Bekijk volle/desktop versie : Trouwen met iemand uit Marokko????????Pagina's : 1 2 3 [4] 5 6 7

28-08-2003, 10:14
De meningen verschillen, dat is duidelijk!
Laten we maar gewoon zeggen dat er zowel voor- als nadelen verbonden zijn aan trouwen met iemand uit marokko.

Natuurlijk, als je de keuze had tussen de man van je leven hier vinden of in marokko, dan kies je voor hier! Het is veel gemakkelijker gewoon!
Je weet 100% zeker dat hij niet achter papieren zoekt, hij spreekt de taal, heeft gestudeerd en/of een job, heeft de mentaliteit van hier,....

Ikzelf heb ook nooit beweerd dat ik nooit zou trouwen met een maghrebi, gelukkig maar, anders zou ik nu mezelf wel serieus tegenspreken!

Maar op een bepaald moment besefte ik, dat het voor mij niet uitmaakte of degene die mijn hand kwam vragen uit marokko kwam of niet. Het kwam heel vaak op hetzelfde neer: Die jongen kent me niet en heeft via via gehoord dat ik een "goed" meisje ben. Dus ze proberen zo te koppelen,... En ik wil niet trouwen met iemand die me niet of amper kent! Dus heb ik telkens geweigerd, of hij nu papieren heeft of niet!

Gelukkig maar denk ik, ik ben nu verloofd met een schat van een jongen, ja uit marokko, en ik ben ervan overtuigd dat we heel gelukkig zouden zijn samen. Wilt hij me alleen voor papieren? neen. Had ik geen papieren, zou hij dan ook mijn hand hebben gevraagd? Ik denk van niet, zo naief ben ik niet, zelfs al zou hij mij willen, zijn ouders zouden er niet 100% achterstaan want van wat zouden we dan moeten leven? Had ik hem hier ontmoet, dan waren er zeker geen twijfels. Had ik hier iemand ontmoet die zoals hij is, dan had ik met die persoon willen trouwen. Maar het is nu eenmaal niet zo, hij is mijn mektab en ik moet hem accepteren zoals hij is, juist omdat ik niemand anders wil. Ik ben verliefd op hem en hij op mij, zo simpel is dat, en geloof me, liefde is niet alleen blind, maar maakt ook blind.
Eens je de man van je leven hebt gevonden, let je niet meer op de details. Problemen zullen er sowieso zijn, of je nu trouwt met iemand van hier of van daar, maar daar gaat het niet om, het is veel belangrijker hoe je die problemen zult oplossen en hoe je ermee zult omgaan. Ik weet dat we alles zouden doen voor elkaar, omdat we zo lang hebben moeten vechten voor elkaar, die problemen die er zullen komen lossen we wel samen op.

En iedereen is hier zo bezig van, waarom trouwen met iemand uit marokko die je amper kent en die je alleen maar wilt voor de papieren... Voor je trouwt moet je natuurlijk zien dat je hem genoeg leert kennen, niet alleen als jullie samen zijn, maar ook hoe hij omgaat met andere mensen, wat de familie van hem denkt, of hij hobbies heeft, of doet hij niks anders dan op straat hangen? er zijn genoeg manieren om na te checken of hij wel deugt! Als hij zo'n type is die iedereen haar hand gaat vragen enkel en alleen voor papieren, laat dan maar, dan hoeft het niet meer voor mij. Zoiets daar kom je wel gemakkelijk achter hoor!

In mijn geval heeft hij alleen maar mijn hand gevraagd, dus het is wel duidelijk dat hij niet perse op zoek is naar papieren. Mijn ouders hebben hem al 2 keer geweigerd omdat ik zogezegd nog te jong was om te trouwen, andere jongens (ook die met papieren) zijn verder gaan kijken, hebben ondertussen andere meisjes hun hand gevraagd en zijn al dan niet gelukkig getrouwd ondertussen, hij niet, hij heeft op me gewacht, zelfs toen hij nog niet wist dat ik ook verliefd op hem was.

