stillewens
14-10-2008, 08:52
wie heeft er het recept van ovenschotel van ZAHIRA, ik heb het vandaag nodig
stillewens
14-10-2008, 16:06
55 keer bekeken en niemanddie me kan helpen ? kom op mensen iemand moet toch die recept hebben ?
welke bedoel je? deze
Gratin met aardappelpurree/gehakt/witte kool
Aardappelpuree
300 gram gehakt
½ witte kool, in fijne repen gesneden
½ zakje geraspte kaas
1 ui
Beetje koriander
2 eetlepels crème fraiche
2 eieren
Bereidingswijze:
Neem een ovenschaal en besmeer deze met boter
Maak een bodem van aardappelpuree.
Bak in een wok de witte kool.
Kruid nu het gehakt, rasp erbij het uitje en snijd erbij wat koriander.
Bak het gehakt mee met de witte kool en giet dit op de bodem aardappelpuree.
Strooi wat geraspte kaas erop en maak weer een laag van aardappelpuree.
Mix nu met een staafmixer 2 eieren met crème fraiche en giet dit over de gratin heen.
Maak kuiltjes met een houten lepel zodat de crème erin trekt.
Bak op 180 graden 30 min goudbruin in de oven.
of deze
Moussaka met aubergine en courgette:
400 gram gehakt
2 aubergine
2 courgette
1 ui
1/2 dessert lepel peper
1/2 dessert lepel paprika
1/2 dessert lepel komijn
zout naar smaak
1 zakje lasagne kruiden.
400 ml melk
500 ml water
half zakje geraspte kaas
Italiaanse kruiden
Marineer de gehakt met het geraspte ui en de kruiden en een scheutje olijfolie.
Snijd de aubergine en courgette in dunne lange plakken.
Bak de gehakt rul.
Roer nu de saus met de melk en water en doe dit bij het gehakt en kook dit voor 3 minuten.
Neem nu een ovenschaal en vet hem in.
Begin met een laagje gehakt mengsel en doe daarop een laag courgette.
Nu weer een laag gehakt mengsel en dan weer een laag aubergine.
Ga zo door en eindig met het gehakt mengsel.
Strooi nu de kaas eroverheen en een beetje italiaanse kruiden.
Bak dit in de oven op 220 graden in 40 minuten gaar.
of deze
Aardappel/rijst schotel
500 gram kalfsgehakt
1 pak nasi groente
1 winterpeen in fijne stukken gesneden
3 uien
paar takjes koriander en peterselie
1 soepkom basmati rijst
2 zakken a 400 gram voorgekookte aardappelschijven (of zelf snijden en half gaar koken)
1 pakje roomculinair
4 volle eetlepels creme fraiche
400 ml melk
1/2 eetl peper
zout
1/2 eetl paprika poeder
1/2 eetl komijn
1 theel chilipeper
1 eetl italiaanse kruiden
1 zakje geraspte kaas
Kook de rijst en laat uitlekken
Maal 1 ui met de koriander en peterselie fijn en voeg samen met de kruiden bij het gehakt en marineer.
bak het gehakt in een wok half gaar en voeg nu 1 fijngesneden ui, wortel en de wokgroente toe.
Bak het geheel kort, dus niet helemaal gaar, maar glazig.
laat uitlekken in een vergiet.
Voeg de rijst en de wok mengsel bij elkaar.
Neem een grote ovenschaal en beboter deze.
Leg een laag aardappelschijven erin.
Giet nu de rijstmengsel erop en dan weer een laag aardappelschijven.
Mix de creme fraiche met de room en melk en giet dit over de ovenschotel heen.
Dek af met alluminium papier en bak 1 uur op 180 graden gaar.
Haal nu het alliminium eraf en bestrooi met 1 zakje geraspte kaas en laat nog 10 min op200 graden goudbruin worden.