel gepost door SAMMYGIRL
Hehe, kwil nie veel zegge hoor, maar ADO heeft Kankergoed gespeeld!
Feyenoord is echt minder geworden...wij hebben nu dan wel een puntje te pakken en feyenoord ook, alleen zijn wij tog blijven staan op nr. 15 en feyenoord op 4..zit voorlopig niet bij de top 3! Ohja, is 2-2 geworden!
Enuhh het "Haags Kwartiertje" heeft blijkbaar een invloed gehad op de wedstrijd wantuh daar werd de gelijkmaker gemaakt!

Maar goed, was een goede wedstrijd voor Ado! Ik voorspelde een overwinning, maar een gelijk spel is ook nie erg( )!


:boogie:AdO DeN HaAg!:boogie:

Kan de foto´s nie plaaten helaas, alleen het wedstrijdverslag, komt trouwens van http://www.adodenhaag.nl:

Wedstrijdverslag

Het Zuiderpark zag zondagmiddag een zinderende wedstrijd. ADO Den Haag ontwikkelde een ware furie en perste uit het zelfvertrouwen grote delen van de wedstrijd zelfs ook nog een technisch overwicht. En Feyenoord mocht blij zijn met de eindscore van 2-2 en daardoor nog een punt in de bagage mee mocht nemen naar Rotterdam.

ADO Den Haag streed in de meest letterlijke zin, kreeg met de twee treffers daarvoor de terechte beloning. Echter, het gaf ook letterlijk ruimte weg waardoor Feyenoord tweemaal kon scoren en de Haagse voorsprong in de laatste acht minuten van de eerste helft transformeerde in een achterstand. En daarmee in de pauze de aanhang op de tribune beduusd achterliet. Na rust leek ADO Den Haag de subtopper in plaats van de Rotterdammers. Weliswaar waren de bezoekers in de 39e minuut Christian Gyan kwijt geraakt door een rode kaart. De Ghanees Romeo Castelen tackelde Romeo Castelen van achteren op de achillespees, waardoor scheidsrechter Jack van Hulten formeel geheel in zijn recht stond rood te trekken. Wel een situatie waar vele andere scheidsrechters volstaan met geel of enkel een vrije trap voor de geslachtofferde partij. Direct was de numerieke minderheid van Feyenoord niet zicht- of voelbaar, want het kwam zelfs vlak voor de rust op voorsprong.

Juist die voorsprong was voor Feyenoord kennelijk aanleiding om na de rust een puur afwachtende houding aan te nemen. ADO Den Haag maakte gretig gebruik van die ‘uitnodiging’. Het ging op een meeslepende fanatieke – Engels aandoende – wijze op jacht naar de gelijkmaker. En wat nadrukkelijk een rol ging spelen was het technische en taktische overwicht, waarmee de thuisclub veel respect en waardering afdwong bij de aanhang en neutrale bezoekers. Het was volkomen logisch dat trainer Bert van Marwijk in de rust zijn maatregelen nam om zijn verdediging enigszins te versterken door aanvaller Ebi Smolarek te vervangen door verdediger Peter van den Berg, maar dat Feyenoord het initiatief volledig aan de gastheren overliet mocht verrassend heten. Juist, omdat ADO Den Haag in de eerste helft de Rotterdammers ook al zo fanatiek bestreed en regelmatig de aanval zocht. De thuisclub was daarvoor al in de 19e minuut beloond door een treffer van Romeo Castelen die door Alberto Saavedra op avontuur was gestuurd.

In het eerste bedrijf lukte het Feyenoord een korte periode ADO Den Haag terug te dringen op eigen helft. Passie en precisie ontbraken om de juist geestdriftige gastheren te ontmoedigen. Alleen bij vrije trappen die Robin van Persie fraaie curves meegaf moest de Haagse defensie uiterst alert zijn. Juist als ‘hoofd’ van de Haagse laatste lijn maakte Jan Paul Saeijs zijn debuut als eredivisiespeler. Zijn laatste competitieduel speelde hij op 31 mei, de dag waarop ADO Den Haag met een zege van 1-0 op Haarlem afscheid nam van de Gouden Gids Divisie. Toen begon voor Saeijs slepend blessureleed. Met de Spanjaard Alberto Saavedra vormde hij een secuur optredend centraal verdedigingsduo. Alleen ontbrak bij de twee Rotterdamse treffers de regie, want Robin van Persie had alle vrijheid om de pass naar de verste doelpaal in ontvangst te nemen en de bal achter de van een knieblessure herstelde doelman Dorus de Vries te jagen. En vlak voor de rust verzuimde ADO Den Haag adequaat uit te verdedigen en stelde Roy Stroeve Feyenoorder Thomas Buffel in de gelegenheid 1-2 te scoren.


