Bekijk volle/desktop versie : Politie ontdekt grootschalige examenfraude



11-09-2008, 13:39

Citaat:
Politie ontdekt grootschalige examenfraude

Bron Nu.nl

Uitgegeven: 11 september 2008 12:46
Laatst gewijzigd: 11 september 2008 12:47

DORDRECHT/ROTTERDAM - De politie heeft in Dordrecht acht mensen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij grootscheepse examenfraude.

De politie denkt dat daardoor honderden mensen ten onrechte een zogenoemd VCA-certificaat hebben ontvangen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekendgemaakt.

Inval

Eind augustus deed de politie een inval bij het bureau waar op dat moment een examen werd afgenomen. De kandidaten waren niet voldoende geoefend om voor het de toets te slagen, aldus een woordvoerder.

Ook deden de deelnemers examen in een taal die zij niet machtig zijn. Volgens het OM werden de uitslagen achteraf gemanipuleerd. Justitie wijst er wel op dat er ook rechtsgeldige examens zijn afgelegd.

Eigenaar

De politie hield bij de inval zeven personen aan. De 47-jarige eigenaar werd twee dagen later aangehouden. Het bureau mag voorlopig geen examens meer afnemen.

De afkorting VCA staat voor Veiligheids Checklist Aannemers. Zowel het certificaat als de bijbehorende veiligheidspas is op veel bouwplaatsen een vereiste om er te mogen werken.

(c) ANP
Grappig, ik denk dat het hier om polen gaat alleen is de ANP selectief/ summier in haar berichtgeving.

Een taal die men niet machtig is, hahahaha, de nederlandse taal, duh.

Er komen nog veel meer van dit soort zaken.

De veelal autochtone ZZP-ers zullen nog meer gaan lijden onder de aanvoer van polen, want zij werken de klok rond. Zie de arbo regels nog toegepast worden op ZZP-ers en dan heb je de poppen aan het dansen. Daardoor kun je namelijk geen 16 urige werkdagen meer draaien. Het foefje van de ZZP-er.

Ben benieuwd hoeveel berichtgevingen zo worden weer gegeven dat polen niet worden gestigmatiseerd (nog niet)? Hoe je het ook wendt of keert ze hebben een grotere impact dan men beoogt of wil onderkennen.

Ze hoeven geen nederlands te kennen en worden in veel arbeidssituaties begleid door een pool die wel nederlands beheerst. Ze zijn hier namelijk maar tijdelijk Je weet wel, gastarbeiders, in dit geval recent uit europa

Wanneer komen de roemenen en bulgaren? Ik kan niet wachten De Servische studenten, politici, zakenmensen en journalisten krijgen nu alles bijna rond is hun visum gratis. Komen genoeg goudzoekers van binnen en rond de unie naar nederland. Dus dat gezeik over asielzoekers en welvaartzoekers van buiten de EU moet nu eens herzien worden. Neen men is niet hypocriet

11-09-2008, 14:52



Citaat:
Poolse misdadigers op transport gezet

Bron Depers.nl

Door: Elro van den Burg
Gepubliceerd: donderdag 28 februari 2008 06:29
Update: donderdag 28 februari 2008 08:58

Het afgelopen jaar zijn bijna drie keer per maand criminele Polen uit Nederland op transport naar hun thuisland gezet.

In totaal waren er vorig jaar 31 transporten vanuit Nederland. Dat heeft de Poolse politie bekendgemaakt tegenover De Pers.

Sinds de toetreding van Polen tot de Europese Unie heeft Nederland een grote aantrekkingskracht op Polen. Onder de naar schatting 200.000 Polen die zich nu in Nederland bevinden, zitten echter ook amokmakers. Volgens de Poolse politie gaat het hierbij zowel om kleine misdadigers die verdacht worden van verkeersovertredingen als om grote criminelen die uit Polen gevlucht zijn om hun straf te ontlopen. Woordvoerder Zbigniew Urbanski van de Poolse politie: ‘Het gaat om verdachten die in Polen nog een celstraf moeten uitzitten van ten minste drie jaar.’ De Poolse politie heeft het afgelopen jaar in totaal 39 verdachten opgehaald uit Nederland. Volgens Urganski gaat het niet om verdachten die in ons land een overtreding hebben begaan. Deze moeten het straftraject in Nederland doorlopen.

De politie is verplicht om de Poolse verdachten binnen tien dagen op te halen en kan dus niet altijd wachten tot er voldoende aanhoudingen zijn voor een groter transport. ‘Het afgelopen jaar zijn we daardoor al 31 keer naar Nederland gereden’. In andere landen zijn de problemen groter. In Engeland heeft de Poolse politie vorig jaar 135 mensen aangehouden. Voor verdachten uit Engeland en Spanje is er inmiddels een luchtbrug met Polen ingesteld. De Poolse politie chartert voor dit transport een vliegtuig van de Poolse luchtmacht om de verdachten op tijd in Polen te krijgen. Dit heeft hen vorig jaar ruim 400.000 euro gekost.

Bij de opsporing heeft de politie veel profijt van de toetreding tot het Schengen informatiesysteem. Dit digitale register verschaft de politie en de douane gegevens over verdachten uit andere Europese landen. Dit systeem dient als compensatie voor de weggevallen Europese binnengrenzen sinds Polen eind vorig jaar lid werd van de Schengen-zone.
Volgens mij zijn er binnenkort even veel polen als marokkanen.

Het wordt tijd om eens te onderzoeken hoe het zit met hun welbevinden in nederland