Bekijk volle/desktop versie : Malabata vernedert topploeg ZSW

Pagina's : [1] 2 3

08-09-2008, 13:21
Malabata heeft in het openingsduel in de topdivisie tegen ZSW/Oriënt Plaza zijn visitekaartje afgegeven.

Zonder de vertrokken Mourad Boukhari en Fouad Makhout rekende het team van Gerald Baars af met de club uit Wychen: 1-7.

Malabatabegon sterk en kreeg in de eerste vijf minuten drie riantemogelijkheden om de score te openen. De kansen werden echter nietbenut. De Bredanaars raakten niet in paniek en bleven de wedstrijddomineren, wat resulteerde in een 0-2 voorsprong bij rust. In het beginvan de tweede helft voerde de thuisploeg het tempo op. Nadat Borgers1-2 had gescoord, leek de wedstrijd te gaan kantelen. Zeker omdatMohammed Mejout voor twee minuten naar het strafbankje werd verbannen.

ZSW/OriëntPlaza kon echter niet profiteren van de numerieke meerderheid.Integendeel. Voetballend met een man minder liepen de bezoekers uitnaar 1-3. Door deze treffer was het verzet van ZSW/Oriënt Plazagebroken. Met zekere regelmaat liep Malabata uit naar een 1-7overwinning, dat meldt BN/De stem.

Coach Gerald Baars zal het dit seizoen vaakzonder topscorer Khalid Didi moeten stellen. De spits speelt alsprofessional bij een tweede divisieclub in Marokko en kan

slechtseen paar wedstrijden meedoen. Om de afwezigheid van Dibi en het vertrekvan Boukhari en Makhout op te vangen heeft Malabata drie nieuwe spelersgecontracteerd. Fouad Afkir kwam van ZVV Hilversum, Mohammed Mejout vanSK/Bunga Melati en Arni Boukhari (een neef van Mourad) verliet ZVVGroenoord om te gaan spelen voor Malabata.

ZSW/Oriënt Plaza - Malabata 1-7 (0-2)

0-1Ahmed Didi, 0-2 Khalid Dibi, 1-2 Ron Borgers, 1-3 Ahmed Didi, 1-4Ismaël Celen, 1-5 Mohammed Mejout, 1-6 Arni Boukhari, 1-7 Ahmed Didi.

08-09-2008, 13:33