Bekijk volle/desktop versie : Overvallers vrij door fout politie



10-09-2008, 12:46


Omdat twee politieregio's niet goed met elkaar hebben gecommuniceerd, kwamen twee criminelen weer op straat te staan en konden zo nog een aantal overvallen plegen. Dat bleek uit een rechtszaak vandaag in Den Bosch, meldt het Brabants Dagblad.

Overval

De mannen pleegden een overval op de McDonald's in Waardenburg. Twee gemaskerde mannen dwongen het personeel geld in een tas te gooien. Surveillerende agenten wilden een uur later op een parkeerplaats in Sint-Michielsgestel een busje controleren. De parkeerplaats is bij de politie bekend als dumpplaats voor hennepafval. Toen het busje na een korte achtervolging tot stoppen gedwongen werd, vond de politie een sporttas met daarin 3600 euro, ongeveer hetzelfde bedrag van de overval in Waardenburg. Ook zag een van de agenten dat de bestuurder een bivakmuts onder de auto gooide.

Ramkraken

De mannen, uit Oss en Berghem, werden in 2001 wegens ramkraken tot zeven en vier jaar veroordeeld, werden aangehouden. Toch konden ze vier dagen later weer vrij rondlopen omdat de politie Brabant-Noord toen nog niet wist dat in Gelderland-Zuid een overval was gepleegd.

Bron

10-09-2008, 12:47


Ach politie mannen kunnen ook fouten maken, zeer menselijk....