Bekijk volle/desktop versie : Christelijke fundamentalisten in de VS12-10-2002, 18:38
Robertson wekte in februari de woede van veel islamieten in de VS toen hij zei dat de islam ,,een gewelddadige religie is die neigt tot dominantie en destructie''. Graham legde eerder zijn kijkers uit dat de islam ,,een verderfelijke religie'' is.

De christelijke fundamentalisten in de VS zien traditioneel in de islam een gewelddadige bedreiging van de joods-christelijke wereld. Volgens waarnemers hebben de aanslagen van vorig jaar in de VS en de verkiezingsoverwinning van George Bush de voormannen van christelijk rechts nieuw elan gegeven in onder meer hun campagne tegen moslims.

Recent nog klaagde het gezaghebbende dagblad The Washington Post over de beledigende uitingen van christelijk rechts en ,,het oorverdovend zwijgen'' van het Witte Huis dat de verbale aanvallen niet veroordeelt. Het Witte Huis lijkt er volgens het blad mee in te stemmen. Bush heeft voornamelijk christelijke fundamentalisten en joodse lobbyïsten in zijn entourage, zo stelde het weekblad The Nation onlangs vast met gedetailleerde vermelding van nevenfuncties van raadgevers van Bush. Het is dus prijsschieten voor anti-islamieten in de VS, vindt het weekblad.

Franklin Graham, zoon van de tv-evangelist Billy Graham, opende in oktober met de stelling dat de islam de religie van het Kwaad is. Tal van 'baptist' predikers veroordelen sindsdien in boude bewoordingen de islam tijdens kerkdiensten en tv-uitzendingen of via het internet. De baptistendominee Jerry Vines predikte in juni dat Mohammed een door de duivel bezeten pedofiel was.

13-10-2002, 02:33


Zo zie je maar dat je ook niet alle Amerikanen over een kam kan scheren. Ook waren er misschien mensen van die Washington Post aanwezig in het WTC en Amerikaanse Islamieten. Iedere aanval van wie dan ook, waarbij onschuldige slachtoffers vallen dient krachtig veroordeeld te worden.