Dadelkoekjes
Ingredienten voor het deeg:
300 gr bloem
100 gr boter
75 gr suiker
Mazhar om te kneden
(ik weet t even niet meer precies, moet het thuis nazoeken voor het deeg!)
Vulling:
250 gr dadelpasta (kant en klaar) of dadels, gestoomd
2 el gesmolten boter
1 el mazhar
1 tl kaneel
Handje gepelde en gebakken amandelen, gehakt
Poedersuiker
Bereiding:
Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.
Meng voor de vulling de dadelpasta, amandelen, kaneel, mazhar en gesmolten boter (als je gewone dadels gebruikt even stomen en fijnmalen in een hakmolen).
Verdeel het deeg en de vulling in bolletjes. Druk een bolletje deeg uit tot een rondje en neem een bolletje vulling. Maak hier een klein staafje van en leg die op het deeg. Vouw het deeg om de vulling en druk goed aan. Rol even heen en weer zodat heel de vulling bedekt is. Maak er 3 sneetjes in aan de bovenkant en leg op een bakplaat met bakpapier.
Bak ze op 175 graden gaar (als de onderkant lichtbruin is, maar de bovenkant nog wit) en rol ze door poedersuiker als ze nog warm zijn.