Citaat door WhiteBird:
Ingrediënten:
1 pak digestives of andere koekjes
250 gram roomboter
100 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram cashewnoten (50 gr)
400 gram donkere chocola
400 ml room
1 vanillestokje
3 eieren
zout
Bakpapier
Bereidingswijze:
Verkruimel de koekjes en smelt de boter, doe dit bij elkaar, totdat je een soort pasta krijgt.
Rooster de cashewnoten totdat ze een beetje bruin worden en sla ze een beetje plat en kruimig. Roer dit door je koekjes- en botermengsel
Neem een standaard taartvorm en bekleed hem met bakpapier.
Verdeel het mengsel over de vorm en zet hem gedurende tien minuten op 220 graden in de oven.
Haal je vorm uit de oven en laat het afkoelen.
Smelt ondertussen in een pannetje de chocola, roer hier de helft van de room doorheen en kluts hier dan later je eieren bij. Gebruik een garde.
Voeg hier dan de suiker, een snufje zout en de vanillesuiker bij, totdat het een soort lobbig geheel wordt.
Schep dit mengsel op de koekjesbodem en zet hem gedurende een klein kwartier in de hete oven. Haal je taart eruit wanneer het mengsel is opgestijfd en hij nog donker is. Hij zal verder doorgaren terwijl hij afkoelt en het is heel belangrijk dat hij niet te gaar wordt.