Bekijk volle/desktop versie : De Maandagmorgen-briefing (week 38)



22-09-2008, 01:52
De Maandagmorgen-briefing (week 38)

Pakistan

600 kilogram explosieven van hoge kwaliteit zou verantwoordelijk zijn voor het bloedbad van zaterdag 20 september voor het Marriott Hotel in Islamabad. De lading werd afgeleverd doormiddel van een zware truck. CCTV beelden tonen het moment van de aanslag. De truck rijdt in op de Hotelpoort en komt onder vuur te liggen van bewakers die vervolgens een in de wagen uitgebroken brand proberen te doven. Het moment van explosie ontbreekt op de beelden. De camera zou buiten werking zijn geraakt door de kracht van de ontploffing. Een groot probleem met de CCTV beelden. De truck staat ruim 2 minuten letterlijk in lichterlaaie. De zogenaamde paniek bij de bewakers valt op het eerste gezicht wel mee.

Hoewel tot op heden niemand de aanslag heeft opgeëist, gaan de Pakistaanse autoriteiten uit van Al Qaida of de Taliban. Wie dat in Pakistan ook mogen zijn. Maar een aanslag van een dergelijke grote levert veel verdachten op. Het gonst van de geruchten.

■ Verdachte nummer 1: India. De aanslag volgt een week na (wederom) een serie bloedige aanslagen in India, die werden opgeëist door een radicale Islamitische groepering. In India betekent dat zo goed als een schuldbekentenis van Pakistan.

■ Verdachte nummer 2: Al Qaida/Taliban. Hoewel de termen “Taliban” en “Al Qaida” in Pakistan niet veel zeggen en meer voor buitenlandse consumptie is bedoeld (hoeveel radicale groepen zijn er ondertussen niet in Pakistan?), is er al jaren een strijd tussen de “radicalen” en de centrale regering aan de gang. Ofwel om autonomie in bepaalde provincies ofwel om politieke macht. Met de interventie van Amerikaanse troepen en de niet aflatende “drone-oorlog” in het grensgebied met Afghanistan staan de verhoudingen tussen het Pakistaanse leger, de nieuw aangetreden regering onder president Zardari en islamisten op scherp. Het Marriott Hotel is duidelijk een doel met “buitenlanders” en “prominente Pakistaanse politici”. In de provincie Banjaur wordt op dit moment zeer hevig strijd gevoerd tussen leger en radicalen, en media berichten over zelf mogelijke “blowback” van de strijd daar naar het meer seculaire binnenland. Maar alle wegen leiden naar Waziristan, volgens de autoriteiten in Islamabad. Naar de gehaatte Baitullah Mehsud, waarover zelf geruchten gaan dat hij voor India of de Amerikanen zou werken.

■ Verdachte nummer 3: de VS. Nu de oorlog in Afghanistan een verloren zaak lijkt te worden, staan de VS en de NATO te trappelen om in te grijpen in het Pakistaanse grensgebied. Pakistan dient als vluchthaven voor de Taliban en tevens trainings en bevoorradingscentrum voor de opstand in Afghanistan. Een false flag om de Pakistaanse regering en leger te overtuigen van een hardere aanpak van de islamisten en de partijen definitief de juiste kant op te laten wijzen. Of het uitspelen van India tegen Pakistan?

■ Verdachte nummer 4: het Pakistaanse leger en ISI. En dan, laten we zeggen, de meer radicale elementen. Motief: de nieuwe regering onder president Zardari probeert de ISI onder burgerbestuur te plaatsen. Bovendien, het Marriot zou een secundair doel zijn. In eerste plaats leek de aanslag gericht op parlementsleden. De ISI, de dienst die flink wat islamisten onder haar hoede heeft en oud bondgenoot van de Taliban, zou de nieuwe regering willen laten zien wie er echt de baas is in het land. Opeens hebben de “radicalen” beschikking over hoogwaardige explosieven, en wie herinnert zich nog de “raketten” gericht op Musharraf vlak na de bestorming op de rode moskee?

Zardari is nu onderweg naar Washington, waar hij bij de jaarlijkse vergadering van de VN-lidstaten Bush zal treffen en zijn diploma-president-van-Pakistan zal uitgereikt krijgen. In Pakistan zelf sprak Zardari over het “mogelijk” inperken van zijn presidentiële macht.

Irak

Niet de “surge” van Bush zou verantwoordelijk zijn voor de relatieve rust in Irak maar “etnische zuiveringen”. Iets wat we hier al tijden roepen maar nu ‘wetenschappelijk” is onderbouwd. Een studiegroep bekeek satellietfoto’s van Bagdad en vergeleek het gebruik van verlichting in verschillende wijken. Door afname van het aantal lichten zou de genoemde wijken “gezuiverd” zijn.

Een vreemde studie. Niet alleen is de stroomvoorziening in Bagdad uiterst onzeker maar lijkt de groep ook verschillende tijden met elkaar te vergelijken. 9 uur ’s avonds en 11 uur ’s avonds.

