Bekijk volle/desktop versie : Relnichten hinderen politie



27-09-2008, 23:07
Amokmakers verhinderen arrestatie Brusselse politie

Een veertigtal jongeren heeft er gisterenavond voor gezorgd dat de Brusselse politie de inzittenden van een wagen niet kon oppakken. De jongeren verzamelden zich rond de agenten en bekogelden hen onder meer met eieren. Uiteindelijk waren er vijf politieploegen nodig om de verdachte auto in beslag te kunnen nemen. De bestuurder en passagier waren al in het tumult verdwenen. Dat meldt het Brusselse parket vandaag.

Gevaarlijk manoeuvre
Een anoniem voertuig van de Brusselse politie had op de Antwerpsesteenweg een BWM opgemerkt die met een voorlopige nummerplaat reed en een gevaarlijk manoeuvre uitvoerde. Toen de agenten de wagen probeerden tegen te houden, ging die er pijlsnel vandoor. De bestuurder voerde daarbij nog verschillende gevaarlijke manoeuvres uit.

Achtervolging
Op een bepaald moment stopte de wagen. Een van de agenten stapte uit en stelde zich voor de BWM op. Die trok evenwel bruusk weer op, zodat de agent opzij moest springen. De achtervolging hernam en de BMW haalde daarbij snelheden van 120 km/u. De passagier gooide onderweg verschillende voorwerpen uit het raam. Op de Groendreef spraken de inzittenden een groepje jongeren aan en overhaalden hen om de baan te blokkeren. De politiewagen kon toch door de menigte rijden en volgde de BMW verder, tot die opnieuw op de Groendreef kwam.

Versterking
Daar sprongen de bestuurder en de passagier uit de wagen en gingen er te voet vandoor. De politieagenten probeerden hen te volgen, maar werden omringd door een groep van een veertigtal jongelui die het op hen gemunt hadden. De agenten moesten versterking oproepen en die kwam er in de vorm van een ploeg van de metrobrigade en drie ploegen van de Brusselse politie, waarbij een ploeg met honden.

Zelfs met die versterking had de politie alle moeite om de verdachte BMW te laten wegslepen. De wagen bleek op naam te staan van een Bulgaar die al een hele tijd geleden uitgewezen was. Van de bestuurder en de passagier ontbreekt voorlopig elk spoor. (belga/ep)
27/09/08 19u57

Bron

27-09-2008, 23:08


wat een homos