Bekijk volle/desktop versie : Marokko sluit 60 islamitische scholen.



26-09-2008, 17:57
Marokko sluit 60 islamitische scholen
26/09/2008 10:40 - (SA)

Rabat - De autoriteiten in Marokko hebben stilgelegd ongeveer 60 koran scholen behoren tot een islamitische theoloog die beweert dat meisjes vanaf zo jong als negen kunnen trouwen, de ambtenaren heeft gezegd op donderdag.

De autoriteiten zijn ook van plan tot sluiting van de internet-site waarop Sheikh Abderrahman Ben Mohamed Al-Maghraoui afgekondigd eerder deze maand dat het huwelijk van negen jaar oude meisjes wordt toegestaan door de islam.

De sjeik zei dat zijn besluit was gebaseerd op het feit dat de profeet Mohammed geconsumeerd zijn huwelijk met zijn favoriete vrouw was toen ze die leeftijd.

Advocaten, de media, en ten slotte islamitische geleerden afgerond op Maghraoui om doeltreffend te streven naar legalisering van pedofilie.

De autoriteiten eindelijk actie onderneemt op woensdag, het afsluiten van zijn hoofdkwartier in Marrakesh en tientallen scholen zijn koran dotted kleine overal in het land.

"Het internet site 'Maghrawi.net' zal worden gesloten, terwijl het hoofdkantoor van de vereniging Mohamed Maghraoui in Marrakesh en zijn 'koran Houses' zijn al gesloten," zei een zekerheid.

Sheikh Maghraoui's' fatwa 'of religieuze decreet werd veroordeeld op zondag door Marokko's hoogste orgaan van de islamitische geleerden.

De Hoge Raad van Ulemas, die wordt voorgezeten door de Marokkaanse koning Mohammed VI, geëtiketteerd de sjeik een "onruststoker" en de kaak zijn "het gebruik van religie te legitimeren het huwelijk van negen jaar oude meisjes".

Rabat-based advocaat Mourad Bekkouri een klacht ingediend tegen Maghraoui en zijn fatwa eerder deze maand waarin hij zei dat het decreet beschadigde de rechten van het kind door een verhoging van het risico van verkrachting.

Hij zei de theoloog en ondermijnt de islam en haar volgelingen en dat hij toestemming had gevraagd de openbare aanklager om vaart te zetten achter de zaak.

Vertaald met google translator vandaar de foutjes.

http://www.morocco.com/news/

26-09-2008, 18:43


Mooi zo........................... hoeven er hier in nederland ook geen islamitische scholen c.q. broeinesten te zijn. !

26-09-2008, 18:56
3la le3ioen 'nes.......

26-09-2008, 20:02
Sluiten die handel

26-09-2008, 20:06



Citaat door ontstopper:
Mooi zo........................... hoeven er hier in nederland ook geen islamitische scholen c.q. broeinesten te zijn. !


Je presteert het telkens weer om de meest stompzinnige comments te plaatsen. Het gaat hier om scholen welke verbonden zijn aan een specifieke theoloog in Marokko. En dan begin jij ineens over alle Islamitische scholen in NL

Pfffff...zaagselkop.