Bekijk volle/desktop versie : Stort op jou bankrekening van het Hiernamaals..



07-10-2008, 02:25
Assalamoe 3alaykoem Warahamatoe Allah Wabarakatoeh.

Bismillahi’Rahmaani’Rahiem.

Waarlijk, alle lof is aan Allah, Rabboe samaawati wa’l ard, wij prijzen Hem, wij vragen Hem om hulp, wij vragen Hem om vergeving en wij keren berouwvol terug naar Hem. En wij zoeken toevlucht bij Allah tegen de kwaadheden van onze zielen en de slechtheden van onze daden.
Ik getuig dat er geen ware God is die het recht heeft aanbeden te worden dan Allah, alleen en zonder deelgenoten, en ik getuig dat Mohammed Zijn edele dienaar en Boodschapper is, vrede en zegeningen van Allah zij met hem, zijn familieleden, zijn metgezellen en met degenen die hem volgen tot de Dag des Oordeels.

'Alle mensen zijn dood, behalve degenen die kennis hebben; en al degenen die kennis hebben slapen, behalve degenen die goede daden verrichten; en zij die goede daden verrichten zijn bedrogen, behalve degenen die oprecht zijn; en degenen die oprecht zijn, zijn altijd in een staat van bezorgdheid.' [Imaam as-Shaafi’ie rahimahoellaah]

Wat is jouw doel in dit wereldse leven? Waar liggen jouw prioriteiten? Tot welke van de boven genoemde groepen behoor jij toe?

Broeders en zusters, Stichting Moslims Jongeren staat binnen enkele maanden op straat. Dan zullen er geen lezingen meer worden gegeven, noch lessen, informatieve bijeenkomsten etc. Dan zullen al deze jongeren die hier hard studeren en alles over ons prachtige geloof leren dit niet meer kunnen doen. Als dit niet wordt verholpen, gaat een groot gedeelte van onze toekomstige ummah verloren. Want de jeugd is de toekomst Insha'Allah.

Wie iets van zijn geld hieraan kwijt kan, zijn beloning ligt bij Allah tabaraka wa ta3ala. Het pand moet een gebedsruimte, bibliotheek en studiehuis worden Insha'Allah.

En weet dat wie helpt bij de bouw van een huis van Allah ta3al, een moskee dus, Allah djallah fie 3ulaa bouwt voor hem of haar een Paleis in het Paradijs. En weet dat een sadaka voor een zaak als deze, een sadaka is die voort duurt en dus langdurig is. Elke letter aan Koran die in dit pand wordt gelezen, elk gebed dat hierin wordt verricht, elke les die hierin wordt onderwezen, voegt hassanat toe aan jouw weegschaal. Elk persoon die hier leert, en dit weer doorgeeft aan een ander, en die weer verder, etc; dit alles zal hassanat blijven toevoegen aan jouw weegschaal. Zelfs na de dood, deze sadaka leeft altijd voort insha'Allah!!

Je investeert wat je kan in een zaak als deze, en je raakt het niet kwijt, neem dat van mij aan. Allah tabaraka wa ta3ala zal al je goede daden, en al het geld wat je in Hem sub7anahoe wa ta3ala en Zijn zaak investeert voor je bewaren, op de bank van het Hiernamaals storten, en dit zal op je wachten tot de dag van verantwoording. En in je graf en op de Dag des Oordeels zul je dit zeker merken! Dit zal zwaar op je weegschaal wegen!
Op deze dag zullen wij wensen dat we maar niet zo gierig waren geweest, en meer goede daden hadden gepleegd.

Hij tabarakahoe wa ta3ala die ons voorziet in onderhoud en ons deze gunsten, waaronder zaken als geld, schenkt!


Hoe kunnen wij dan niet even onze handen in onze zakken stoppen en hier een kleine beidrage uit halen, voor de zaak van Allah Verheven is Hij, een plaats waar mensen samen komen om te leren, te bidden, Allah ta3ala te gedenken, te onderwijzen en onderwezen worden.
Hij, tabaraka wa ta3ala, die ons in eerste instantie met dit geld heeft begunstigd! Zonder Zijn Wil zou je geen enkele cent krijgen, dat weten wij allemaal. Hij voorziet ons in onderhoud, maar kijkt ook wat wij hiermee doen.

Allah ta3ala zegt:
De gelijkenis van degenen, die hun rijkdommen voor de zaak van Allah besteden, is als de gelijkenis van een graankorrel, die zeven aren voortbrengt, in elke aar honderd korrels. Allah vermeerdert voor wie Hij wil; Allah is Alomvattend, Alwetend.
Zij, die hun rijkdommen ter wille van Allah besteden, en het besteden niet doen volgen door (anderen) te verwijten of te krenken, voor hen is er beloning bij hun Heer en zij zullen geen vrees hebben, noch zullen zij treuren.
(Al Baqarah 261-262)

Hij kijkt of wij goed hebben gehandeld hiermee, of niet. Alles is een onderdeel van de beproeving van deze Dunya broeders en zusters, dus laat je niet overhalen door de shaytaan die je influistert dat je genoeg betere dingen met dit geld kan doen. Want dit is niet zo!! Wat is er beter dan een klein beetje van je geld, wat je van Allah ta3ala hebt gekregen, te investeren in een zaak van Allah ta3ala? Allah Djallah wa 3ulaa beproeft ons in alles, dus ook hierin.

