Bekijk volle/desktop versie : China en VS werken aan einde van anoniem surfen



Pagina's : [1] 2

17-09-2008, 20:59
TFoe Fucking VS!!

17-09-2008, 21:05


Ja jongens..ze houden jullie in de smiezen..

17-09-2008, 21:08

Citaat door mourri:
TFoe Fucking VS!!



nee dan die fijne chinezen, of wacht, wat dacht je van die hollanders?


Citaat:
Telecom- en internetgegevens 1 jaar bewaren

Het bel- en internetgedrag van klanten dient 1 jaar te worden bewaard door telefoon- en internetbedrijven. Dat was het slotakkoord van het debat dat in de Tweede Kamer daarover werd gevoerd.

Het debat
De Kamer en het kabinet konden het vorige week tijdens het debat niet eens worden over de lengte van de bewaarplicht. Het CDA en VVD steunen de door minister van Justitie Hirsch Balin (CDA) voorgestelde termijn van 18 maanden. Het voordeel daarvan is, dat opsportingsistanties die gegevens nog anderhalf jaar na een misdrijf kunnen bestuderen. Echter, de PVDA, GroenLinks, SP, ChristenUnie en D’66 vonden de termijn onnodig lang en wilden de termijn op een half jaar stellen. Volgens deze partijen neemt het bewaren van de gegevens risico’s met zich mee voor de privacybescherming.

Een half jaar
In de meeste Europese landen werd er al gekozen voor een bewaartermijn van minimaal 6 maanden en maximaal 2 jaar. De meeste Europese landen kiezen voor een half jaar. Ondanks vele protesten en verzet van een Kamermeerdenheid, steunde Nederland in 2006 de Europese richtlijnen . Ook providers prosteerden hevig.

Slotakkoord
Uiteindelijk konden de partijen in de Tweede Kamer het eens worden over het voorstel van de ChristenUnie. Die partij stelde een termijn voor van maximaal 1 jaar. Echter, de specialisten zijn van mening dat de grootste strijd nog niet gestreden is. Het voorstel dient bijvoorbeeld nog te worden goedgekeurd de Eerste Kamer. Daarnaast dienen de gegevens nog te worden ingevuld: welke gegevens worden precies bewaard en waar? Tevens zijn er nog genoeg tegenstanders van de bewaarplicht, zoals provider XS4ALL. De provider noemt de bewaarplicht ondemocratisch, omdat de belangrijkste beslissingen niet door de volksvertegenwoordiging zal worden genomen maar door ambtenaren.

Bron:
planet.nl

17-09-2008, 21:09

Citaat door MOCKBA:
Ja jongens..ze houden jullie in de smiezen..

Jullie? Ja jij bent de vriend van Ballin vergeten, jij hoort bij hun.

17-09-2008, 21:17



Citaat door Slaz:
Jullie? Ja jij bent de vriend van Ballin vergeten, jij hoort bij hun.



Ballin is een gehaktbal die ik met liefde een punter onder zijn samengeknepen Gristelijke billetjes verkoop.

17-09-2008, 21:21

Citaat door MOCKBA:
Ballin is een gehaktbal die ik met liefde een punter onder zijn samengeknepen Gristelijke billetjes verkoop.

" jij en jou mening willen we niet."

of zal het zo niet gaan werken en blijft het alleen bij hyves pagina's checken van nieuwe werkenemrs.

en kom aub niet aan met het verhaaltje dat deze gegevens uiteindelijk niet bij het bedrijfsleven aankomen.

17-09-2008, 21:23

Citaat door Slaz:
Sorry hoor, maar Ballin een gristen? Hij's een jood, joodse vader, joodse moeder, en joodsestreken.



reality check!

Citaat:
Levensloop

Hirsch Ballin is de zoon van een katholieke moeder en Joodse vader. Zijn vader was in de Tweede Wereldoorlog uit nazi-Duitsland naar Nederland gevlucht waar hij als onderduiker de oorlog had overleefd. Hirsch Ballin studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Sinds zijn studietijd rekent hij zich tot het katholicisme. Hij is in 1979 aan de UvA gepromoveerd.

17-09-2008, 21:36

Citaat door Bongo:
reality check!

Dus? Joods bloed = nog steeds jodenstreken.

17-09-2008, 21:38
Echelon ... iemand?

17-09-2008, 21:41

Citaat door Anne33:
Echelon ... iemand?



Citaat:
ECHELON is de naam waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland zich gezamenlijk inspannen om wereldwijd alle vormen van communicatie af te luisteren. De zo verkregen intelligence wordt Signals Intelligence genoemd, in vakjargon vrijwel altijd afgekort als SIGINT. De gezamenlijke inspanning is gebaseerd op het United Kingdom-USA Communications Intelligence Agreement, beter bekend als simpelweg het UKUSA-akkoord, dat in 1948 werd gesloten.

