Bekijk volle/desktop versie : . . . . . . . Ar-Ridhaa . . . . . . .



16-10-2008, 07:31
[COLOR="Navy"]Ridhaa betekent letterlijk "welbehagen"

Hiermee wordt bedoeld het hebben van welbehagen aan wat Allah (SWT) tot beschikking heeft gesteld. Wanneer een dienaar van Allah getroffen wordt door onheil, dan dient hij geen gevoel van ongenoegen te hebben. Hij moet altijd een positieve voorstelling van Allah hebben, m.a.w. alleen het goede over Allah denken. Dit wordt "hoesnoedz-dzann" genoemd. Het koesteren van hoesnoedz-dzann is slechts mogelijk wanneer de gelovige overtuigd is van Allah 's goede voornemens met zijn dienaren en wanneer hij of zij meer waarde hecht aan Allah's eeuwigdurende beloningen in het hiernamaals, dan aan een zorgeloos en prettig bestaan op aarde.

De ware gelovige is er van overtuigd, dat wanneer onheil hem treft, Allah nabij is en volledig op de hoogte is van alle gebeurtenissen en dat de engelen smeekbeden verrichten voor iedere dienaar die sabr (geduld) en ridhaa (welbehagenheid) toont.

"Geen onheil voltrek zich op aarde of bij jullie zelf, of het staat in een boek voordat Wij het laten gebeuren. Dat is voor Allah gemakkelijk." (soera al hadied vers 22)

De volgende overlevering van de Boodschapper van Allah geeft een duidelijk beeld over ridhaa:

"Gelukkig zijn degenen die de rechte leiding naar de Islam volgen en van wie de voorzieningen beperkt zijn en daar welbehagen aan hebben"[/COLOR]

16-10-2008, 18:04


bedankt voor het plaatsen

16-10-2008, 23:21
baraka Allahoe fiekoem voor jullie reacties..