Citaat door noona:
3 eieren en 50 gram suiker au bain marie scuimig kloppen
voeg 80 gram bloem bij en 1 zakje bakpoeder
(voor chococake neem je 40 gram bloem en 40 gram cacaopoeder)
in de voorverwarmde oven op 160 graden, hij is heel snel gaar.
laat hem afkoelen en stort hem op een theedoek. smeer hem in met jam.
smeer hem in met slagroom en rol de eerste centimeter heel strak op. je vouwt hem in als het waren en dan rol je zo verder. eenmaal helemaal opgerold trek je de theedoek er strak omheen en laat je hem opstijven in de koelkast. de volgende dag kun je hem versieren aan de buitenkant.
BEEF RENDANG
For the beef rendang
citroengras gesneden
20 g korianderzaad
½tsp komijn
½tsp gemalen kurkuma
50g cocos boter
1½ grote uien gesneden
3 teentjes knoflook
3 pepers zonder zaadjes
1 theel. Gember
1 laurierblad
750g vlees in blokken gesneden
400 g cocosmelk
250ml bouillon of water
Method
4.Op laag vuur de cocosboter laten smelten.
Voeg de uien, knoflook, pepers, gember en citroengras toe en bak tot de uien glazig zien.
5. Citroengras, korianderzaad, komijn en kurkuma en laurierblad in een pan met hete olie bakken.
6. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin met de kruiden.
7. voeg de cocosmelk, kruiden met cocosboter en bouillon toe en breng aan de kook. Daarna op middelhoog vuur laten stoven. Af en toe roeren.
uhu
uhu
uhu
Aah hier is ie!
Die moet ik echt even uitproberen,
allebei trouwens.
T ziet er heerlijk uit!
Voeg je er klopfix aan de slagroom toe?