Ik ken genoeg mensen die gelukkig getrouwd zijn met iemand uit marokko, en ik ken ook veel mensen die ongelukkig zijn getrouwd met iemand van hier. Je moet gewoon zien dat het de man van je leven is, en afgaan op je gevoelens, maar niet te naief zijn ook niet. Als je echt denkt van, ik wil hem en niemand anders, en hij denkt er hetzelfde over, ga er dan voor. Er zijn genoeg manieren om achter te komen of iemand eerlijk en betrouwbaar is of niet, het maakt niet uit waar hij is (tenzij hij een player is die het goed weet te verbergen en als heel de familie het spelletje meespeelt, dan is het anders)

Ieder heeft zijn mening en ik respecteer die, maar als je op voorhand al zulke voorwaarden oplegt, van hij moet papieren hebben, dan bestaat de kans dat je de man van leven de rug toekeert om dan in de armen terecht te komen van een player, alleen om het feit dat hij papieren heeft.

Moge we allemaal de man van ons leven vinden en ooit gelukkig getrouwd zijn. Je mag niet met oogkleppen rondlopen noch alles geloven wat je hoort, maar als hij de ware is, dan zul je het wel aanvoelen, je moet je geen zorgen maken.


Veel succes allemaal!

28-08-2003, 10:15


Sorry, de tekst is een beetje lang uitgevallen!!!!

29-08-2003, 09:19

Citaat:
Origineel gepost door greeneyed
K zou graag willen weten wie er met een man/vrouw in Marokko zou willen trouwen en dan hiernaartoe brengen.Ikzelf zou dat nooit doen.Ten eerste omdat je €3300 moet betalen voor diegene waarvan je niet zeker weet of hij/zij wel van jou houdt of van het mooie,rijke Nederland en ten tweede omdat het te veel moeite kost,regel dit regel dat hij/zij moet de taal leren enz.

Ik ben benieuwd naar jullie kijk op dit onderwerp.

Ma Salam
waarom zeg je dat zou ik NOOIT doen? jij weet niet wat jou el mektab is

alles kan dus mischien trouw ik wel met een jongen uit marokko, niets mis mee.

29-08-2003, 09:39

Citaat:
Origineel gepost door greeneyed
K zou graag willen weten wie er met een man/vrouw in Marokko zou willen trouwen en dan hiernaartoe brengen.Ikzelf zou dat nooit doen.Ten eerste omdat je €3300 moet betalen voor diegene waarvan je niet zeker weet of hij/zij wel van jou houdt of van het mooie,rijke Nederland en ten tweede omdat het te veel moeite kost,regel dit regel dat hij/zij moet de taal leren enz.

Ik ben benieuwd naar jullie kijk op dit onderwerp.

Ma Salam
ze houden alleen van je papieren, that's all!!!

29-08-2003, 09:41


Hallo allemaal,

Ik ben ook met iemand uit marokko getrouwd, en ik ben de gelukkigste vrouw op deze aardbol ja ik heb een beetje moeite gedaan maar het is de moeite waard!!!

29-08-2003, 09:48
laa riffia14 a Missy, want die zit nog in de pubertijd en weet nog niet waar ze het over heeft meid.


Wa Sallaam Alikoum

29-08-2003, 09:48

Citaat:
Origineel gepost door Miss_Magrebia
yeah right.... allemaal zeker.....
wou net zeggen

niet iedereen, wil je papieren.

29-08-2003, 09:53
Geloof dat niemand het over de kansen van de kids heeft gehad

Volgens mij is bij een importpartner de kans dat een kind met een taalachterstand aan school begint een stuk groter. En zo`n achterstand wordt maar moeilijk of niet ingehaald.
Nu maakt 35-40% van de Marokkanen de opleiding niet af en je kan zelf wel bedenken wat voor gevolgen dat heeft....

Iedereen wil het beste voor z`n kinderen, ik vind het daarom een beetje vreemd dat dit soort afwegingen niet eens worden gemaakt.

