Bekijk volle/desktop versie : lekkere zachte makrout



Pagina's : [1] 2

18-09-2008, 16:36
3 glazen bloem
3 glazen dikke smid
1 alza bakpoeder
1 glas melk
1 glas suiker
1 glas olie
1 ei

alles mengen, even kneden, op een bebloemde bodem uitrollen
vormpjes uitsnijden of in ruitjes snijden en bakken in olie

Besa7atkoum

18-09-2008, 17:31


klinkt lekker, maar zou je zo vriendelijk willen zijn om het aantal ml en grammen erbij te zetten of eventueel soort glas die je hebt gebruikt.

alvast bedankt.

p.s

foto einderesultaat indien mogelijk is helemaal geweldig.

18-09-2008, 18:02

Citaat door aseklou:
klinkt lekker, maar zou je zo vriendelijk willen zijn om het aantal ml en grammen erbij te zetten of eventueel soort glas die je hebt gebruikt.

alvast bedankt.

p.s

foto einderesultaat indien mogelijk is helemaal geweldig.


jammergenoeg heb ik geen foto"s
het is heel lekker
gewoon een limonadeglas 150 ml dus 150 gr

18-09-2008, 18:25
oke dank je wel ik ga het proberen ben benieuwd

18-09-2008, 21:14



Citaat door aseklou:
oke dank je wel ik ga het proberen ben benieuwd

Zonder dank laat vooral weten hoe ze smaakten

18-09-2008, 22:10
een vraagje hbiba ,moet er ook vulling in zoals dadels of amandelen ?

18-09-2008, 22:11

Citaat door houda...:
een vraagje hbiba ,moet er ook vulling in zoals dadels of amandelen ?


nee zonder vulling gewoon zo in olie bakken

19-09-2008, 10:21

Citaat door leven:
3 glazen bloem
3 glazen dikke smid
1 alza bakpoeder
1 glas melk
1 glas suiker
1 glas olie
1 ei

alles mengen, even kneden, op een bebloemde bodem uitrollen
vormpjes uitsnijden of in ruitjes snijden en bakken in olie

Besa7atkoum



dus als ik het goed begrijp is dit het recept

450 gr bloem
450 gr groffe smid
1/2 bakpoeder van dr oetker
150 ml melk
150 gr suiker
150 ml olie
1 ei
Klopt dit? Hoeft er geen gist in?

19-09-2008, 10:43

Citaat door fatihaatje:
dus als ik het goed begrijp is dit het recept

450 gr bloem
450 gr groffe smid
1/2 bakpoeder van dr oetker
150 ml melk
150 gr suiker
150 ml olie
1 ei
Klopt dit? Hoeft er geen gist in?


klopt nee er hoeft geen gist in

19-09-2008, 11:03
Thanx voor het recept.

Krijg je er veel makrout uit?
Moet je het dik of dun uitrollen?

19-09-2008, 11:07

Citaat door elfjes:
Thanx voor het recept.

Krijg je er veel makrout uit?
Moet je het dik of dun uitrollen?


Graag gedaan

je ziet zelf maar hoe dik je ze wil hebben 1,5 cm ongeveer. er zit bakpoeder in ze worden altijd iets dikker

ja je krijgt er heel veel uit

19-09-2008, 11:08

Citaat door leven:
nee zonder vulling gewoon zo in olie bakken



hoe bedoel je geen vulling??
er moeten tog dadels in?

19-09-2008, 11:09



Citaat door zinia_nadoria:
hoe bedoel je geen vulling??
er moeten tog dadels in?


nee niks in doen
diegene die jij bedoelt is een andere soort makrout

19-09-2008, 11:33

Citaat door leven:
Graag gedaan

je ziet zelf maar hoe dik je ze wil hebben 1,5 cm ongeveer. er zit bakpoeder in ze worden altijd iets dikker

ja je krijgt er heel veel uit


Oke dan doe ik de helft van de ingerienten.

19-09-2008, 11:34

Citaat door elfjes:
Oke dan doe ik de helft van de ingerienten.

is goed laat weten wat je ervan vond wanneer ga je ze maken?

Pagina's : [1] 2