Laat de vervloekte shaytaan je niet ompraten, en weer een paar stappen van het Paradijs verwijderen. Vergeet niet, letterlijk elke handeling, elk woord, elke gedachte, elke intentie die je doet, dag na dag, brengt je dichter bij het Paradijs, of dichter bij de Hel. Dus letterlijk elke handeling is een kwestie van het Paradijs, of de Hel beste broeders en zusters.

Allah ta3ala zegt zelfs, dat deze hele dunya, en al haar geld, niet meer waard is dan een vleugeltje van een kleine vlieg! Sub7an’Allah, en wij twijfelen om een paar tientjes, of misschien iets meer of minder.

07-10-2008, 02:26


Streven wij dan niet naar de tevredenheid van Allah Djallah fie 3ulaa, en Zijn beloningen? En broeder en zuster, dat kleine bedrag, of grote bedrag, krijg je vergoed Insha’Allah, hier is geen twijfel aan mogelijk! Je krijgt het vergoed in je graf, en in je volgende leven in het Hiernamaals, wat voor eeuwig en voor altijd is Insha’Allah! En Allah ta3ala, is de Allerbeste Vergoeder! Dit leventje is maar van korte duur, en wij moeten onszelf door middel van goede daden bewijzen aan Allah ta3ala, begin dan nu hiermee Insha’Allah, en Insha’Allah zul je bij Hem, sub7anahoe wa ta3ala stijgen in gradatie!

Allah Azzawadjal zegt:
Zij, die hun rijkdommen nacht en dag, heimelijk of openlijk weggeven, ontvangen hun beloning van hun Heer; zij zullen niet vrezen, noch zullen zij treuren.
(Al Baqarah 274)

Broeders en zusters, vergeet Allah ta3ala niet, en weet dat je niet alleen in het Hiernamaals wordt beloond, maar ook op deze Dunya zul je Insha'Allah rizq van Allah ta3ala krijgen, als je Hem niet vergeet. Rizq, dus zowel rijkdom, als gezondheid en geluk Insha’Allah.
Dit alles voor een kleine bijdrage Insha’Allah. Hoe kunnen wij nog huiveren of twisten?!

Een kleine beidrage, die voor altijd hassanat zal blijven toevoegen aan je weegschaal, terwijl je slaapt, terwijl je zit, zelfs terwijl je in je graf ligt duurt dit voort. Bij elke persoon die hier naar binnenloopt, begint jou teller te lopen, kun je nagaan hoe makkelelijk het is, en hoeveel hassanat je ervoor krijgt! Ongelofelijk. Wa Allahoe a3la wa a3lam

Wees gul, en vergeet het Hiernamaals en het Paradijs niet! Dit leven is vergankelijk en houdt na een tijdje op, en dan neem je alleen je goede daden mee, al je geld en materialisme laat je gewoon achter. Je goede daden, die zullen je redden van de bestraffingen van Allah swt, en die zullen bijdragen aan wat voor soort beloning je te wachten staat.

De profeet 3alayhi salaam zei:
"Degene die bij Allah het meest geliefd zijn, zijn hun die een goede daad verrichten die langdurig is, en voort blijft bestaan."

Grijp je kans op de tevredenheid van Allah swt, en lever een bijdrage aan reddingsactie van je broeders en zusters, omwille van Allah swt.

En er zal je ongetwijfeld een ongelofelijk grote beloning opwachten Insha'Allah!

Wie een echte man of echte vrouw wil zijn, voor degene die iets kunnen missen uitteraard, neem een kijkje op http://www.moslimjongeren.nl/steun-ons.html.

Degene die schulden hebben, of even krap zitten raad ik dit af te doen. Want Allah swt zegt ons dat we eerst schulden moeten afbetalen,dien afbetalen, voordat we met andere dingen gaan beginnen.
En als je de intentie al hebt dit te doen indien je hiertoe in staat zou zijn geweest, dan wordt dit Insha'Allah door Allah tabaraka wa ta3ala al gezien als een voltooide goede daad.

Baaraka Allahoe feekoem,

Assalamoe 3alaykoem Warahamatoe Allah Wabarakatoeh.


Contactgegevens:

Stichting MoslimJongeren

Schönberglaan 12
3533 JD te Utrecht

Telefoon: 0643448372

Giro: 3234066

t.n.v. Stichting MoslimJongeren

E-mail: Steun@moslimjongeren.nl

Voor andere mogelijkheden om te helpen, bezoek http://www.moslimjongeren.nl