29-08-2003, 10:13

Citaat:
Origineel gepost door Miss_Magrebia
Mijn kinderen zal ik insahallah een opvoeding krijgen, ze zullen van hun vader de marokkaanse normen, waarden en taal leren en van mij zullen ze de NL leren..... wat wil ej nog meer .... kan

alltijd weer die negativiteit is het niet de inburgering zijn het de kids
De kids zijn de toekomst toch?.....Wat wil ik nog meer? Ik zou graag zien dat de Mocro`s `t iets beter deden op school, dan is ook de kans op werkloosheid of criminaliteit lager.....en wordt `t zelfvertrouwen van de Marokkanen weer een beetje opgepoetst

En ik denk dat de achterstand (die we nu zien in scholing/werk) al op hele jonge leeftijd begint, maar eigenlijk nooit wordt ingehaald...helaas

29-08-2003, 10:34

Citaat:
Origineel gepost door Miss_Magrebia
Ik zou graag willen dat er ook naar de goeie mocro's wordt gekeken ipv altijd die negativiteit

wanneer ik als hier geboren en getogen marokkaanse/nederlander besluit om een partner uit marokko te nemen is dat mijn keuze en mijn vertantwoordelijk hetzelfde geld voor de opvoeding van mijn kinderen, net zoals elke ras op aarde het beste wil voor hun kinderen willen de mocro's dat ook voor hu kinderen.....
Waarom je je zo snel aangevallen?

Tuurlijk is dat je eigen verantwoordelijkheid, alleen wijst de praktijk uit dit vaak niet echt soepel loopt. Marokkanen scheiden relatief veel, doen `t niet zo goed op school/werk en zijn behoorlijk oververtegenwoordigd in criminaliteit. Dt is misschien niet leuk om te horen, maar het is wel de praktijk/realiteit.......En ik zeg dit nou niet omdat ik graag kleineer of negatief doe, maar omdat er iets veranderd moet worden. En je kan niet iets veranderen als je er niet eens over mag praten of uitzoeken waar `t nou aan ligt.

En persoonlijk denk ik dat een van de oorzaken voor de huidige problemen zit in de importhuwelijken.....ik lees hier dagelijks problemen van Marokkanen die tussen 2 culturen opgroeien en door weer een partner uit Marokko te halen begint het liedje weer van voren af aan....


(en begin nu niet over "ik doe `t allemaal goed, mijn kids zal dit niet gebeuren..." Dat zeg ik ook niet, soms gaat `t namelijk wel goed, maar heel vaak ook niet)

29-08-2003, 10:38
Tijn de werkeloosheid en de criminaliteit is niet alleen de schuld van de marokkanen, jij legt de schuld alleen bij ons neer, kijk om je heen en open je ogen, hoe vaak staat er in de krant over inbraken,diefstallen en verkrachtingen door wel HOLLANDERS!!!!!!!!!!!!!!! dus kom hier niet wijs maken dat wij de schuld van alles zijn, wees blij dat de buitenlanders het vieze werk voor jullie doen. sorry hoor, maar dit maakt me echt boos, altijd negatief over de marokkanen.


Wa Sallaam Alikoum

29-08-2003, 10:49

Citaat:
Origineel gepost door Atlas_Gebergte
Tijn de werkeloosheid en de criminaliteit is niet alleen de schuld van de marokkanen, jij legt de schuld alleen bij ons neer, kijk om je heen en open je ogen, hoe vaak staat er in de krant over inbraken,diefstallen en verkrachtingen door wel HOLLANDERS!!!!!!!!!!!!!!! dus kom hier niet wijs maken dat wij de schuld van alles zijn, wees blij dat de buitenlanders het vieze werk voor jullie doen. sorry hoor, maar dit maakt me echt boos, altijd negatief over de marokkanen.


