>
>
> mijn oven is echt raar
Bekijk volle/desktop versie : mijn oven is echt raar
Gisteren en zondag wilde ik fekkas maken en sesam griba en andere koekjes
maar in elke recept staat van 180 graden dat doe ik ook maar dan is de buiten kant hardt en binnen kant heel erg zacht
en fakkas ook dus alles was verpest en heb het weg gegooid.
ik heb zelf een hete lucht oven
ik heb ok koekjes geprobeerdt van rachida amhouch of zo iets, alles was mislukt het was zo erg hardt niet normaal echt
wie kan me tips geven hoe ik de oven moet gebruiken
ik zie vaak mensen maar 10 minuten de koekejs in de oven doen maar bij mij moeten ze 20 minuten anders zijn ze niet goed
groetjes manel
miss_saida_15
01-10-2008, 00:20
komt waarschijnlijk doordat de andere een electrisch ehebben
ik heb grijp het even niet
hoe moet ik dan de koekjes bakken ect ect
iemand moet toch ook een hetelucht oven hebben
ik heb precies hetzelfde probleem, of het is aan de binnenkant niet gaar, of de onderkant. Ik heb net een citroencake gemaakt die ik ook hiervandaan had geplukt,
nou weer hetzelfde maar toen ik merkte dat hij bruin was aan de bovenkant maaar binnnen nog helemaal niet gaar, toen heb de ovenplaat twee standen lager gezet dus op stand 1. en toen werd ie binnnen wel gaar maar onderkant was ie nog geel en niet bruin gekleurd.
Ik heb het ook met pizza's en bladerdeeg en zo, onderkant word niet gaar. pizza kan je niet omdraaien en cake ook niet.
Hulp gevraagd dus......
precies het zelfde problemen als ik is het echt zo met ovenplaat stand 1
ik had alles in het midden
graag hulp
lastoadri
01-10-2008, 11:39
hebben jullie dan geen gebruikaanwijzing van de oven?
jawel maar ook al volg je die, die klopt al helemaal voor geen meter daar staat dat de cake op stand drie moet en dan 180 graden en 50 minuten nou als ik dat doe dan is verbrand hij van boven en van binnen niet.
Dus de graden moeten omlaag dacht ik zo, want dan bakt de cake 3la khatro om het zo maar te zeggen en dan begint ie juist met bakken van binnen en later boven. maar het probleem bij mij blijft de onderkant, die bijft licht van kleur, omdat mijn oven geen onderwarmte heeft.
(nooit gedacht dat ik oit in mijn leven een hele cake analyse zou schrijven op een forum)
ik heb ook gebruikaanwijzingen hoor 180 graden 15 minuten nou dan is het niet gaar het deeg gaat dan alle kanten op snapje
miss_saida_15
01-10-2008, 15:30
dan moet je hem verplaatsen naar de onderkant
wordt ie van beneden gaar
verder kan ikje ook nie echt helpen
op hoeveel graden bakken jullie koekjes en broodjes met een hete lucht oven en doen jullie die bak plaat in het midden of of beneden
gr
miss_driouch
02-10-2008, 14:27
dames, ik heb ook een heteluchtoven maar die gebruik ik nooit je moet aleen de onder en boven warmte gebruiken als je de hetelucht gebruikt wotdt alles hard omdat heel snel gaat en als je hem op 170 graden doet komt het wel altyd goed
Citaat door miss_driouch:dames, ik heb ook een heteluchtoven maar die gebruik ik nooit je moet aleen de onder en boven warmte gebruiken als je de hetelucht gebruikt wotdt alles hard omdat heel snel gaat en als je hem op 170 graden doet komt het wel altyd goed
Ja maar jij hebt zeker een elektrische oven met heteluchtfunctie?
Ik niet, ik heb alleen hete lucht of gril, bovenwarmte is dat dan.
Onderwarmte zit er al helemaal niet in. onder blijft hij koud. Het is echt een miskoop bijna 400 euries over de balk gesmeten
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.