Die in feite zo maar uit de lucht vallende en – door Haagse ogen gezien - onnodige Rotterdamse treffers vormden een vroegtijdige domper. Het in twijfel verkerende Feyenoord gaf ADO Den Haag alle tijd en ruimte om de schade te herstellen. In de jacht op de gelijkmaker groeide Tom van der Leegte als regisseur op het middenveld zowel bal veroverend als spel verdelend uit tot uitblinker. In zijn slipstream ging Youssef El Akchoui mee door onberekenbaar voor zijn opponenten wisselend binnen- en buitendoor te passeren, gave voorzetten rond te strooien en gevaarlijke vrije trappen uit de voeten te laten vloeien.

Romeo Castelen en Cedric van der Gun bestormden vanaf de flanken de Rotterdamse verdediging en Regillio Simons trachtte al kaatsend en penetrerend de jacht naar succes vaste vorm te geven. De doelpogingen (12, tegen Feyenoord 1!) en het aantal hoekschoppen (11 tegen Feyenoord 2!) illustreerden het Haagse overwicht in de tweede helft. Toch duurde het nog lang eer de Rotterdamse verdediging bezweek onder de alsmaar toenemende druk. Na een voorzet van de voor Regillio Simons ingevallen Leonardo verscheen Cedric van der Gun voor doelman Edwin Zoetebier (al in de 33e ingevallen voor de geblesseerde Patrick Lodewijks), passeerde hem beheerst en bezorgde ADO Den Haag de al lang verdiende gelijkmaker. De formatie van trainer Lex Schoenmaker verdiende eigenlijk meer en had daarvoor ook de mogelijkheden. Zoals Romeo Castelen en Leonardo, die misschien wel te zeer verrast waren door de perspectieven die zich voordeden en daardoor de vereiste koelbloedigheid bezaten. Dat zou ADO Den Haag aan twee punten meer hebben geholpen dan dat ene in de strijd tegen de degradatie. Dit, hoewel de Haagse ploeg zich tegen Feyenoord manifesteerde als een lekker in de Eredivisie meedraaiende ploeg. Die indruk mag het bevestigen in het eerstkomende karwei, op woensdag 25 februari, weer in het Zuiderpark, tegen Roda JC.
mijn god!

een verhaal van hier tot tokio

nou feyenoord is zichzelf de laatste tijd niet meer....

misschien hebben ze geen zin meer..

16-02-2004, 21:57
ADO RULES!!!!!!!!

16-02-2004, 22:11


Voor Ado!

20-02-2004, 08:22
Romeo Castelen heeft meteen ook een contract getekent bij Feyenoord
Ik weet niet of het wel goed is voor een jonge speler om meteen zo snel naar een (top)club te gaan. Hij had beter eerst naar een club van het caliber RKC of FC Twente moeten gaan
Maar jah we zien wel.

20-02-2004, 22:25

Citaat:
Origineel gepost door Kneusje
Romeo Castelen heeft meteen ook een contract getekent bij Feyenoord
Ik weet niet of het wel goed is voor een jonge speler om meteen zo snel naar een (top)club te gaan. Hij had beter eerst naar een club van het caliber RKC of FC Twente moeten gaan
Maar jah we zien wel.
Castelen met z´n kkhoofd, gaat ie naar Feyenoord, kklyer!
Tfoeee, wij hebben hem juist nodig, en wat doet meneetje gaat ie gvd naar Feyenoord! En ja, inderdaad..van ADO naar Feyenoord is echt een grote stap, alhoewel..Feyenoord is tog zo scheef geworden, kbedoel wij waren gewoon sterker dan hun, en dat kwam niet omdat we thuis speelden! Inderdaad, we zien wel!
En we hebben er trouwens een nieuwe trainer bij, hoop dat dat veel positiefs oplevert!

Ohjaa, mensen ADO heeft inmiddels woensdag gelijk gespeeld tegen een russische club; Fc Rubbin Kazan ofzo! (1-1)

21-02-2004, 00:16
Niet dat het ons wat interesseert hoor, maar ga door