Citaat door missmoslima26:lieve dame mag ik aub dat recept van die griesmeelcake? maak je dat gewoon met smida of gewone rijstgriesmeel van Anco?
bedankt
Hier is het recept en je hebt fijne griesmeel nodig.
Natte griesmeelcake
Beslag:
- 4 eieren
- 1 glas yoghurt (Nederlandse theeglas met oortje 200 ml)
- 1 glas zonnebloemolie
- 2 glazen met bloem
- 1 glas griesmeel (fijn)
- 1 glas suiker
- 1 vanillesuiker
- bakpoeder
Siroop:
- 2 glazen suiker
- 2 glazen water
- Het sap van een halve citroen
Als eerst begin je met het siroop. Doe de suiker en het water in een pannetje en laat dit koken, als het 5 minuten kookt kan het sap van de citroen erbij. Laat dit geheel een paar minuten koken en zet het daarna uit.
Verwarm ondertussen ook de oven voor op 160 graden
Begin daarna aan het beslag. Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een schaal en mix goed door elkaar. Daarna de olie, yoghurt, griesmeel en dan de gezeefde bakpoeder en bloem.
Vet een bestilla bakvorm in (30cm) en giet het beslag erin. Baktijd ongeveer 45 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Voor de zekerheid met een satestokje even prikken.
Daarna in ruitjes snijden en het siroop overheen gieten, bestrooien met cocos en versieren met walnoten of geroosterde gehakte amandelen, eet smakelijk!