Inhoud [verbergen]
1 Werking
2 Organisaties
3 Bases
4 Controverse
5 Zie ook
6 Bronnen, noten en/of referenties



[bewerk] Werking
Het systeem ontleent zijn naam aan een bepaald type computers, Echelon, dat sinds de jaren '70 worden gebruikt om in de grote hoeveelheid verzamelde data de spreekwoordelijke 'speld' te vinden. Daarbij zijn de zogenaamde volglijsten een fundamenteel concept in de inspanningen. Op deze lijsten staan de targets die afgeluisterd moeten worden. Alle bekende informatie van deze targets, zoals namen, telefoonnummers, internetadressen etc., worden als een soort trefwoord gebruikt om de onderschepte communicatie te doorzoeken. Deze verzameling trefwoorden worden de ECHELON Dictionaries genoemd. Hoewel de vijf aangesloten organisaties (zie hieronder) de targets onderling verdeeld hebben, zijn alle organisaties in het bezit van de complete Dictionaries waarmee ze de door hen onderschepte communicatie doorzoeken. Eind jaren '90 is het originele ECHELON-systeem opgevolgd door ECHELON II, wat feitelijk een update in technologie betekende.


[bewerk] Organisaties
De organisaties van de vijf landen aangesloten bij het UKUSA verdrag zijn:

Verenigde Staten van Amerika - National Security Agency (NSA)
Verenigd Koninkrijk - Government Communications Headquarters (GCHQ)
Canada - Communications Security Establishment (CSE)
Australië - Defense Signals Directorate (DSD) [1] (http://www.dsd.gov.au/)
Nieuw-Zeeland - Government Communications Security Bureau (GCSB) [2] (http://www.gcsb.govt.nz/)

[bewerk] Bases
Een groot deel van de communicatie wordt afgeluisterd vanuit een aantal bases waarvandaan de up- en downlink van communicatiesatellieten wordt opgevangen. Enkele van deze bases zijn:

Fort Meade (Maryland, VS) (hoofdkwartier van de NSA)
Geraldton (West-Australië, Australi&euml
Menwith Hill (Yorkshire, Engeland)
Misawa Air Base (Japan)
Morwenstow (Cornwall, Engeland)
Pine Gap (Noordelijk Territorium, Australië - nabij Alice Springs)
Sabana Seca (Puerto Rico - VS)
Shoal Bay (Nieuw-Zuid-Wales, Australi&euml
Sugar Grove (West Virginia, VS)
Yakima (Washington, VS)
Waihopai (Nieuw-Zeeland)
Westkaap (Nieuw-Zeeland)
Zoutkamp (Groningen, Nederland)

[bewerk] Controverse
Op 5 juli 2000 besloot het Europees Parlement tot het opzetten van een tijdelijke commissie om onderzoek te doen naar ECHELON. De reden hiervoor was een rapport genaamd Interception capabilities 2000 waarin melding werd gemaakt van het gebruik van de door het ECHELON-netwerk vergaarde inlichtingen voor commerciële doeleinden van de bij het UKUSA aangesloten landen. Zo zou in 1994 het Franse concern Thompson-CSF een contract in Brazilië ter waarde van $ 1,3 miljard zijn misgelopen ten gunste van het Amerikaanse Raytheon als gevolg van onderschepte commerciële informatie die aan Raytheon zou zijn doorgespeeld. In datzelfde jaar zou Airbus een contract van $6 miljard in Saoedi-Arabië zijn misgelopen ten gunste van de Amerikaanse bedrijven Boeing en McDonnell Douglas omdat via ECHELON alle onderhandelingen tussen Airbus en Saoedi-Arabië waren afgeluisterd en de informatie werd doorgespeeld aan de beide Amerikaanse bedrijven.

.

17-09-2008, 22:18
pff...
elke week wordt je vrijheid steeds een stukje minder...

17-09-2008, 22:21

Citaat door Slaz:
Nieuwe richtlijnen van VN-telecom-organisatie ter bestrijding terrorisme

De telecomorganisatie van de VN werkt aan richtlijnen die terrorisme op het web moeten bestrijden. De vrijheid van meningsuiting komt erdoor onder druk te staan. China stelt voor om wereldwijd een verbod op anoniem websurfen in te voeren. De Verenigde Staten stemmen daarmee van harte in en Zuid-Korea werkt de details al uit.

