Bekijk volle/desktop versie : Moslimterreur via Den Haag



27-09-2008, 16:43
DEN HAAG - De terroristische organisatie Islamic Jihad Union (IJU), die wordt gezien als een gewapende tak van Al-Qaeda in West-Europa, beschikt over een verbindingsman in Den Haag.



Dat is aan het licht gekomen tijdens het aftappen van telecomverkeer door inlichtingendiensten, bevestigen betrouwbare bronnen tegenover De Telegraaf.

Het contact in Den Haag betreft vermoedelijk een zogeheten 'faciliteringscel' die de terroristen van logistieke en financiële steun voorziet. IJU wordt vanuit het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan aangestuurd door Al-Qaeda.

De terreurverdachten Omar D. en Abdirazak B., die gisteren aan boord van een KLM-toestel in Keulen werden gearresteerd, wilden waarschijnlijk afreizen naar een IJU-trainingskamp in Pakistan.

Amerikaanse legerbases

Duitsland werd vorig jaar opgeschrikt door vermeende plannen van de IJU om op grote schaal bomaanslagen te plegen. Doelwitten waren naar verluidt Amerikaanse legerbases. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA tipte de Duitsers over het complot na de onderschepping van e-mails tussen Pakistan en Duitsland.

Drie leden van de groep zitten sinds september 2007 vast. Zij bleken de grondstoffen te hebben verzameld voor de aanmaak van honderden kilo's explosieven. Naar een vierde man wordt sinds deze week naarstig gezocht.

De radicale Duitse bekeerling Eric Breininger zou met een handlanger vanuit een Pakistaans trainingskamp onderweg zijn naar Duitsland om een aanslag te plegen. Breininger is door de IJU opgeleid tot zelfmoordterrorist en verscheen eerder in dreigende videoboodschappen.

27-09-2008, 16:44


islam=bah...

27-09-2008, 16:52

Citaat door KL00SJAK:
islam=bah...

nee jij bent bah!!!! denk daar es over na.