Bekijk volle/desktop versie : Geen Feyenoordfans naar Nancy i.v.m. kans op ongeregeldheden



08-10-2008, 17:32
Geen Feyenoordfans naar Nancy i.v.m. kans op ongeregeldheden[/size]

ROTTERDAM (sportwereld.nl) - Feyenoord neemt geen fans mee naar het Franse Nancy, waar de club op 23 oktober het UEFA Cup-duel speelt tegen AS Nancy.


[size="1"]Typisch is dat het leeuwendeel van de fans van autochtone Nederlandse afkomst is.
Verbazend genoeg blijven ook nu weer de kamervragen achterwege.

De clubleiding wil de kans op ongeregeldheden uitsluiten en neemt om die reden geen supporters mee, zo meldt de website van de club.

Feyenoord neemt deze maatregel naar aanleiding van de eerdere ontmoeting van beide clubs in Frankrijk. Een deel van de aanhang van de Rotterdamse club misdroeg zich op 30 november 2006 in Nancy zo ernstig, dat de UEFA Feyenoord uitsloot van deelname aan Europees voetbal.

De directie van de honderdjarige vereniging meent dat het komende duel in de UEFA Cup tussen beide ploegen een bijzondere lading heeft. Feyenoord wil voorkomen dat op 23 oktober de emoties bij beide partijen te hoog oplopen.

,,We verwachten niet dat de mensen die in 2006 voor problemen hebben gezorgd ook nu weer naar Frankrijk zouden afreizen. Maar logischerwijs staat in Frankrijk iedereeen op scherp. Elke kleinigheid zou binnen de kortste keren tot overspannen reacties kunnn leiden, met mogelijk ernstige gevolgen. We kunnen en mogen dat risico niet nemen´´, aldus financieel directeur Onno Jacobs.

Volgens hem is de toekomst van Feyenoord is belangrijker dan deze ene wedstrijd. ,,We roepen de mensen ook nadrukkelijk op om ook niet op eigen houtje af te reizen. Ook al omdat we inmiddels hebben begrepen dat Nederlanders die toch naar Nancy komen, hoe dan ook het stadion niet in mogen. Zelfs niet als ze op een of andere manier toch een kaartje hebben bemachtigd.’’