Dat is wat er deze week in Genève gaande is. Bij de telecomorganisatie van de Verenigde Naties, de International Telecommunication Union (ITU), worden richtlijnen uitgewerkt waardoor altijd te achterhalen zal zijn van welk internetadres webverkeer afkomstig is. Anoniem gebruik maken van het web is dan niet meer mogelijk. Onder meer de Amerikaanse geheime dienst NSA helpt bij het opstellen van de richtlijnen.

Het internet is nu nog een domein van vrijheid, althans in de meeste landen. Iedereen kan wat roepen of rondsturen zonder dat zijn identiteit altijd is te achterhalen. Wie wil, kan het doen voorkomen alsof hij vanaf het internetadres (IP-adres) van een ander surft. Speciale sites maken het mogelijk via hun IP-adres te surfen zodat het eigen adres geheim blijft.

Kwaadwillenden kunnen echter ook pc’s van onschuldigen kapen en dan schade aanrichten op weer andere computersystemen. Zo kunnen zogeheten ddos-aanvallen worden uitgevoerd waarbij duizenden gekaapte pc’s tegelijk contact maken met bijvoorbeeld een overheidsite, die daardoor onbereikbaar wordt.

Volgens een zegsman van de ITU in Genève is het bestrijden van dat soort misbruik een van de redenen voor het ontwikkelen van technieken om de bron van webverkeer altijd traceerbaar te maken. Ook is het van belang om ongewenst internetverkeer, zoals sms-spam naar internetmobieltjes, aan te kunnen pakken. En bij bellen via internet wil je net als bij het ouderwetse bellen nummerherkenning kunnen bieden. Dan moet wel het echte nummer van de beller in beeld komen en niet een gefingeerd nummer.

Bovendien, zo stelt de VN-telecom-organisatie, is traceerbaarheid in feite niets bijzonders. Zo is al in de begintijd van de telefonie besloten dat van een gesprek altijd bekend moet zijn van welk adres dat afkomstig is.

Bij internet ligt dat anders. Dat is ontstaan als een intern computernetwerk van het Amerikaanse leger en de gebruikers hielden zelf wel bij welke computers datapakketjes uitwisselden. Die informatie hoefde niet aan elk datapakketje zelf te worden toegevoegd. Dat zou ook een extra belasting van het toen nog niet zo snelle netwerk hebben gevormd.

Het web is nu veel sneller en wordt door jan en alleman, ook dissidenten en terroristen, gebruikt. Dus werkt in Genève een commissie, onder leiding van de Chinees Tian Huirong, de Amerikaan Richard Blackney (van de NSA) en de Zuid-Koreaan Youm Heung-youl, deze week aan regels waardoor van elk datapakketje kan worden achterhaald wie het heeft verzonden. De commissie, die in principe achter gesloten deuren werkt, houdt zich officieel bezig met ’Veiligheid, Talen en Software’, maar een zegsman bevestigt dat ’traceerbaarheid’ ook op de agenda staat.

In de VS komen voorvechters van privacy en vrijheid al in het geweer tegen de plannen om alles traceerbaar te maken. Zo claimen ze dat de ideeën van de commissie in strijd zijn met de vrijheid van meningsuiting. Die bepaalt dat elke Amerikaan een (papieren) pamflet moet kunnen verspreiden zonder dat dit meteen tot de verspreider herleidbaar moet zijn. Dat moet in hun ogen ook gelden voor de elektronische variant. Om een voorbeeld dicht bij huis te geven: als op elk exemplaar van de illegale Trouw in de Tweede Wereldoorlog onuitwisbaar het adres van de drukkerij zou hebben gestaan, had u dit nu niet kunnen lezen.

Bij de ITU benadrukt de zegsman dat er nog niets is besloten. Als de commissieleden er deze week niet uitkomen, wordt het besluit doorgeschoven naar de volgende vergadering, in februari volgend jaar. En hoe dan ook zal de richtlijn moeten voldoen aan de nationale wetgeving van het land dat haar wil invoeren.

Traceerbaarheid is volgens VN niets bijzonders

Sophie in ’t Veld, voor D66 lid van het Europees parlement en een groot privacy-voorvechtster, vreest dat in Genève regelgeving wordt bedacht die vervolgens door nationale overheden wordt aangegrepen om, onder het mom van ’We moeten wel’, ongewenste wetten door de parlementen te de jagen.


Oorspronkelijk artikel in de Trouw van vandaag.


Deze topic bestaat reeds:

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=2177703

18-09-2008, 00:56


zorgwekkend.

18-09-2008, 10:11

Citaat door Slaz:
Dus? Joods bloed = nog steeds jodenstreken.


niets dus, gewoon feitelijk.
mag je even langs je eigen posting leggen!

18-09-2008, 18:29
Volgens mij gaat dit topic niet over joods bloed.

Pagina's : [1] 2