De afname van geweld (tegen coalitietroepen) in Irak is voornamelijk te wijden aan het omkopen van soennietische opstandelingen en deze om te vormen tot “Awakening councils”, de “surge”, het redelijk stabiele Koerdistan en de wapenstilstand door de milities van Muqtada Al Sadr. En twee bloedige jaren van etnische zuiveringen, door de Badr-brigades van de regering, de eerder genoemde “awakening councils” (cq, betaald door de Amerikanen) en troepen van Sadr.

Voor onze corporate leiders als Bos, Balkenende en Beatrix is de Irak-oorlog in ieder geval geslaagd. Deze maandag zal Shell haar eerste contract afsluiten met de Irakese nationale South Oil Company voor exploitatie van gasvelden rond het zuid Irakese Basra.

In Koerdistan houdt Turkije het pistool op de Koerden gericht. De Turkse regering heeft het parlement gevraagd het mandaat voor acties in het noorden van Irak met nog een jaar te verlengen. Het nieuws volgt op gesprekken tussen de Turken en de Amerikaanse admiraal Mullen. Mullen onderstreepte de Amerikaans-Turkse samenwerking op het gebied van inlichtingen en gaf toe dat de Amerikanen de Turken van informatie voorzien over doelen in noord Irak. Turkije heeft officieel de rol van politieagent voor noord Irak gekregen.

Syrië

De IAEA heeft voorlopig geen bewijs voor een Syrische “kernreactor” kunnen vinden bij Al Kibar, de plek die vorig jaar door Israël gebombardeerd werd. Volgens inlichtingenorganisaties van de VS, Israël en een derde onbekend land (AIVD?) zou de reactor nog niet afgebouwd zijn. Die Syriërs hebben mogelijk belastend materiaal ondertussen “onder het kleed geveegd”, zo luidt de voorlopige reactie op de bevindingen. Ook de weinig meewerkende houding van Syrië, ook ten aanzien van inspectie van andere “sites” zou wijzen op een mogelijk “schuldig” van het land.

Iran

Op het Iraanse front lijkt de IAEA meer mee te willen werken met de Amerikanen en Israëli’s. Zo zou de IAEA foto’s hebben van Iraanse Shahab-3 raketten (die dingen die zo enorm indrukwekkend, en gephotoshopped door internationale persagentschappen, overkwamen bij een Iraanse oefeningen een aantal maanden geleden) die zijn omgebouwd om een nucleaire lading te dragen. China, Rusland en Duitsland zijn sceptisch over de resulaten van de IAEA.

De VS zoeken ondertussen naar strengere sancties tegen Iran (wederom) maar zoals verwacht wil Rusland niet meer meewerken. De Italiaanse premier Berlosconi, onder wiens regering een semi-full-blown Europese fascistische staat is ontstaan, noemt de Iraanse president Ahmadinejhad bijzonder orgineel “Hitler”.

Iran maakt zich overigens door de onrust in Pakistan zorgen om de veiligheid van de IPI-pijplijn.

Georgië

De corporate sletjes van de PVDA vinden dat Georgië in de NATO moet. Omdat Rusland zo agressief is. Wel moet het land garanties geven over democratie en mensenrechten. Terwijl de Sewer Stream Media de Georgische president Saakashvili met fluwelen handschoentjes aanpakt, zijn vrouw is ten slotte Nederlandse, blijkt dat nu net het probleem in Georgië te zijn. Puntjes voor de PVDA weer trouwens.

Chavez

Couppogingen, daalde olieprijzen, een lolletje over de toestand in Amerika (die gasten nationaliseren meer dan ik!) en een koffer met $800.000 dollar voor de Argentijnse president Cristina Kirchner. De Venozolaanse president Chavez had een druk weekje. Vooral de “kofferzaak”, pijnlijk omdat de “set-up” vooral politieke doeleinden lijkt te hebben, zal Chavez hoofdpijn hebben bezorgd. In de rechtszaak die in Florida loopt tegen 4 “zakenmannen” kreeg de jury taps te horen met gesprekken op het hoogste niveau van de Venezolaanse regering. De taps zouden verregaande corruptie aantonen.

Bolivia

De sfeer is nog gespannen, maar met (wederom) een handreiking lijkt de situatie in Bolivia toch richting een oplossing te bewegen. Morales biedt de afvallige provincies nu een autonome status aan in de nieuw in te stellen grondwet.

22-09-2008, 09:02


bron:

http://zapruder.nl/portal/artikel/de_maandagmorgen_briefing_week_38/

"149 verlichte geesten, 3 doorgeslagen complotters en 8 trollen aanwezig, 1216 leden"

22-09-2008, 09:08
het is 1 groot komplot....niemand wil natuurlijk erkennen dat de Islamitiese paradijselijke wereld 1 en al vrede is. Dankzij Mohammed(vzmh)...............

22-09-2008, 09:48
#3 uiteraard

ze zijn verantwoordelijk voor alle ellende op de wereld