Wa Sallaam Alikoum
Ik leg helemaal niet alleen de schuld bij de Marokkanen neer, hoe kom je er op?
Er zijn ook Kaaskoppen die de fout ingaan ja, maar ik leef een beetje mee met de Mocro`s in dit land en die doen `t helaas GEMIDDELD niet zo goed.....ik zou daar graag verandering in zien, jij ook hoop ik? En daaraan zal gewerkt moeten worden, door Nederlanders, maar ook door Marokkanen en `t laatste wat je dan kan gebruiken zijn mensen die de problemen ontkennen of die naar andere gemeenschappen gaan wijzen....Wil je iets veranderen aan de positie van de Mocro`s in dit land, dan moet je daar ook iets voor doen.....en dan bedoel ik niet alleen maar zeiken over discriminatie

29-08-2003, 10:59Citaat:
Origineel gepost door Miss_Magrebia
tuurlijk ga je hier veel lezen over problemen etc etc, mensen op marokko.nl wil iets wat boeiend is sensatie.... ik denk niet dat er vollop gediscuseerd gaat worden om het feit dat ik vorig weekend gezellig met me man en me ouders naar de efteling ben geweest maar daarintegen wel wanneer ik er bij vermeld dat er bijv een groep jongeren was dat een meisje had verkracht of iets dergelijks........ wat wij (mocro's) meemaken is perceies hetzelfde wat elk andere ras meemaakt....

de mocro's hebben dan jammer genoeg wel een slechte repurtatie hier in NL maar niet allemaal 4 zwarte schappen in een kudde van 10 verpest het voor de rest....

net als alle luidruchtige nederlandse vakantiegangers in saloua ...... 3 dronken in een groep van 8 .........
Sommige cijfers (scholing, werk, criminaliteit) staan natuurlijk helemaal los van sensatie.....neem maar eens een kijkje op CBS.nl zou ik zeggen
En ik heb `t niet eens zo zeer over die "4 zwarte schapen", maar eerder over de mindere schoolprestaties van de GEMIDDELDE Marokkaan, hiermee wordt namelijk de kans op een goede toekomst kleiner.......en ik denk persoonlijk dat importhuwelijken de schoolprestaties niet bepaald bevorderen en dat wanneer over 10 jaar nog steeds 3/4 z`n bruid importeerd er niets verbeterd is, eerder zelfs verslechterd.....

29-08-2003, 11:03

Citaat:
Origineel gepost door Miss_Magrebia
wil je positei van de Mocro's veranderen........ los het dan op.. maar dan wel op realistische manier... niet met de wijzende vinger en vervolgens alle allochtonen in 1 stuk van een stad dumpen en nie meer naar om kijken tenzij er weer een multiculturele feest is waarbi de podium tijd volgeboekt moet worden met artiesten zoals Raymster met k.utmarokkanen, want wat schiet je daar nu mee op..... er moet samen een oplossing worden gezocht....
Ik begrijp je eerlijk gezegd niet helemaal......Tis geen gemakkelijke opgave nee, maar persoonlijk denk ik dat wanneer de Marokkanen niet/minder aan importhuwelijken doen het veel gemakkelijker is om een aantal problemen SAMEN op te lossen...

Nu ben ik wel benieuwd naar oplossingen van jou....Heb jij een idee hoe bijvoorbeeld de achterstand van Marokkanen op bijvoorbeeld scholing kan worden aangepakt?

29-08-2003, 11:11

Citaat:
Origineel gepost door Miss_Magrebia
mazr zoals je ook bij cbs.nl kunt zien, stijgt het percentage wel (allochtonen met hogere opleidingen!) het stijgt niet veel maar er is en stijging....

en wanneer iemand verliefd wordt en trouwt met iemand uit marokko is dat zijn eigen keus en si die daar verantwoordelijk voor.....
Gelukkig / tuurlijk zijn er ook goede voorbeelden en stijgt dit ook iets, maar gemiddeld moet er nog een hoop gebeuren (en niet iedereen hoeft een HBO of WO diploma te halen, maar `t zou al schelen als iets meer Marokkanen de school af zouden maken).

Natuurlijk heeft liefde weinig met woonplaats te maken, maar het is natuurlijk niet toevallig dat 75% van de Marokkanen een partner importeert Je weet zelf ook wel deze huwelijken vaak ook een economisch tintje hebben, al is `t om de familie te helpen....

Pagina's : 1 2 3 [4] 5 6 7