Bekijk volle/desktop versie : Dierenbescherming viert geen dierendag meer



06-10-2008, 17:19

Citaat door NordinXL:
De Dierenbescherming stopt met het vieren van de wel erg commercieel geworden dierendag op 4 oktober. In plaats daarvan keert de organisatie terug naar de oorspronkelijke gedachte achter Werelddierendag om weer echt stil te staan bij de rechten van dieren.
Op 5 oktober. Dat heeft Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming zondag bekendgemaakt. Hij denkt bij vergeten dieren aan miljoenen dieren die worden verwaarloosd of bejaagd, of de dieren die worden gehouden voor hun vlees of vacht. Dales legde in Hilversum een verklaring af tijdens een van de activiteiten op de eerste Vergeten Dierendag.




Het alternatief dus voor de Werelddierendag waarmee bijna tachtig jaar geleden werd begonnen. Dat gebeurde op 4 oktober, omdat dat de sterfdag was van de heilige Franciscus van Assisi die veel om dieren gaf en volgens de overleveringen zelfs met ze communiceerde. "Inmiddels is Werelddierendag voor onze huisdieren wat Moederdag is voor moeders, Vaderdag voor vaders en Valentijnsdag voor geliefden: een dag waarop je extra wordt verwend. Inderdaad, extra, want het is vooral de commercie die garen spint bij dierendag en niet de groep dieren waar deze dag eigenlijk voor is bedoeld: De vergeten dieren."

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1074400.ece/Dierenbescherming_viert_4_oktober_geen_dierendag_m eer
.