Bekijk volle/desktop versie : Wat doet Stichting Koppeling ?



08-10-2008, 16:56

Citaat door LatifahHolland:
Wat doet Stichting Koppeling ?

De doelstelling van Stichting Koppeling is het oplossen en voorkomen van knelpunten in de gezondheidszorg aan onverzekerde vreemdelingen. De kans is groot dat zorgverleners in hun dagelijkse praktijk te maken hebben of krijgen met vreemdelingen die medische hulp nodig hebben, maar niet verzekerd zijn. Tenslotte verblijven er naar schatting duizenden illegalen en andere onverzekerde vreemdelingen in ons land. En niet alleen in de Randstad.


De Koppelingswet die werd ingevoerd op 1 juli 1998, koppelt het recht op allerlei gemeenschaps-voorzieningen aan de vraag of iemand legaal in Nederland verblijft. Personen zonder verblijfsvergunning zijn onder meer niet verzekeringsplichtig volgens de Zorgverzekeringswet en kunnen daardoor geen basisverzekering afsluiten.

Medisch noodzakelijke zorg kan echter niemand worden geweigerd; niet volgens de wet en niet vanuit ethische overwegingen. Daarom wordt er op het koppelingsbeginsel een uitzondering gemaakt voor spoedeisende en andere medisch noodzakelijke hulp.

Welke informatie kan ik op deze website vinden ?


Op deze site leest u meer over de achtergronden van de Koppelingswet, over Stichting Koppeling en over de te volgen werkwijze wanneer er medische hulp wordt verleend aan een onverzekerde buitenlander.




- De Koppelingswet en Stichting Koppeling

- De Regeling Stichting Koppeling: wanneer kan een vergoeding worden aangevraagd ?

- De aanvraag procedure
.